Το προφίλ της Μέταλιστ

Το προφίλ της Μέταλιστ

Τη Μέταλιστ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση του Europa League, η οποία φέτος ειδικεύεται στις… τεσσάρες.

Μόνο βατό δεν είναι το εμπόδιο της Μέταλιστ για τον Ολυμπιακό στη φάση των «16» του Europa League. Η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει τους Ουκρανούς με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της Ευρώπης.

Οι δύο ομάδες, είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στο παρελθόν με τους «κίτρινους» να επικρατούν 1-0. Ήταν για τη φάση των ομίλων του UEFA το 2008-09, ήττα η οποία δεν είχε στοιχίσει στους «ερυθρόλευκους».

Φέτος, κάνει μία εντυπωσιακή πορεία και προκρίθηκε… περπατώντας στους «32» της διοργάνωσης. Μάλιστα μέχρι στιγμής έχει πετύχει πέντε φορές από τέσσερα τέρματα έναντι των αντιπάλων της και έχει μία από τις καλύτερες επιθέσεις.

Πως έφτασε στους «16»

Μέταλιστ – Σοσό 0-0
Σοσό – Μέταλιστ 0-4
Άλκμααρ – Μέταλιστ 1-1
Μέταλιστ – Άλκμααρ 1-1
Αούστρια Βιένης – Μέταλιστ 1-2
Μέταλιστ – Αούστρια Βιέννης 4-1
Μάλμε – Μέταλιστ 1-4
Μέταλιστ – Μάλμε 3-1
Σάλτσμπουργκ – Μέταλιστ 0-4
Μέταλιστ – Σάλτσμπουργκ 4-1

Το αστέρι

Η ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς δεν στηρίζεται σε έναν ποδοσφαιριστή, αλλά στην ομαδική προσπάθεια που γίνεται. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιον, τότε αυτός δεν είναι άλλος από τον Βραζιλιάνο επιθετικό Τάισον.

Στην Ευρώπη φέτος, σε επτά αναμετρήσεις έχει ήδη πετύχει τέσσερα τέρματα και είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας. Επίσης στο κέντρο δεσπόζει η παρουσία του Σόσα, ο οποίος το καλοκαίρι είχε βρεθεί πολύ κοντά στη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής

Για να μπορέσει μία ομάδα να παίζει στον… αυτόματο πιλότο όπως είναι η Μέταλιστ, θα πρέπει να στηρίξει για αρκετά χρόνια τον προπονητή της. Κάτι ανάλογο έχει κάνει και η αντίπαλος του Ολυμπιακού, καθώς ο Μίρον Μάρκεβιτς βρίσκεται από το 2005 και ύστερα στο τιμόνι της ομάδας.

Από τίτλους βέβαια, δεν τα πηγαίνει πολύ καλά, καθώς δεν έχει κατακτήσει κάποιον. Η καλύτερή του δουλειά, ήταν το πέρασμά του από την εθνική ομάδα της Ουκρανίας, όπου δεν κάθισε για αρκετό καιρό όμως, καθώς ήταν υπηρεσιακός.

Το γήπεδο

Στο «Όμπλαστ Σπορτς Κόμπλεξ του Μέταλιστ» δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της η Μέταλιστ, το οποίο είναι χωρητικότητας 38.633 θέσεων και θα φιλοξενήσει αναμετρήσεις για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό, είναι ότι οι φίλοι της ομάδας, σπάνια το γεμίζουν και δύσκολα εξελίσεται σε «καυτό» γήπεδο που δυσκολεύει τους αντιπάλους.

Δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μέταλιστ



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved