Βαλβέρδε: «Ήρθαμε για να παίξουμε την Τρίτη» (photos)

Βαλβέρδε: «Ήρθαμε για να παίξουμε την Τρίτη» (photos)

Κάθετος ήταν ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, για το πότε επιθυμεί να διεξαχθεί η αναμέτρηση με τη Ρούμπιν Καζάν, μιλώντας δημοσιογράφους στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με τη ρωσική ομάδα για τους «32» του Europa League.

Την Τρίτη (14/2) και όχι την Τετάρτη θέλει, όπως ξεκαθάρισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε στη καθιερωμένη πριν από τα ματς συνέντευξη Τύπου, να διεξαχθεί ο αγώνας με αντίπαλο την Ρούμπιν.

Ο Ισπανός προπονητής των «ερυθρόλευκων» ρωτήθηκε για το αν θέλει να γίνει το παιχνίδι την Τρίτη, όπως είναι αρχικά προγραμματισμένο ή αν θα προτιμούσε να μετατεθεί για την επομένη, με την τοποθέτησή του να είναι ξεκάθαρη:

«Ήρθαμε για να παίξουμε Τρίτη κι ελπίζουμε να παίξουμε τότε… Μας προβληματίζει η Ρούμπιν και σ’ αυτήν έχουμε το μυαλό μας, όχι στις καιρικές συνθήκες και στο κρύο ή στον χλοοτάπητα του Λουζνίκι…

Η Ρούμπιν είναι μία δυνατή ομάδα κι εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού…

Ήταν αναμενόμενο από τότε που μάθαμε την κλήρωση ότι τον Φεβρουάριο θα είχε πολύ κρύο στην Ρωσία. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και την αντίπαλό μας, όχι στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Μόσχα…»

Σε ερώτηση αν έχει ξαναζήσει παρόμοιες καιρικές συνθήκες, είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε ως προπονητής, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είπε:

«Δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει ποτέ στο παρελθόν τέτοιες συνθήκες…»

Όσον αφορά στην «εικόνα» που έχει ο Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας για τον αντίπαλο της ομάδας του, τόνισε:

«Η Ρούμπιν είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, συμπαγής στην άμυνα, η οποία χάνει πολύ δύσκολα. Διαθέτει πολύ γρήγορους παίκτες, όπως είναι για παράδειγμα οι Κασάεφ, Καραντενίζ και Μάρτνις, κι εμείς πρέπει ν’ ανταποκριθούμε στην ταχύτητά τους…»

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, τις οποίες έκανε στο Champions League, ο «Txingurri» δήλωσε:

«Θα μας άρεσε να διατηρήσουμε την εικόνα που είχαμε στα ματς του Champions League. Ξεκινάει ωστόσο, μία άλλη διοργάνωση, με διαφορετικούς αντιπάλους. Όλα αυτά έγιναν πριν αρκετό καιρό. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε λάθη, τα οποία ενδεχομένως να μας αφήσουν εκτός συνέχειας. Μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε την καλή απόδοση, τόσο εκτός έδρας, όσο και στο Καραϊσκάκη».

Σε ερώτηση για το αν είναι θρήσκος (όπως ο προπονητής της Ρούμπιν, Μπερντίγεφ) ή αν έχει κάποια ιδιαίτερα γούρια πριν τα ματς, ο Ερνέστο Βαλβέρδε υποστήριξε:

«Όχι, δεν θα έλεγα ότι είμαι θρήσκος. Δεν ήμουν προληπτικός μέχρι που ήρθα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι υπερβολικοί με αυτά τα πράγματα και έτσι άρχισα να αποκτάω κι εγώ προλήψεις…»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κλήθηκε από Ρώσο δημοσιογράφο να σχολιάσει και τα όσα έγιναν χθες (12/02) βράδυ στην Αθήνα με τα εκτεταμένα επεισόδια, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να υπογραμμίζει:

«Δεν είναι κάτι καινούργιο… Στην Ελλάδα ο κόσμος περνάει δύσκολες στιγμές εδώ και πάνω από ένα χρόνο, όπως συμβαίνει, άλλωστε, σε όλη την Ευρώπη. Εμείς ως Ολυμπιακός εκπροσωπούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, αλλά και σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους…»

Ερωτηθείς, τέλος, για την ενδεκάδα και το πλάνο, που έχει στο μυαλό του ενόψει της πρώτης «μάχης» με τη ρωσική ομάδα, ο 48χρονος Ισπανός επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του:

«Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα επιλέξω τους πιο δυνατούς και τους πιο έτοιμους. Γνωρίζουμε, φυσικά, ότι θα λείπει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, οπότε θα πρέπει ν' αποφασίσω ποιός θα τον αντικαταστήσει στην ενδεκάδα. Να ξέρετε, πάντως, ότι αυτοί που θα βρίσκονται στον πάγκο θα κρυώνουν περισσότερο απ’ αυτούς που θα είναι εντός αγωνιστικού χώρου…»

Διαβάστε ακόμα τι δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου πριν την αναμέτρηση με τη Ρούμπιν Καζάν ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιάννης Μανιάτης



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved