Αλεξίου: «Επίθεση από τα άκρα»

Αλεξίου: «Επίθεση από τα άκρα»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως ο «δικέφαλος του Βορρά» πρέπει να «χτυπήσει» την Ουντινέζε από τα άκρα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero, ο Αλέξης Αλεξίου υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να ανοιχτεί καθώς κάτι τέτοιο θα είναι επικίνδυνο, ενώ υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να διασφαλιστεί στο «μηδέν» στην άμυνα του «δικεφάλου».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ουντινέζε:

«Στο πρώτο παιχνίδι περίμενε τον αντίπαλο, έκλεισε τους χώρους , είχε μία κατοχή η Ουντινέζε, αλλά εκτός από το ξεκίνημα δεν είχε άλλη ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάει συντηρητικά σήμερα, πρέπει να έχει υπομονή και ο κόσμος και να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή. Θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής, μακάρι να μπορέσει να βάλει γρήγορα γκολ ο ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να το δουν ήρεμα, να το κοντρολάρουν και να έχουν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει να μη δεχτεί γκολ, για να μπορέσει να σκοράρει μπροστά και να πάρει την πρόκριση».

Για το πώς περιμένει τους Ιταλούς:

«Όταν παίζουν με τρεις πίσω, πρέπει να χτυπήσεις από τις πλευρές, γιατί έχεις υπεροχή και μπορείς να παίξεις δύο εναντίον ενός. Στο κέντρο έχουν έναν παίκτη παραπάνω, για αυτό πρέπει να χτυπήσεις από πλάγια. Τα πλάγια χαφ τα δικά μας πρέπει να παίζουν δύο εναντίον ενός. Το σύστημα της Ουντινέζε, δεν παίζεται πολύ στην Ευρώπη. Πλεονέκτημα έχει ο αντίπαλος και πρέπει να χτυπήσει από το πλάι που υπάρχει υπεροχή. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει αυτό το κομμάτι στην τακτική, με το 4-2-3-1 του Μπόλονι. Στο πρώτο παιχνίδι είχαν μία κατοχή μπάλας, αλλά σήμερα πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει και ο ΠΑΟΚ».

Για την κούραση των παικτών του ΠΑΟΚ και τον Γκαρσία:

«Σε επαγγελματικό επίπεδο δε μπορούμε να συζητάμε για κούραση. Ο Γκαρσία είναι σε μία ηλικία και θέλει ειδική μεταχείριση αποθεραπείας. Αυτό είναι το σημαντικό για να είναι φρέσκος. Ξέρει και δεν τρέχει όπου να ’ναι. Παίζει με την εμπειρία του. Είναι εξαιρετικός στο passing game και να διαχειριστεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, από πίσω».

Για τη θέση του Λίνο:

«Ο Λίνο είναι πιο επιθετικογενές μπακ, μπορεί να διεισδύσει, να παίξει το ένας εναντίον ενός και μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα. Η έκπληξη για τον αντίπαλο είναι να έρχεται από πίσω ο μπακ. Γιατί όταν παίζει εξτρέμ ξέρει ο αντίπαλος πώς να τον περιορίσει».

Για την παρουσία του Σταφυλίδη:

«Είναι ένα δυναμικό παιδί και πολύ καλός στην αμυντική λειτουργία. Βλέπω ότι έχει θράσος μέσα στο γήπεδο, να δουλεύει και να ανεβάζει την απόδοσή του στη συνέχεια. Είναι ένα νέο παιδί που του δίνεται η ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όπως και άλλα παιδιά. Είναι ευκαιρία με την κρίση, να παίξουν ελληνόπουλα. Και ο ΠΑΟΚ έχει μικρούς με ποιότητα».



Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved