«Η Ουντινέζε ήταν φιλοξενούμενη»

«Η Ουντινέζε ήταν φιλοξενούμενη»

Για την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Φρίουλι μίλησε το μέλος της ΠΑΕ, Σπύρος Μηλιωρίδης.

Ο Μηλιωρίδης αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον παρατηρητή του αγώνα, με τον δεύτερο να έχει την εντύπωση ότι η Ουντινέζε έπαιζε... εκτός έδρας, ενώ στάθηκε στην εκπληκτική παρουσία του κόσμου στο ματς της Πέμπτης (16/02).

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport 103 FM το μέλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είπε αρχικά: «Ηταν μία δύσκολη μέρα, αλλά με τη βοήθεια όλων των παιδιών που ήταν μαζί μας και με την οπαδική συμπεριφορά που έχουν μάθει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μας βοήθησε στο μέγιστο. Η μετακίνηση αυτή είναι στην επιστροφή και όλα κυλούν ομαλά. Η ΠΑΕ είναι σε διαρκή επικοινωνία με αυτούς που βρίσκονται στο δρόμο και οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν, προσπαθούμε αν μας δίνεται η δυνατότητα να το λύνουμε».

Για το αν ήταν η μεγαλύτερη μετακίνηση σε ευρωπαϊκό παιχνίδι: «Ηταν κάτι ανάλογο με τη Γκρασχόπερς. Η χθεσινή μετακίνηση ήταν παραπάνω, όσον αφορά τον κόσμο που ταξίδεψε από την Ελλάδα. Και τότε είχαμε πολύ κόσμο, αλλά πολλοί ήταν από την κεντρική Ευρώπη. Χθες, ο κύριος όγκος ήταν από την Ελλάδα. Ταξίδεψαν 58 λεωφορεία από την Ελλάδα και πολλά Ι.Χ.

Ενα περιστατικό που έγινε κατά τη σύσκεψη πριν το παιχνίδι και μας ρώτησε ο παρατηρητής πόσο κόσμο περιμένουμε και είπαμε 5.500-6.000. Οταν ρώτησαν της Ουντινέζε είπαν 4.500-5.000 και δήλωσε ότι μάλλον η Ουντινέζε είναι η φιλοξενούμενη ομάδα».

Για τη συνεργασία με την Ουντινέζε και τις ιταλικές αρχές: «Οι φίλοι του ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια όταν ταξιδεύουν δίνουν μαθήματα συμπεριφοράς. Γέμισαν την πόλη και τα καταστήματα. Αφησαν τον οβολό τους εκεί και η πόλη πήρε ζωντάνια. Στο γήπεδο έφτασαν χωρίς προβλήματα. Η αντιμετώπιση των ανθρώπων της Ουντινέζε και της ιταλικής αστυνομίας μας βοήθησε πολύ. Είχαν διάθεση να βοηθήσουν τον κόσμο που φιλοξενούσαν. Ηταν κάτι εντελώς αντίθετο από αυτό που έγινε στο Λονδίνο.

Η αστυνομία της Ιταλίας βοήθησε το μέγιστο να πουν οι οπαδοί μας στο γήπεδο. Ακόμα και ο δήμος του Ούντινε μας διευκόλυνε, έχοντας φροντίσει χωρίς κόμιστρο, να παίρνει τους φίλους του ΠΑΟΚ, από το γήπεδο στην πόλη και στη συνέχεια ξανά στο γήπεδο. Μερίμνησαν για την καλύτερη μας φιλοξενία. Δεν ήθελαν να δημιουργήσουν κανέναν εκνευρισμό. Δεν ήθελαν να τους έχουν σαν ζώα, στοιβαγμένους στα λεωφορεία. Οτι και να κάνεις για να εξυπηρετήσεις τον κόσμο, αν δεν έχεις την ανάλογη βοήθεια δε μπορείς να το φέρεις εις πέρας.

Ενας φίλαθλος δεν αισθάνθηκε καλά και έμεινε στην Ιταλία για εξετάσεις αλλά σήμερα θα επιστρέψει. Μέχρι τα ξημερώματα είχαμε την ενημέρωση ότι τα πούλμαν επιστέφουν κανονικά. Μέχρι το βράδυ το 80% θα έχει επιστρέψει και κάποιοι επιστρέφουν και αύριο. Σε κάθε κράτος που μπαίνουν, υπάρχει συνοδεία από την Αστυνομία μέχρι τα επόμενα σύνορα».

Για το τι τους είπε ο παρατηρητής: «Ο παρατηρητής μετά το τέλος του αγώνα μας είπε συγχαρητήρια για τη μεγάλη μετακίνηση χωρίς ευτράπελα και μας ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαμε».

Για τους ελέγχους που έγιναν στους οπαδούς σε Κροατία και Σερβία: «Ο ΠΑΟΚ είχε μιλήσει και στη Σερβία και στην Κροατία και είναι και στις δύο περιπτώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της κάθε χώρας. Εχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στους οπαδούς που μετακινούνται και περνάνε μέσα από τη χώρα τους. Και στις δικές μας περιπτώσεις, η ελληνική αστυνομία όταν διέρχονται άλλη οπαδοί μέσα από την Ελλάδα, δεν κάνουν κάτι διαφορετικό. Η Αστυνομία είναι μία ανεξάρτητη αρχή. Κα οι άνθρωποι της Τότεναμ ήθελαν μας φιλοξενήσουν αλλά η Αστυνομία δημιούργησε πρόβλημα. Οπως και πέρσι στην Κωνσταντινούπολη».



Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved