Ολοκληρώνεται το παζλ των «32» του Europa

Ολοκληρώνεται το παζλ των «32» του Europa

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά δεκαεννιά ομάδες θα διεκδικήσουν εννέα εισιτήρια για τους «32» στην τελευταία αγωνιστική του Europa League, όπου βρίσκονται ήδη οι ομάδες από το Champions League, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός.

Οι δεκαπέντε ομάδες που έχουν πάρει ήδη την πρόκριση είναι οι: Σταντάρ Λιέγης, Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ, Μπιλμπάο, Μέταλιστ, Σάλκε, Τβέντε, ΠΑΟΚ, Ανόβερο, Λέγκια Βαρσοβίας, Στόουκ, Μπράγκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άντερλεχτ, ενώ από το Champions League, στους «32» βρίσκονται οι: Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ολυμπιακός, Βαλένθια, Πόρτο, Άγιαξ, Τραμπζονσπόρ και Βικτόρια Πλζεν.

Αναλυτικά η κατάσταση στους ομίλους:

1ος όμιλος:

Εδώ ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πάρει την πρόκριση και το μόνο που θέλει είναι νίκη επί της Ρουμπίν στην Τούμπα για να πάρει και την πρωτιά στον όμιλο του, ενώ οι Ρώσοι με ισοπαλία είναι σίγουρα στην επόμενη φάση, και φυσικά με νίκη παίρνουν εκείνοι την πρωτιά.

Στο άλλο παιχνίδι, η Τότεναμ κινδυνεύει πλέον με αποκλεισμό, καθώς τα πράγματα δεν εξαρτώνται από αυτήν ακόμη και αν κερδίσει την Σάμροκ Ρόβερς…

2ος όμιλος:

Σε αυτό τον όμιλο δεν αλλάζει κάτι, καθώς η Σταντάρ Λιέγης είναι πρώτη και το Αννόβερο δεύτερο, ενώ οι Βέλγοι αντιμετωπίζουν την Κοπεγχάγη εκτός έδρας, και οι Γερμανοί την Βόρσκλα Πολτάβα εντός έδρας.

3ος όμιλος:

Κάτι παρόμοιο με τον δεύτερο όμιλο ισχύει και εδώ, καθώς Αϊντχόφεν και Λέγκια έχουν πάρει την πρόκριση, με τους Ολλανδούς να είναι στην κορυφή σίγουρα, ενώ οι Πολωνοί θα είναι στην δεύτερη θέση.

Την τελευταία αγωνιστική, η Αϊντχόφεν θα υποδεχθεί την Ραπίντ και η Λέγκια θα φιλοξενηθεί από την Χαποέλ.

4ος όμιλος

Η Λάτσιο του Τζιμπρίλ Σισέ κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό, καθώς ακόμη και αν νικήσει την αδιάφορη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία έχει προκριθεί ως πρώτη, δεν είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται στους «32».

Αν η Βασλούι καταφέρει να πάρει την νίκη στην έδρα της Ζυρίχης, τότε οι Ρουμάνοι θα είναι στους «32».

5ος όμιλος

Η Μπεσίκτας υποδέχεται την Στόουκ, και με νίκη οι «Αετοί» παίρνουν την πρώτη θέση, ενώ οι Άγγλοι και με ισοπαλία θα πάρουν την πρωτιά, ένα αποτέλεσμα που δεν «χαλάει» καμία από τις δυο ομάδες, καθώς αμφότερες προκρίνονται…

Στο άλλο παιχνίδι, η Ντιναμό Κιέβου θέλει μόνο νίκη και με πολλά γκολ μάλιστα, κόντρα στην ουραγό Μακάμπι, και παράλληλα να μην πάρει βαθμό η Μπεσίκτας.

6ος όμιλος:

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει πάρει την πρωτιά του ομίλου και θα ταξιδεύσει στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει την Παρί, η οποία όμως ακόμη και κερδίσει δεν προκρίνεται, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το αν η Σάλτσμπουργκ θα νικήσει στην έδρα της ουραγού, Σλόβαν.

7ος όμιλος:

Η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Μέταλιστ, έχει πάρει την πρώτη θέση, και απέναντι στην Αλκμάαρ θα κάνει… συντήρηση δυνάμεων, ωστόσο οι Ολλανδοί θέλουν μόνο νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Στο άλλο παιχνίδι, η Αούστρια Βιέννης, θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Μάλμε, και παράλληλα να μην νικήσει η Αλκμάαρ.

8ος όμιλος:

Η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, Μπράγκα, έχει πάρει το εισιτήριο για τους «32» και αν νικήσει ή πάρει την ισοπαλία από την Μπριζ, τότε θα είναι και πρώτη, ενώ οι Βέλγοι «καίγονται» για νίκη για να ακολουθήσουν τους Πορτογάλους.

Παράλληλα, η Μπέρμιγχαμ θέλει νίκη κόντρα στην Μάριμπορ και να μην πάρει βαθμό η Μπριζ από την Μπράγκα για να προκριθεί.

9ος όμιλος:

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, υποδέχεται την Ρεν στο «Βιθέντε Καλντερόν» και με νίκη πανηγυρίζει την πρώτη θέση, την ίδια ώρα που η Ουντινέζε θέλει νίκη ή ισοπαλία απέναντι στην Σέλτικ για να πάρει και τυπικά το εισιτήριο για τους «32» του Εuropa League.

10ος όμιλος:

Η Σάλκε είναι η… άνετη, καθώς έχει πάρει την πρωτιά, ενώ οι άλλες 3 ομάδες… «σφάζονται» για ένα εισιτήριο, μεταξύ των οποίων είναι και η ΑΕΚ Λάρνακας.

Η Μακάμπι θέλει νίκη απέναντι στην Σάλκε για να είναι αυτή στην επόμενη φάση, ενώ Στεάουα και ΑΕΚ θέλουν μόνο νίκη για να έχουν ελπίδες, και παράλληλα οι Ισραηλινοί να χάσουν από τους Γερμανούς.

11ος όμιλος:

Στην κορυφή του ομίλου είναι η Τβέντε, η οποία θα είναι αδιάφορη απέναντι στην Βίσλα, με τους Πολωνούς να θέλουν μόνο τους τρεις βαθμούς και παράλληλα η Φούλαμ να μην κερδίσει την αδιάφορη και ουραγό, Οντένσε.

12ος όμιλος:

Στον όμιλο της ΑΕΚ, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, παρά μόνο για το ρετιρέ. Η Άντερλεχτ θα υποδεχθεί την Λοκομοτίβ Μόσχας, και με νίκη οι Ρώσοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν την κορυφή.

Η Άντερλεχτ θέλει ακόμη και ισοπαλία για να πάρει την πρώτη θέση, ενώ η ΑΕΚ θέλει να πάρει κόντρα στην Στουρμ τους πρώτους της βαθμούς.

Δείτε τις βαθμολογίες όλων των ομίλων του Europa League...



ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved