Έτσι θα... σπάσει τον πάγο ο Βαλβέρδε στη Μόσχα

Έτσι θα... σπάσει τον πάγο ο Βαλβέρδε στη Μόσχα

Σίγουροι φαντάζουν τουλάχιστον οι εννέα από τους έντεκα που θα πάρουν, αύριο Τρίτη (14/02, 13:00), το χρίσμα του βασικού από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ρούμπιν Καζάν, στο «Λουζνίκι», για την φάση των «32» του Europa League.

Η μεγάλη ώρα για την πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ρούμπιν Καζάν στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League, έφτασε…

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε στην προπόνηση που έγινε στο «Λουζνίκι» το απόγευμα της Δευτέρας (στους -18 βαθμούς Κελσίου!), ούτε όμως στη συνέντευξη Τύπου λίγο νωρίτερα.

Ο 48χρονος Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού αρέσκεται στις εκπλήξεις και στους αιφνιδιασμούς, σε ότι αφορά ωστόσο, το αυριανό (14/02) ματς με τη ρωσική ομάδα - θ’ αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδας - τα πράγματα μοιάζουν να είναι ξεκάθαρα…

Κάτω από τα δοκάρια η θέση είναι «καπαρωμένη» από τον Μπάλαζ Μέγιερι, ο οποίος θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί φέτος από τη στιγμή που πήρε το χρίσμα του βασικού keeper των πρωταθλητών Ελλάδας.

 Δεξί μπακ θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος έδειξε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ότι αρχίζει να θυμίζει τον παλιό, καλό, του εαυτό… Στο αριστερό άκρο της άμυνας επιστρέφει ο Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος είχε χάσει μεν την θέση του εσχάτως από τον Ιβάν Μαρκάνο, πήρε ωστόσο, χρόνο συμμετοχής με την ΑΕΚ, έστω και στα τελευταία λεπτά. Ούτως ή άλλως ο Μαρκάνο θα… γεμίσει τα παπούτσια του απόντα - λόγω τιμωρίας - Αβραάμ Παπαδόπουλου παίρνοντας θέση στο κέντρο της οπισθοφυλακής των «ερυθρόλευκων», δίπλα στον «βράχο», Όλοφ Μέλμπεργκ.

Ο Βαλβέρδε ποντάρει πολλά στο δίδυμο των αμυντικών μέσων, ώστε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να «κόψει στα δύο» την Ρούμπιν. Ο ένας θα είναι σίγουρα ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ξεπέρασε κάποια μυϊκά προβλήματα που αντιμετώπιζε, με τον Πάμπλο Ορμπάιθ να θεωρείται ο επικρατέστερος (σχεδόν δεδομένος) για να παίξει στο πλευρό του Έλληνα διεθνή άσου.

Για την θέση αυτή, πάντως, αουτσάιντερ θεωρείται ο Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος είναι ένας παίκτης «ειδικών αποστολών», με πολλά τρεξίματα, αντοχές, αλλά και εξαιρετικός στο physical game, δηλαδή στις «μάχες» σώμα με σώμα, από τις οποίες το παιχνίδι με τους Ρώσους αναμένεται να έχει αρκετές…

Μπροστά από τα δύο… παγοθραυστικά του Ολυμπιακού θ’ αγωνιστεί ο «μαέστρος», Αριέλ Ιμπαγάσα. Από τον Αργεντίνο ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα περιμένει τίποτα λιγότερο από το να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει άριστα στα τόσα χρόνια καριέρας! Ν’ αξιοποιήσει, δηλαδή, όσο καλύτερα γίνεται τους τρεις επιθετικογενείς παίκτες της ενδεκάδας… Ο «Cano» θα επωμιστεί για μία ακόμα φορά τον ρόλο του επιτελικού μέσου στον Ολυμπιακό, με τον προπονητή του να προσδοκά ότι θα καταφέρει να οργανώσει τις αντεπιθέσεις της ομάδας του, οι οποίες ενδεχομένως να κρίνουν την αναμέτρηση του «Λουζνίκι»…

Την επιθετική τριπλέτα των πρωταθλητών Ελλάδας θα συνθέσουν οι Ραφίκ Τζεμπούρ, Κέβιν Μιραλάς κι ένας εκ των Κόλιν-Κάζιμ Ρίτσαρντς και Τζαμέλ Αμπντούν.

Ο «Τρομοκράτης» θ’ αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» του Ολυμπιακού, με τον Βέλγο «δαίμονα» να κινείται κυρίως στ’ αριστερά του. Όσον αφορά στην απέναντι πτέρυγα της επίθεσης των Πειραιωτών, αυτός που μοιάζει να έχει το προβάδισμα είναι ο 26χρονος διεθνής Τούρκος εξτρέμ. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το ότι ο Βαλβέρδε περιμένει ότι η ομάδα του θα βρει πολλούς κενούς χώρους και ανοιχτό γήπεδο και θέλει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του Καζίμ στις αντεπιθέσεις. Ο Αμπντούν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση, το στυλ παιχνιδιού του ωστόσο, μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο απέναντι σε πιο κλειστές άμυνες, παρά σε παιχνίδι αντεπιθέσεων, όπως αναμένεται να επιδιώξει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν.

Ο Βαλβέρδε, βέβαια, έχει στην διάθεση του και τους Νταβίντ Φουστέρ, Γιάννη Φετφατζίδη και Ζαν Μακούν, οι οποίοι - μαζί με τους Ρόι Κάρολ και Μάρκο Πάντελιτς - λογικά θα βρίσκονται στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, δίπλα στον Ισπανό προπονητή… Σκεπασμένοι σίγουρα με πολλές κουβέρτες!



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved