Κωστένογλου: «Με θράσος για τη νίκη»

Κωστένογλου: «Με θράσος για τη νίκη»

Αυτοσυγκέντρωση, θάρρος και θράσος απαίτησε ο Νίκος Κωστένογλου από τους παίκτες του για το ματς της Πέμπτης (20/10) με την Λοκομοτίβ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε την Τετάρτη (19/10) την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και προέτρεψε τους παίκτες του να παίξουν για τη νίκη

Τα «κλειδιά» της επιτυχίας κόντρα στην Λοκομοτίβ ανέφερε ο Νίκος Κωστένογλου στο σχσόλιό του για το παιχνίδι με τους Ρώσους. Ο 41χρονος τεχνικός μίλησε για τα προβλήματα της ΑΕΚ και το ματς των δύο ομάδων το 1998 στο οποίο συμμετείχε ως ποδοσφαιριστής. Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ:

«Είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς αφού έχουμε υποχρεώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Θα πρέπει όμως να είμαστε επιεικείς με αυτούς, αλλά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι σημαντικό να διαγράψουμε από τη σκέψη μας την έννοια ‘’βασικός’’ και ‘’αναπληρωματικός’’. Στις μέρες μας δεν υπάρχει αυτό.

Θα πρέπει να έχουμε θάρρος και θράσος στην επιθετική μας λειτουργία. Πρέπει να έχουμε αυτοσυγκέντρωση στην αμυντική μας λειτουργία. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις "κλειδιά".  Αν αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με παθητική λειτουργία τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Έχουμε δικαίωμα με σωστό τρόπο να πιστεύουμε στη νίκη. Απαιτείται από την ΑΕΚ αυτό.

Δεν αποδέχομαι τον όρο ότι ξεκουράζουμε ποδοσφαιριστές, απλά διαχειριζόμαστε σωστά το ρόστερ. Είναι πολλές οι υποχρεώσεις και απαιτείται από τον προπονητή να διαχειρίζεται σωστά το ρόστερ για να ανταποκριθεί η ομάδα στις πολλές υποχρεώσεις που έχει. Ως προς τη βαθμολογία βέβαια αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό σίγουρα μένουμε μακριά, αλλά ας κάνουμε εμείς σωστά τη δουλειά μας και θα το αξιολογήσουμε αυτό μετά το ματς. Δε μου αρέσει να αιωρείται αυτή η κατάσταση ότι ξεκουράζουμε κάποιους παίκτες. Είμαστε μια μεγάλη ιστορική ομάδα και πρέπει να έχουμε την εικόνα που πρέπει ειδικά σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Θα είμαι αμείλικτος με αυτόν που θα προσπαθήσει με την εικόνα του να υποβαθμίσει το παιχνίδι».

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, υποστήριξε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Υπάρχουν διαφορετικών ειδών προβλήματα, αλλά δε μου αρέσει να παλινδρομούμε και να βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες. Είναι διαφορετική η αγωνιστική πειθαρχία και υπευθυνότητα και ας μην έρθει το αποτέλεσμα από το να έχουμε μια εικόνα η οποία να μην ταιριάζει στην ομάδα μας».

Για την Λοκομοτίβ Μόσχας, ο Κωστένογλου τόνισε «Έχω δει αρκετά παιχνίδια της Λοκομοτίβ. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο κα έχουμε προετοιμασθεί κατάλληλα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Για τα οικονομικά προβλήματα των «κιτρινόμαυρων», απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα. Αυτό σίγουρα δυσχεραίνει τη δουλειά μας, αλλά έχουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και μαζί θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο για να βοηθήσει την ομάδα. Ελπίζω ότι με τα αποτελέσματα θα ενισχύσουν την ομάδα μας κι άλλοι εκτός από τον κ. Παππά και τον κ. Νοτιά. Εγώ αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί μια λύση. Ας αφήσουμε το οικονομικό θέμα. Μας έχει κουράσει».

Για το παιχνίδι στην Μόσχα το 1998 που στέρησε από την ΑΕΚ την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, είπε: «Εκείνο το ματς ήταν πιο κομβικό αφού μας έδινε την ευκαιρία να βρεθούμε στους ‘’4’’. Ήταν μια απογοήτευση για εμάς. Θυμάμαι που ρωτούσα τον διαιτητή πότε θα σφυρίξει τη λήξη και τελικά δεχθήκαμε αυτό το γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved