Κωστένογλου: «Επιτακτική ανάγκη οι πληρωμές»

Κωστένογλου: «Επιτακτική ανάγκη οι πληρωμές»

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει την Πέμπτη (03/11) ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Μόσχας, ωστόσο ο Νίκος Κωστένογλου σκέφτεται περισσότερο το ματς που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό για την Super League.

Στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Λοκομοτίβ Μόσχας, ο Νίκος Κωστένογλου αναφέρθηκε κυρίως για το ντέρμπι της Κυριακής (06/11) με τον Παναθηναϊκό και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Παράλληλα, ο Κωστένογλου χαρακτήρισε ως επιτακτική ανάγκη τις πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αφού εφόσον αυτές δεν συμβούν τότε, όπως υποστήριξε, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός της «Ένωσης»:

-          Με την εικόνα της Λοκομοτίβ που ξέρουμε, η ΑΕΚ έχει τρόπους για τη νίκη;

«Σε πολλά ευρωπαϊκά ματς αναγκαζόμαστε να διαχειριστούμε το ρόστερ. Δεν θα ήθελα να μειώσουμε την προσπάθεια όσων συμμετέχουν. Όλους τους αντιμετωπίζω με τα ίδια κριτήρια και όποιος παίζει θα πρέπει να αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίκαια στην ΑΕΚ. Καμία διακιολογία δεν προβάλω. Θα πρέπει να είμαστε επιεικείς. Θα υπάρχουν αλλαγές και ίσως με την εξέλιξη του ματς να πρέπει να γίνουν και άλλες. Την Κυριακή θα πρέπει να έχουμε την καλύτερη ενδεκάδα. Ωστόσο, όσοι παίξουν με την Λοκομοτίβ θα είναι σοβαροί και υπεύθυνοι. Στη Ρωσία ήμασταν αξιόλογοι στο πρώτο ημίχρονο.Άρα μπρούμε να το κάνουμε. Ο αντίπαλος χρειάζεται περισσότερο το ματς. Εμείς επιβάλλεται να παρουσιαστούμε σαν ΑΕΚ. Είναι δύσκολη η διαχείριση του αγώνα. Αυτό συνέβη και πριν το ματς με τον ΟΦΗ. Αν ήμασταν ξεκούραστοι θα ήταν αλλο το παιχνίδι στην Κρήτη».

-          Τελικά για την ΑΕΚ είναι αναγκαίο κακό τα ευρωπαϊκά ματς;

«Δεν θα το έθετα έτσι. Πραγματικά βρισκόμαστε σε θέση στην οποία ελάχιστοι παίκτες αντέχουν  να αγωνιστούν τρία 90λεπτα σε μία εβδομάδα. Το ματς θα είναι δύσκολο. Έχω ανησυχία διότι θα έχουμε παίκτες που θα βρεθούν πρώτη φορά στο γήπεδο. Επιβάλλεται να το κάνω αυτό. Ίσως κάνω νωρίτερα αλλαγές. Δεν μπορούν οι παίκτες να αγωνιστούν πάνω από 60 λεπτά. Ακολουθεί το ντέρμπι».

-          Είναι φυσιολογικό οι παίκτες να μην αντέχουν τα συνεχόμενα παιχνίδια;

«Αυτό εξαρτάται από την προετοιμασία, την ηλικία των παικτών, από το πόσο έχουν αγωνιστεί κάποιοι. Είναι ένα άθροισμα παραγόντων».

-          Αν η ΑΕΚ προηγείται στο 55΄,  θα αποσύρετε κάποιους παίκτες που έχουν δυνατότητες;

«Θα βρεθώ σε δύσκολη θέση. Ας κερδίζουμε και θα βρω τη λύση. Δεν είμαστε αδιάφοροι, αλλά θα πρέπει να λέμε την αλήθεια».

-          Θεωρείτε ότι από το συγκεκριμένο ματς μπορούν να προκύψουν καλά νέα από νεαρούς ποδοσφαιριστές;

«Θέλω να συμβεί αυτό. ‘’Θέλω να με φέρετε σε δύσκολη θέση’’, αυτό τους λέω. Θα το χαρώ να με προβληματίσουν θετικά για την αποστολή της Κυριακής. Δεν θέλω να ονοματίσω κάποιον. Να δω την προδιάθεση των παικτών και από εκεί μπορώ να κρίνω πολλά».

-          Έχετε άποψη για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες;

«Το πρωί μου επιβεβαίωσε ο κ. Δημητριάδης ότι οι δύο παίκτες που θεωρητικά σκέφτονταν την προσφυγή διέψευσαν ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Με έναν από αυτούς στην προπόνηση το πρωί μίλησα και μου το είπε ο ίδιος. Κανείς δεν έχει κάνει παράπονα σε μένα. Υπάρχει ένα πρόβλημα. Είναι λάθος στην αποτυχία να το φέρνουμε μπροστά, σαν δικαιολογία. Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει χάσει λεφτά από την ΑΕΚ. Καθυστερήσεις υπάρχουν. Οφείλονται χρήματα από πέρυσι και το γνωρίζω. Κανείς όμως δεν έχει χάσει. Όσοι δεν έχουν πληρωθεί, θα τα πάρουν σύντομα. Οι νόμοι προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές».

-          Συζητήσατε τα διοικητικά πρροβλήματα με τους ανθρώπους της διοίκησης;

«Δεν γίνεται να αποστασιοποιηθώ. Δεν ζήτησα μεταγραφές όταν ήρθα. Θεώρησα ανήθικο να μιλάμε για νέους παίκτες από τη στιγμή που υπάρχουν χρωστούμενα. Μου είπε ο πρόεδρος ότι θα μπούμε σε διαδικασία πληρωμών και αυτό ως ένα σημείο έγινε. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα βρεθεί λύση. Αν δεν βρεθεί τότε σε 2-3 μήνες θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει ομαλά το ποδοφαιρικό τμήμα».

-          Θα γίνετε πιο αυστηρός με τους παίκτες στο μέλλον;

«Από την πρώτη προπόνηση είμαι αυστηρός. Δεν δικαιολογώ τους παίκτες. Επιβάλλεται να το κάνω διότι διαχειρίζομαι ψυχές από τους οποίους περίπου ένα εκατομμύριο οπαδοί περιμένουν  χαρά».

-          Τελικά ο Μπέλεκ έχει πρόβλημα ως φορ;

«Κρατάμε το θετικό, ότι πήγε καλά στα πλάγια και τα άλλα θα τα δούμε».



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved