«ΠΑΟΚ όπως Ρούμπιν Καζάν»

«ΠΑΟΚ όπως Ρούμπιν Καζάν»

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Sport-express.ru» έδωσε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λεονίντ Σλούτσκι.

Παρομοίασε την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ με αυτή της Ρούμπιν Καζάν, έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά όλους τους ποδοσφαιριστές του, επικεντρώνοντας την προσοχή του στον Βιεϊρίνια.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως οι τραυματίες Βάγκνερ Λοβ. Τζαγκόεφ, Χόντα και Μαρκ Γκονζάλες θα είναι σε θέση να αγωνιστούν την Πέμπτη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σλούσκι:

-Εσείς και οι βοηθοί σας έχετε παρακολουθήσει την ελληνική ομάδα. Με ποια ομάδα από τη Ρωσία θα τη συγκρίνατε;
«Ο ΠΑΟΚ μοιάζει με τη Ρούμπιν Καζάν. Η άμυνα του είναι πολύ οργανωμένη και υψηλού επιπέδου. Όλα τα παιχνίδια που είδαμε έληξαν 0-0, 1-0 ή 0-1. Το συναίσθημα που μου δόθηκε είναι ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή στο τελικό σκορ. Και δεν είναι μία σύμπτωση. Η επίθεση είναι χτισμένη στις ικανότητες κάποιων ποδοσφαιριστών, όπως ο Βιεϊρίνια και ο Σαλπιγγίδης».

-Ο Βιεϊρίνια είναι το αστέρι του ΠΑΟΚ. Λένε ότι η ρήτρα του συμβολαίου του είναι στα 15 εκατ. ευρώ. Είναι τόσο καλός;
«Είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, με εξαιρετική ντρίμπλα και με πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, αλλά το καλό του είναι το δεξί».

-Για τους δύο Βραζιλίανους, Έτο και Λίνο;
«Ο Έτο δε μας απασχολεί επειδή έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Λίνο δουλεύει πολύ καλά την αριστερή πλευρά είτε στο κέντρο είτε στην άμυνα. Στο κέντρο της άμυνας είναι ο Ιταλός και ο Χιλιανός, στο δεξί άκρο ο Πολωνός και αριστερά  ο Βραζιλιάνος.

Στο κέντρο είναι ο Σέρβος, Ιβιτς και ο ηγέτης της ομάδας, ο Γκαρσία. Μπορεί οι Έλληνες να έχουν ακόμα μικρότερο ρόστερ με εμάς, καθώς τραυματίστηκε  ο τερματοφύλακας, Χαλκιάς και μπορεί να παίξει ο δεύτερος γκολκίπερ που είναι από την Κροατία. Ετσι μπορεί με εμάς να βρίσκονται μόλις δύο παίκτες με ελληνικό διαβατήριο».

-Η απώλεια του πρώτου τερματοφύλακα ίσως επηρεάσει γενικότερα την ομάδα.
«Όχι και τόσο πολύ. Ο Κρέσιτς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Χαλκιά και όσες φορές έπαιξε ήταν πολύ καλός. Δεν ξέρω αν η ατυχία με τον Χαλκιά παίζει ρόλο και στην ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ δίνει έμφαση στην καλή λειτουργία της άμυνας και δεν περιμένει θαύματα από τον τερματοφύλακα».

-Γενικά η ομάδα έχει αρκετές ηλικίες παικτών αλλά αυτοί που παίζουν πιο πολύ είναι πάνω από 30. Ο Κοντρέρας έπαιζε μαζί με τον Μοστοβόι στη Θέλτα...
«Όντως, αυτός είναι ο μέσος όρος ηλικίας ειδικά στην άμυνα. Είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα αλλά το γενικό τους επίπεδο δεν πέφτει».

-Ωστόσο, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, έχουν μόνο μία και έχουν σκοράρει μία φορά.
«Ο ΠΑΟΚ έχει στιγμές που δε δημιουργεί πολύ. Αλλά αυτό είναι και το στυλ παιχνιδιού του. Αλλά στο παιχνίδι που έχασαν από τον Παναθηναϊκό, δημιούργησαν πάρα πολλούς κινδύνους στον αντίπαλο».

-Δήλωση του προπονητή του ΠΑΟΚ, Μάκη Χάβου: «Στη Ρωσία η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και αυτό είναι καλό για εμάς» σε ερώτηση για το ποιος είναι το φαβορί. Εσείς τι πιστεύετε;
«Τι μπορώ να πω...Μετά τις 22 Φεβρουαρίου θα έχουμε μάθει ποιος ήταν το φαβορί».

-Ο Ομάρι Τετράτζε μίλησε μία φορά για αυτά τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.
«Ναι έχει παίξει στον ΠΑΟΚ, αλλά δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει κάποια σχέση με την ομάδα. Εγώ πριν δύο μήνες δεν ήξερα τον Μουσλίμοβιτς και τον Βιεϊρίνια.

Αλλά ο αντίπαλος μας είναι σε πολύ καλό ρυθμό, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και για εμάς είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, συμφωνεί με αυτό. Αλλά το ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα πλεονέκτημα λόγω αυτού, είναι μία δήλωση κάπως αμφιλεγόμενη».

-Ο ΠΑΟΚ έχει τρελή υποστήριξη από τους οπαδούς. Η ΤΣΣΚΑ θα αντεπεξέλθει;
«Δε θα καθίσουμε να μας «μαστιγώσουν». Παίζουν σε ένα μεγάλο στάδιο, με «άγριους» οπαδούς απέναντι στην αντίπαλη ομάδα. Μου θυμίζει το παιχνίδι για το Champions League εναντίον της Μπεσίκτας, που δεν υποφέραμε λιγότερα από ότι περιμένουμε από τους Ελληνες».

-Πως νιώθουν οι παίκτες που έχασαν όλα τα φιλικά παιχνίδια, λόγω τραυματισμών. Δηλαδή οι Βάγκνερ Λοβ, Τζαγκόεφ, Χόντα και Γκονζάλεζ;
«Ο Τζαγκόεφ προπονείται μαζί με την ομάδα, χωρίς προβλήματα. Οι άλλοι δουλεύουν καλά και έχει βελτιωθεί η κατάστασή τους και έχουμε ελπίδες να έχουν αναρρώσει και να τους έχουμε στο παιχνίδι».

-Ποια είναι η φυσική κατάσταση του Χόντα, αφού έχασε και τα πρώτα παιχνίδια του Ασιατικού Κυπέλλου; Εχει βρει ρυθμό στην προετοιμασία;
«Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, βλέπουμε ότι είναι εντάξει. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχουμε απάντηση όταν μπει μαζί με την ομάδα».

-Ποια είναι η κατάσταση του Οντία;
«Δουλεύει πολύ με τους φυσιοθεραπευτές. Δεν έχει πιθανότητες να παίξει με τον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε τρέξιμο και θα μπει με την ομάδα μέσα σε λίγες εβδομάδες».

-Η ΤΣΣΚΑ επιστρέφει την Παρασκευή στη Μόσχα, αλλά η θερμοκρασία αυτήν την εβδομάδα θα βρίσκεται στο -20, ενώ την επόμενη από -10 έως -8.
«Μετά την επιστροφή μας στη Μόσχα η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στις 22 Φεβρουαρίου, δεν αργεί και τόσο πολύ. Θα έχουμε μόνο δύο μέρες για να προπονηθούμε και να τους υποδεχθούμε στο Λουζνίκι. Αν συνεχίζαμε την προετοιμασία στην Ελλάδα θα επιστρέφαμε στη Μόσχα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Και τότε τι θα κερδίζαμε;»

-Αλλά το -10 είναι σημαντικό σε κάθε παιχνίδι...
«Κανένα πρόβλημα! Σε αυτή τη θερμοκρασία μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο. Στο Λουνζίκι υπάρχει θέρμανση και μέσα στο στάδιο υπάρχει μία θερμοκρασία που είναι δύο βαθμούς πιο ζεστή από ότι έξω».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved