Αυτή είναι η Μέταλιστ

Αυτή είναι η Μέταλιστ

Η Μέταλιστ Καρκίβ θα είναι πιθανότατα η αντίπαλος του Ολυμπιακού, εφόσον οι Πειραιώτες αποκλείσουν τη Ρούμπιν, στους «16» του Εuropa League και το Onsports σας παρουσιάζει την φετινή έκπληξη της διοργάνωσης, η οποία… δαγκώνει!

Η Μέταλιστ βαδίζει στα χνάρια της Σαχτάρ Ντόνετσκ, καθώς ποντάρει πολλά πάνω στους Λατινοαμερικάνους της, καθώς στην αναμέτρηση με τη Σάλτσμπουργκ, την οποία «διέλυσε» με 4-0 στην Αυστρία, είχε στην ενδεκάδα της οκτώ «λάτιν»!

Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ταχύτητα αλλά και η πίεση στον αντίπαλο, κάτι το οποίο την οδήγησε μέχρι τους «32» ως αήττητη!

Συγκεκριμένα η Μέταλιστ δεν είχε πρόβλημα να πάρει την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο, όπου βρίσκονταν ακόμα οι Αλκμάαρ, Αούστρια Βιέννης και Μάλμε, με τους Ουκρανούς να συγκεντρώνουν 14 βαθμούς σε 6 παιχνίδια, αφήνοντας την Αλκμάαρ πίσω της με 8 βαθμούς.

Ο Μίρον Μάρκεβιτς έχει δημιουργήσει μια ομάδα η οποία έχει ως στόχο να μπει «σφήνα» στις Σαχτάρ και Ντιναμό Κιέβου, καθώς δεν έχει κερδίσει ποτέ το πρωτάθλημα με την 3η θέση να είναι η καλύτερη που έχει να επιδείξει.

Για τον λόγο αυτό η διοίκηση της Μέταλιστ έχει δαπανήσει 45 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία διετία, επενδύοντας σε Αργεντινούς και Βραζιλιάνους, ενώ στην άμυνα δεσπόζει η παρουσία του Σενεγαλέζου Πάπα Γκουέγιε, ο οποίος είναι απροσπέλαστος.

Τα αστέρια

Το όνομα του ακούστηκε πολλές φορές για ελληνικές ομάδες αλλά η Μέταλιστ κατάφερε να τον αποκτήσει από την Νάπολι το περασμένο καλοκαίρι. Ο λόγος για τον Μανουέλ Σόσα, ο οποίος αποτελεί τον κινητήριο μοχλό των Ουκρανών.

Ο Σόσα είναι 11 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, ενώ εξαιρετικοί είναι και οι συμπατριώτες του Σεμπαστιάν Μπλάνκο και Τζόναθαν Κριστάλντο, με τον τελευταίο να σκοράρει ακατάπαυστα!

Τεράστιας σημασίας μεταγραφή είναι και ο Τάισον, τον οποίο απέκτησε το 2010 η Μέταλιστ δαπανώντας 6,5 εκατομμύρια ευρώ για να αποσπάσει το «ναι» της Ιντερνασιονάλ.

Ο προπονητής

Ο Μίρον Μάρκεβιτς είναι εκείνος ο οποίος έχει αναλάβει να οδηγήσει την Μέταλιστ στην κορυφή του ουκρανικού ποδοσφαίρου.

Ο 61χρονος τεχνικός δεν έκανε μεγάλη καριέρα ως προπονητής, και έτσι το 1984 δοκίμασε την τύχη του ως προπονητής στην Τορπέντο Λούτσκ, ενώ από το 2005 είναι στον πάγκο της Μέταλιστ, με την δουλειά που κάνει να είναι εξαιρετική.

Μάλιστα, το 2010 ανέλαβε παράλληλα τα ηνία της Εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, ωστόσο τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Παλιά γνώριμος του Ολυμπιακού

Η Μέταλιστ δεν είναι ομάδα που δεν την γνωρίζει ο Ολυμπιακός, καθώς οι Πειραιώτες είχαν αντιμετωπίσει τους Ουκρανούς το 2008 για τους ομίλους για το Europa League στο Χάρκοβο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί τότε με 1-0, ωστόσο είχαν απολέσει σημαντικές ευκαιρίες, ενώ να σημειώσουμε πως και τότε στον πάγκο του Ολυμπιακού βρισκόταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως και σήμερα.

Οι Ντιόγκο, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης ήταν στην ομάδα του 2008 ενώ στον αντίποδα, η Μέταλιστ δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη την ομάδα, καθώς όπως προαναφέραμε το «λάτιν» στοιχείο είναι πλέον έντονο στην Μέταλιστ.



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved