Σαργκάνης: «Παλικάρι ο Κάρολ»

Σαργκάνης: «Παλικάρι ο Κάρολ»

Για την απόκρουση του Ρόι Κάρολ που κράτησε το διπλό για τον Ολυμπιακό μέσα στο «Λουζνίκι» και έφτιαξε τη γιορτή των «ερυθρόλευκων» μίλησε ο Νίκος Σαργκάνης.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 το «φάντομ» σχολίασε την κίνηση του Βορειοϊρλανδού στη φάση του πέναλτι, αλλά και την αντίστοιχη κίνηση του Μέγερι που προκάλεσε το πέναλτι και τόνισε πως ο Κάρολ στάθηκε παλικαρίσια στο παιχνίδι, ενώ αντίθετα ο Ούγγρος έδειξε την απειρία του.

Είτε ακόμα πως ο Κάρολ έκανε το σώμα του δεξιά και έπεσε αριστερά με αποτέλεσμα να «ψαρέψει» τον αντίπαλό του.

Αναλυτικά ο Νίκος Σαργκάνης είπε:

Για την απόκρουση του Κάρολ: «Ο τερματοφύλακας μπορεί να φτιάξει μια γιορτή ή και να την χαλάσει. Δεν ήταν στο παιχνίδι, αλλά έχει στο μυαλό την θέση του. Μπαίνω μέσα για να υπηρετήσω αυτό που κάνω. Μπήκε με την εμπειρία του, δεν είναι κανένας πιτσιρικάς με τρακ. Μπήκε αποφασισμένος ν' αποκρούσει το πέναλτι. Οπωσδήποτε βοήθησε και η τύχη. Γιατί πολλές φορές ο τερματοφύλακας βρίσκει την γωνία, αλλά ο τρόπος που πέφτει, δεν είναι σωστός και μπαίνει η μπάλα γκολ. Μεγάλη στιγμή γι' αυτόν. Πρώτο παιχνίδι, όλα πρώτα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι ήταν στο παιχνίδι και στην συνέχεια. Στάθηκε παλικαρίσια.»

Για το πώς αντιδράει ο τερματοφύλακας: «Το σκάουτινγκ είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Μεγάλη δουλειά. Όταν παρακολουθείς έναν παίκτη ή όταν έτυχε να πιάσω και εγώ κάποια πέναλτι, παρακολουθούσα πως χτυπούσαν τα πέναλτι οι επιθετικοί. Έχει γνώση. Από εκεί και πέρα με μία κίνηση που έκανε ο Κάρολ, τον μπέρδεψε. Έκανε το σώμα του δεξιά και έπεσε αριστερά. Του έδωσε ακόμα χώρο, για να το ρίξει εκεί που τα εκτελεί τα πέναλτι, δεν τον άφησε να προβληματιστεί. Τον ψάρεψε».

Για την απόδοση του Ολυμπιακού: «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός στάθηκε πάρα πολύ καλά. Νομίζω ότι τώρα έτσι και με αυτή την ψυχική ανάταση που πήρε, με το πέναλτι να λήξει αυτό το θέμα με τους τερματοφύλακες».

Για το ποιον θα επέλεγε: «Δεν ξέρω δεν μπορώ ν' απαντήσω. Πάντως θα έβαζα τον Μέγερι, έχει ρυθμό, πολύ καλές εμφανίσεις. Από την άλλη το να βρεθεί κάποιος να ξεκουράσει αυτό το παιδί, από την πίεση είναι καλό. Το να τον ξεκουράσει δεν είναι και άσχημο».

Για την θέση του τερματοφύλακα: «Μην ξεχνάμε ότι όταν πήγα στην Δανία, πρώτος ήταν ο Πουπάκης. Τραυματίστηκε στην προετοιμασία και την θέση του πήρα εγώ. Όλα είναι συγκυρίες. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι το πόσο έτοιμος είσαι να πάρεις την ευκαιρία αυτή. Από εκεί και πέρα δουλειά και κάτω το κεφάλι. Δεν υπάρχει παίκτης που να μην έχει πάρει την ευκαιρία. Το θέμα είναι πόσο είσαι έτοιμος να διαχειριστείς την ευκαιρία. Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ο Μέγερι. Πάρα πολύ καλή. Το είχαμε στο ξεκίνημα του Καπίνο και του Μέγερι, ότι θα κάνουν λάθη. Δεν γίνεται από την Β' ομάδα, έγιναν ξαφνικά επαγγελματίες. Έγιναν λάθη, περιμέναμε λάθη. Το πέναλτι του Μέγερι, είναι θέμα απειρίας. Από αυτά μαθαίνει. Δεν γεννήθηκε κανένας τέλειος. Από και μετά είναι η εμπειρία».

Για τον Κάρολ: «Ο ΟΦΗ οφείλει πολλά στην βαθμολογική θέση που βρίσκεται στον Κάρολ. Δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς τερματοφύλακα. Πρόσφερε τα μέγιστα στον ΟΦΗ. Είναι ένας έμπειρος τερματοφύλακας που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Δεν είναι λίγο να περνάς από την Γιουνάιτεντ, έστω και αναπληρωματικός. Έχει σπάσει η χολή του μέσα στον κόσμο, μέσα σε αυτό που λέγεται «Ολντ Τράφορντ». Ο τερματοφύλακας γεννιέται για μένα. Πρέπει να έχει χαρακτήρα, μυαλό και σωματικά προσόντα. Το να μην πέσεις καλά, μαθαίνεται. Είναι από την φύση σου. Ή τα έχεις ή δεν τα έχεις. Ας πούμε η σέντρα που είναι η πιο δύσκολη φάση μέσα σε ένα παιχνίδι, αυτό προϋποθέτει έναν υπολογισμό, το ύψος, την δύναμη, τους αντιπάλους, τις καιρικές συνθήκες. Είναι από την φύση σου αυτό και από τις προπονήσεις βελτιώνεται».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved