Χιμένεθ: «Χάσαμε λόγω της αποβολής»

Χιμένεθ: «Χάσαμε λόγω της αποβολής»

Στο λάθος του Τραϊανού Δέλλα στη φάση της αποβολής του απέδωσε την ήττα της ΑΕΚ από την Στουρμ Γκρατς ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός αρνήθηκε αρχικά να αναφέρει τα δικά του λάθη από τον πάγκο, ωστόσο στην συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είναι ο υπεύθυνος για όσα έγιναν στο ματς. Ο 47χρονος προπονητής αναφέρθηκε μέχρι και στον… Ντούσαν Μπάγεβιτς ενώ τόλμησε να ισχυριστεί ότι η ΑΕΚ θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει!

-  Θα μας εξηγήσετε το σκεπτικό της αλλαγής του Λεονάρντο; Ο αντίπαλος προπονητής δήλωσε ότι αυτό τον βοήθησε…

«Αυτό που βοήθησε την Στουρμ ήταν η αποβολή του Δέλλα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε ο αντίπαλος στο γήπεδο».

- Το σκεπτικό σας θα μας το πείτε;

«Ήμασταν με 10 παίκτες και μπροστά με 1-0. ο Λεονάρντο συνηθίζει να ζητάει αλλαγές στο 70΄. Και βεβαίως δεν γινόταν να τελειώσουμε με τον Βάργκας μόνο στο κέντρο».

-          Σας ζήτησε αλλαγή;

«Όχι, έπρεπε να βγάλω κάποιον που έχει τη μικρότερη αντοχή από όλους».

-          Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό σας και να μας διευκρινίσετε αν δικαιολογείται η οπισθοχώρηση της ΑΕΚ;

«Στο ποδόσφαιρο επιλέγεις. Ή θα σε βάλει ο αντίπαλος στην περιοχή σου ή θα γυρίσεις εσύ. Ακόμα και έτσι μέχρι το τέλος αντέξαμε καλά και με δύο πολύ νεαρούς παίκτες στο γήπεδο. Ο οπαδός έχει πάντα δίκιο. Αλλά αν εγώ άκουγα τι λέει ο καθένας δεν θα ήμουνα εδώ. Θα συζητηθεί το λάθος του Τραϊανού, πέρυσι ήταν αυτός που μας έστειλε στον τελικό και σήμερα έκανε λάθος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να ικανοποιούμε τους πάντες».

-          Είναι προτιμότερο να ρίχνετε την ευθύνη στον Δέλλα από το να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες;

«Αυτή είναι η δική σας άποψη. Εγώ προπονώ τους παίκτες. Εγώ γνωρίζω τι πρέπει να γίνει. Αν κάνετε αναδρομή στα παιχνίδια του Λεονάρντο τα τελευταία χρόνια, όταν μπαίνει αλλαγή δίνει λύσεις. Αλλά βασικός του κοστίζει λόγω εκρηκτικότητας να τελειώσει το παιχνίδι. Ότι έχει να κάνει με τον Δέλλα, έχω δει ελάχιστους επαγγελματίες και θα λέω πάντα θετικά λόγια για εκείνον. Το ματς χάθηκε διότι έμεινε η ΑΕΚ με δέκα παίκτες».

-          Αν δηλαδή ο αντίπαλος μένει με δέκα είναι δεδομένη η ήττα;

«Δεν το πιστεύω. Το ποδόσφαιρο δεν είναι αριθμητική. Η μπάλα γυρίζει και μπορεί να συμβεί οτιδήποτε».

-          Αληθεύει ότι ο Δέλλας ανέλαβε την ευθύνη της ήττας;

«Ο Δέλλας από τους πιο ειλικρινείς ανθρώπους. Έκανε ένα λάθος και τέλος. Όποιος δεν έχει κάνει λάθος ας κοιτάξει τον εαυτό του».

-          Για μεγάλο διάστημα μετά την αποβολή η ΑΕΚ υπερίσχυσε. Τι έφταιξε και χάθηκε το παιχνίδι;

«Ίσως η κούραση και ίσως ο φόβος ότι θα χάσουμε. Αν δείτε τα γκολ χάνουμε τη μπάλα στο κέντρο. Χαμένες μπαλιές που έχουμε τον έλεγχο. Αν δεν υπήρχαν λάθη, θα είχαμε λίγα γκολ».

-          Πόσο χαμηλά θα πέσει η ομάδα για να αναλάβετε τις ευθύνες σας;

«Εγώ είμαι ο υπεύθυνος για τις ήττες. Όλοι έχουν ευθύνες, εγώ πιο πολύ από όλους».

-          Συμπληρώνετε ένα χρόνο στην ΑΕΚ. Ο απολογισμός σας ποιος είναι; Έχετε την ίδια διάθεση όπως όταν πρωτοήρθατε;

«Είναι πολλά δύσκολα τα πράγματα. Έχω τη διάθεση να δουλεύω όπως όλοι στην ΑΕΚ».

-          Μήπως είναι προτιμότερο να γνωρίζουν όλοι αυτά τα πράγματα που λέτε;

«Ότι και να πω θα το μετατρέψετε όπως θέλετε. Αυτοί είμαστε και θα τα δίνουμε όλα. Έφυγαν 14 παίκτες από ανάγκη το καλοκαίρι. Είμαστε, όμως, ένα γκρουπ που παλεύουν ακόμα. Η ΑΕΚ θα πετύχει τους στόχους της. Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε το Europa League».

-          Υπάρχουν ελπίδες για να περάσει η ΑΕΚ στην επόμενη φάση;

«Κάναμε τεράστιο βήμα πίσω. Με την εικόνα της ΑΕΚ όμως είμαι αισιόδοξος. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο με τις δυνατότητες που έχουμε».

-          Αισθάνεστε υπό πίεση;

«Καμία πίεση δεν νιώθω. Έχω διάθεση και όρεξη για δουλειά. Αν δεν βγαίνουν τα αποτελέσματα είμαι εδώ για να αντέξω. Εγώ είμαι υπεύθυνος και το έχω πει».

-          Σε αγώνες με μεγαλύτερη πίεση θα ανταποκριθεί καλύτερα η ΑΕΚ;

«Παίξαμε σωστά το ματς εκτός από τα λάθη. Συμφωνώ ότι η Στουρμ δεν είναι ανώτερη από εμάς. Το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν το γκολ. Ο αντίπαλος περίμενε πίσω. Όταν σκοράραμε αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι καινούργιο στο κέντρο. Να αλλάξουμε. Μόνο τον Βάγκας είχαμε στα χαφ και ακόμα και έτσι κάναμε καλό παιχνίδι».

Είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα θα βελτιώνεται. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους Μπουγαΐδη και Κλωναρίδη. Έχω δει παίκτες που θα μας βοηθήσουν. Κρατήσαμε το ματς μέχρι το 87΄ αρκετά καλά».

-          Ο δεσμός του κόσμου με την ομάδα έχει χαθεί. Σας ανησυχεί;

«Η απογοήτευση υπήρχε από πριν. Υπήρχε προπονητής με τίτλους και αποχώρησε. Μετά από χρόνια καταφέραμε κάτι. Αλλά η ΑΕΚ έχει τεράστια προβλήματα που είναι από παλιά. Τι μπορούμε να κάνουμε από το να δουλεύουμε; Έχουμε να λέμε ότι κάτι πετύχαμε. Δεν εγκαταλείπουμε, θα τα δώσω όλα μέχρι τέλος με τους παίκτες. Βλέπω ότι δίνουν τα πάντα».

-         Μιλήσατε στους παίκτες στα αποδυτήρια;

«Τους έδωσα συγχαρητήρια! Στέκομαι στη συμπεριφορά που έδειξαν στο γήπεδο και είμαι υπερήφανος για αυτή».

-  Τι θεωρείτε ότι πήγε στραβά και με αυτή τη Στουρμ Γκρατς δεν νίκησε η ΑΕΚ;{textlink}

«Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά… χάσαμε. Θέλαμε να αποβάλουμε την κακή εικόνα της Τούμπας. Είχαμε ευκαιρίες να κερδίσουμε. Πρέπει όλα να τα αναλύσουμε. Είδα παίκτες που τα δίνουν όλα και δεν μπορώ να τους ζητήσω κάτι παραπάνω»

-          Ισχύει ότι είχατε επεισόδιο με φίλαθλο;

«Σε τι γλώσσα; Δεν είναι αλήθεια. Βγήκα πολύ εκνευρισμένος από το γήπεδο. Ο φίλαθλος πάντως έχει πάντα δίκιο. Δεν καταλαβαίνω τι λένε. Ίσως να μου είπαν κάτι. Εγώ τους… ευχαριστώ».



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved