Θεός του... Μάντσεστερ!

Θεός του... Μάντσεστερ!

Ο Αρης δεν φοβήθηκε τη Μάντσεστερ Σίτι, την κοίταξε στα μάτια και παρά το 0-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης», για τη φάση των «32» του Europa League, θα κυνηγήσει την πρόκριση στη ρεβάνς της Αγγλίας.

Οι «κίτρινοι» διατήρησαν το αήττητο που έχουν στην Ευρώπη για 25ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι (13 νίκες-12 ισοπαλίες) και πλέον θα πάνε στο Νησί για να παίξουν την πρόκριση, έχοντας ως παρακαταθήκη ένα αποτέλεσμα που μπορεί να θεωρηθεί... ύπουλο. Βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα, ο Αρης ήταν η ομάδα που έδειξε ότι θέλει περισσότερο τη νίκη και αν πίστευε περισσότερο στις δυνάμεις του, ίσως και να την είχε πάρει.

Κανείς από τους δύο προπονητές δεν προχώρησε σε εκπλήξεις στην 11άδα. Πέρα από τον Κόκε, ο οποίος στην ουσία τέθηκε από μόνος του εκτός αγώνα, ο Μιχαλήτσος δεν θέλησε να προχωρήσει σε καινοτομίες. Ο Σακάτα πήρε τη θέση του Ισπανού στην αριστερή πλευρά, ενώ από την άλλη ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρέταξε την καλύτερη δυνατή 11άδα που μπορούσε.

Οσο... ανήσυχη ήταν η Θεσσαλονίκη χθες (14/02), με την υποδοχή των οπαδών της Σίτι, άλλο τόσο ήσυχο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να μην είχε πολλές ευκαιρίες και καλό ρυθμό, όμως είχε πολύ τακτική, κυρίως από την πλευρά του Αρη, που αντιμετώπισε το παιχνίδι και με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Οι φίλαθλοι του Αρη ετοίμασαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, που για ακόμη μια φορά θύμισε «Λα Μπομπονέρα». Ισως και με αυτόν τον ενθουσιασμό, οι «κίτρινοι» δημιούργησαν και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, μόλις στα 30 δευτερόλεπτα.  Στο 16’ η Σίτι απάντησε σε αυτήν την ευκαιρία με τον Ντζέκο, ενώ στο 41’ ένα φάουλ του Νέτο θα μπορούσε να είχε στείλει τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια με σκορ υπέρ τους.

Αυτό ουσιαστικά ήταν και το πρώτο μέρος όσον αφορά στις φάσεις που δημιουργήθηκαν. Γιατί όπως είπαμε, ευκαιρίες μπορεί να μην είχε, όμως είχε τακτική. Οι ποδοσφαιριστές του Αρη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να τα δώσουν όλα και πρωτίστως να καταφέρουν να περιορίσουν τους αντιπάλους.

Το κατάφεραν, κυρίως με πίεση σε όλο το γήπεδο και πολύ τρέξιμο. Εβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, ενώ κάπως έτσι κατόρθωσαν  να βγάλουν εκτός ρυθμού και τον Τέβες, το μεγάλο αστέρι της Σίτι. Μια ο Πρίττας, μια ο Φατί, έκαναν δύσκολη τη ζωή του Αργεντίνου και έτσι οι Αγγλοι είχαν μόνο τον Ντζέκο για να ελπίζουν σε κάτι καλό στην επίθεση. Ισως αν ο Αρης ήταν και πιο έτοιμος για να παίξει καλύτερα την αντεπίθεση, να είχε δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στην άμυνα της Σίτι.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, ενώ η ηρεμία κράτησε μέχρι το 60’. Μέσα σε τρία λεπτά οι δύο ομάδες δημιούργησαν από μια καλή ευκαιρία, στο 64’ η Σίτι με τον Ντζέκο και στο 66’ ο Αρης με τον Νέτο. Αυτές οι δύο στιγμές ήταν αρκετές για να δώσουν στο ματς ένα άλλο ενδιαφέρον. Εκεί φάνηκε και η πρόθεση των δύο ομάδων να κυνηγήσουν τη νίκη.

Το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό και περισσότερο πάθος στη συνέχεια. Οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να απειλούν με μεγαλύτερη ένταση τις εστίες, ακόμα και με μακρινά σουτ. Το παιχνίδι είχε γίνει πιο ανοιχτό, όμως και η κούραση είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της, μετά την έντονη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

Παρόλα αυτά ο Αρης κυνήγησε μέχρι το τέλος το γκολ και βάσει της εικόνας του στο δεύτερο ημίχρονο το δικαιούταν. Πλέον, θα προσπαθήσει να το πετύχει στην Αγγλία, προκειμένου να πάρει ακόμη μια ιστορική πρόκριση.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση από εδώ.

Θυμηθείτε το Pre Game του αγώνα, εδώ.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved