Νινιάδης: «Φωτιές στην επίθεση η Μέταλιστ, αγνοεί την άμυνα»

Νινιάδης: «Φωτιές στην επίθεση η Μέταλιστ, αγνοεί την άμυνα»

Διαφορετική ομάδα από τη Ρούμπιν Καζάν χαρακτήρισε την Μέταλιστ ο Ανδρέας Νινιάδης, εντοπίζοντας τη διαφορά στην επιθετική νοοτροπία που έχουν οι Ουκρανοί. Ωστόσο, ο υπεύθυνος του σκάουτινγκ του Ολυμπιακού τόνισε πως έχουν πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα «Πρωταθλητής», ο Ανδρέας Νινιάδης έκανε αρχικά σύγκριση ανάμεσα στην Ρούμπιν και την Μέταλιστ: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη φιλοσοφία ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες. Ο προπονητής της Μέταλιστ, ο Μάρκεβιτς, έχει χτίσει ένα σύνολο που βασίζεται στην επίθεση, σε αντίθεση με τον Μπερντίεφ που έχει την προσοχή του στην άμυνα. Όπως θυμάστε η Ρούμπιν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό παίζοντας και με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αφού η ρωσική ομάδα πάει σε «κλειστά» παιχνίδια, όπως ήταν και αυτά της προηγούμενης φάσης που κρίθηκαν στο γκολ, σε αντίθεση με τη Μέταλιστ που παίζει φουλ επίθεση. Οι Ουκρανοί έχουν ποιοτικούς παίκτες στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, για αυτό και είναι μια ομάδα που βγάζει φωτιές.

Για το δυνατό της όπλο, τόνισε: «Χωρίς καμία αμφιβολία θα πρέπει να προσέξει τις επιθετικές προσπάθειες της Μέταλιστ. Το τετράγωνο με τους Κλέιτον Σαβιέ, Μάρλος, Σόσα και Κριστάλδο είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να κάνει τη ζημιά σε κάθε αντίπαλο. Είναι τεχνίτες παίκτης και μπορούν να δημιουργήσουν αλλά και να εκτελέσουν. Δεν είναι τυχαία η παραγωγικότητα της Μέταλιστ στη διοργάνωση.

Έχουν επίσης καλή λειτουργία στις στημένες φάσεις και αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός. Η διαφορά των παικτών της Μέταλιστ από αυτούς της Ρούμπιν είναι ότι έχουν καλύτερα τελειώματα. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για παράδειγμα, είδαμε τους Ρώσους να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες, αλλά να μην σκοράρουν, αφού ο Κάρολ έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω. Οι παίκτες της Μέταλιστ όμως είναι ικανοί να σε «σκοτώσουν» αν τους δοθεί η ευκαιρία».

Αναφορικά με τις αδυναμίες της Μέταλιστ, ο Νινιάδης είπε: «Είναι ομάδα που προσέχει την επίθεσή της, αλλά αγνοεί την άμυνα όπου είναι ιδιαίτερα ευάλωτη. Σαφώς και ο Ολυμπιακός μπορεί να της δημιουργήσει προβλήματα και να τη βγάλει έξω από τα νερά της.

Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της εμπειρίας του, αφού έχει πολλές περισσότερες συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η Μέταλιστ στηρίζεται στον ενθουσιασμό, ο οποίος όμως μπορεί να αποτελέσει και παγίδα για αυτήν αν κάτι δεν της πάει καλά στο παιχνίδι. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός καταφέρει να παραβιάσει την εστία της, τότε μπορεί να τα χάσουν οι παίκτες της και να μην μπορέσουν να φτάσουν στα δικά τους στάνταρ.

Αυτή η εξέλιξη θα ήταν ότι καλύτερο, ενώ έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια μας δείχνει ότι παίζει με μεγάλη σιγουριά στην άμυνα για αυτό και μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ματς και με οποιονδήποτε αντίπαλο. Και στο Champions League είχε καλή παρουσία ο Ολυμπιακός, ενώ και στη Μόσχα τα πήγε μια χαρά, έπαιξε πολύ καλύτερα από ότι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αν και στη δεύτερη αναμέτρηση ήταν υποχρεωμένος να πάει σε παιχνίδι τακτικής και υπομονής.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Οι παίκτες του έχουν περισσότερες παραστάσεις από τέτοιου τύπου παιχνίδια και με την τακτική που ακολουθούν φέρνουν σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο. Αν το επαναλάβουν και σε αυτό το παιχνίδι, τότε όλα θα πάνε καλά. Σαφώς και θα παίξει ρόλο η βραδιά στην οποία θα βρεθούν οι δύο αντίπαλοι, όμως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα».



Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved