«Περισσότεροι από 5.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο Φρίουλι»

«Περισσότεροι από 5.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο Φρίουλι»

Περισσότεροι από 5.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες του Φριούλι για το παιχνίδι με την Ουντινέζε, όπως τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4», ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε αρχικά στις συμβουλές που θα έδινε στους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν στην Ιταλία χωρίς εισιτήριο: «Γενικά είναι μια λανθασμένη αντίληψη και ελληνική πατέντα, ότι θα τη βρούμε την άκρη. Όταν είναι να μπεις σε τόσο κόπο και έξοδα, είναι καλό να γνωρίζεις το ρίσκο.

Στο Λονδίνο μας πόνεσε η καρδιά μας, με παιδιά που πλήρωσαν 1000 ευρώ και παρακαλούσαν για εισιτήριο. Τα πράγματα στην Ιταλία είναι πιο χαλαρά από ότι στην Αγγλία. Δική τους απόφαση όμως είναι. Καλό είναι να έχει διασφαλιστεί η είσοδος στο γήπεδο. Αλλιώς παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο που θα είναι καλό να μη μεταφερθεί στην ΠΑΕ, όπως έγινε στο Λονδίνο».

Στη συνέχεια, μίλησε για το γεγονός ότι τα περισσότερα εισιτήρια δίνονται στους συνδέσμους: «Θα μπορούσα να απαντήσω αντίστροφα, να μπει στην πλευρά της ΠΑΕ που έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε VIP για εισιτήρια και έχει υποχρέωση να καλύψει εκείνους και το οργανωμένο κομμάτι. Καλώς ή κακώς αυτός είναι ο τρόπος. Ο απλός οπαδός πιο εύκολα βρίσκει άκρη στο σύνδεσμο παρά στην ΠΑΕ.

Και η ΠΑΕ σκέφτεται αν θα ανοίξει εκδοτήριο για 1200 εισιτήρια που θα γίνει πατείς με πατώ σε στα εκδοτήρια... Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ κόσμο που ταξιδεύει και έχει υποχρέωση. Όταν έχεις το δίλημμα η κάθε λύση έχει και καλά και άσχημα. Κάνουμε προσπάθειες να ανοίξει εκδοτήριο. Αν θα έχουμε θετική απάντηση θα το ανακοινώσουμε. Αντιλαμβάνομαι και το συναίσθημα και τη τσαντίλα κάποιου που δε μπορεί να εξασφαλίσει εισιτήριο, αλλά θα πρέπει να μπει και στη δική μας θέση που έχουμε λίγα εισιτήρια για μεγάλη ζήτηση».

Αναφερόμενος στο πρόστιμο των 50.000 ευρώ που επιβλήθηκε από την UEFA, είπε: «Είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η UEFA έχει τους νόμους και ακολουθεί το πνεύμα τους. Πέρσι για παράδειγμα στο παιχνίδι με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αν έπεφτε ένας πυρσός μέσα σε όλα, μπορεί να μην έδινε σημασία, γιατί μετά από καιρό εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα το θεωρούσε κάτι μεμονωμένο, αλλά μετά από δύο χρόνια βλέπει ότι έχουμε κάνει βήματα.

Βλέπει ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο και βλέπει ότι σε εκείνο το σημείο σταμάτησε η πρόοδος σου. Βλέπει ότι ο ένας πυρσός, έγιναν δύο, τρεις, τέσσερις πέντε... Όταν βλέπει ότι δε βελτιώνεσαι σε τιμωρεί παραδειγματικά. Πέρα από όλα οι αγώνες της UEFA μας κάνουν καλό γιατί βαδίζουμε σε ένα καλό πρότυπο. Στο παιχνίδι με τη Ρούμπιν τιμωρηθήκαμε γιατί κατέγραψαν τους πυρσούς που εμείς δε θυμόμαστε. Μπορεί να σε τιμωρήσουν γιατί, τα τρία πανό με πολιτικό περιεχόμενο έγιναν έξι. Μπορεί να σε τιμωρήσουν γιατί οι ζώνες ανάμεσα στις εξέδρες δεν είναι ανοικτές. Η τιμωρία με την Καζάν ήταν παραδειγματική».

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να προσέξει ο κόσμος, απάντησε: «Στην Ιταλία, την ευθύνη των οπαδών μας την έχουμε εμείς. Το ξεκαθαρίζουμε. Απαγορεύονται κροτίδες, βεγγαλικά, λέιζερ και οτιδήποτε χαλάει τηλεοπτικά το προϊόν. Αυτό προστατεύει η ΟΥΕΦΑ. Οτιδήποτε χαλάει την καλή τηλεοπτική εικόνα και φέρνει μία αναστάτωση στο γήπεδο, της ΟΥΕΦΑ δεν της αρέσει. Αποδείχτηκε ότι πολλές φορές οι πυρσοί και τα βεγγαλικά δεν είναι τόσο άκακα, καλό θα είναι σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε.

Δε θέλω να μιζεριάζουμε και ειδικά σε τέτοιους αγώνες που τα δύο τελευταία χρόνια, αυτό περιμένουν όλοι. Το θέμα είναι να γίνει μία κοινή συνείδηση ότι αυτά τα πράγματα να μην τα βλέπουμε δίπλα και λέμε εντάξει τι έγινε. Να δημιουργήσει αντανακλαστικά ο κόσμος. Δεν έχουμε λόγο να περιμένουμε να γίνει κάτι τώρα. Το λέμε γιατί μας πείραξε το πρόστιμο 50.000 ευρώ. Είναι μεγάλο πόσο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, πόσο μάλλον για τον ΠΑΟΚ που κάνει αυτοδιαχείριση. Στο Λονδίνο υπήρχε μία φανατισμένη κερκίδα, χωρίς βεγγαλικά. Δε θα είναι πολύ κρίμα αν περάσουμε την Ουντινέζε να παίξουμε χωρίς κόσμο;»

Όσον αφορά στον αριθμό των φιλάθλων που περιμένει να έχει ο ΠΑΟΚ στην Ιταλία, είπε: «Τα μηνύματα που έχουμε είναι ότι πολύς κόσμος ταξιδεύει εκεί. Οι περισσότεροι με εισιτήρια και κάποιοι με εισιτήρια που έχουν εξασφαλίσει από τους Ιταλούς. Η αίσθηση μας είναι ότι θα είναι περισσότεροι από τα εισιτήρια που έχουμε εξασφαλίσει. Πιστεύω θα είναι περίπου 1500, πέρα από τα 3.600 εισιτήρια και συνολικά ίσως είναι και περισσότεροι από 5000».

Τέλος, για τις επαφές με την Ουντινέζε, υποστήριξε: «Πρέπει μέχρι αύριο το μεσημέρι να μην υπάρξουν άλλες εκκρεμότητες. Περιμένουμε ένα ναι ή ένα όχι. Όταν περιμένεις μία εξυπηρέτηση από τον άλλον δε βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό, το ζητάς ευγενικά. Η Ουντινέζε έχει δείξει καλή διάθεση. Θεωρώ ότι μέχρι αύριο θα έχουμε τις απαντήσεις και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και θετικές ως προς αυτά που ζητήσαμε».

Διαβάστε τα διλήμματα και τις σκέψεις του Λάζλο Μπόλονι, πριν πετάξει η αποστολή του ΠΑΟΚ για την Ιταλία

Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε 20 παίκτες στην αποστολή της ομάδας, η οποία αναχωρεί το απόγευμα



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved