Βάργκας: «Να κατακτήσω τίτλους με την ΑΕΚ»

Βάργκας: «Να κατακτήσω τίτλους με την ΑΕΚ»

Αισιόδοξος για το μέλλον του στην ΑΕΚ, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο match programme του αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς ο Φαμπιάν Βάργκας.

Ο Κολομβιανός μέσος τόνισε μεταξύ άλλων ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του δίνουν το 100% σε κάθε αγώνα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους φιλάθλους της ΑΕΚ, για τους οποίους είπε ότι θέλει να ζήσει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο γήπεδο.

- Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον πρώτο μήνα θητείας στην ΑΕΚ;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Οι συμπαίκτες μου με έχουν βοηθήσει πολύ να ενσωματωθώ, η ατμόσφαιρα είναι καθαρά ποδοσφαιρική και το κλίμα μου θυμίζει συλλόγους της Λατινικής Αμερικής όπου έχω αγωνιστεί. Ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής στην ομάδα με έχει κάνει χαρούμενο».

- Η μέχρι τώρα παρουσία σου είναι πολύ θετική, θεωρείς ότι μπορείς να βελτιωθείς ακόμα περισσότερο μέσω των αγώνων;

«Σίγουρα μπορώ να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά δεν είχα αγωνιστεί για τέσσερις μήνες. Πιστεύω ότι αν αγωνίζομαι σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως χρόνου συμμετοχής, θα ανεβάζω σταθερά το επίπεδο των εμφανίσεών μου».

- Το γκολ που σημείωσες κόντρα στην Ξάνθη είναι το ωραιότερο της καριέρας σου ή θυμάσαι κάποιο αντίστοιχα όμορφο;

«Δεν έχω σημειώσει πολλά γκολ στην καριέρα μου και αυτό ήταν σίγουρα ένα από τα πιο ωραία που θυμάμαι. Το συγκρίνω μόνο με το πρώτο μου, που είχα σημειώσει με τακουνάκι κόντρα στην Ουνιβερσιτάριο του Περού όταν αγωνιζόμουν στην Αμέρικα».

- Τι ευθύνεται για τις κακές εμφανίσεις της ΑΕΚ κόντρα σε Άντερλεχτ και ΠΑΟΚ;

«Δεν μπορώ να πω ότι φταίει κάτι συγκεκριμένο. Το στήσιμό μας ήταν σωστό, αλλά καμία γραμμή δεν λειτούργησε καλά ανασταλτικά. Επίσης, όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ χάνουμε τη συγκέντρωσή μας για ένα διάστημα».

- Πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή στο ελληνικό πρωτάθλημα για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν στην Primera Division;

«Ένας παίκτης ο οποίος κατάγεται από την Λατινική Αμερική προσαρμόζεται πάντα πιο εύκολα όταν έχει αγωνιστεί ήδη σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως εγώ την τελευταία διετία στο ισπανικό. Συνεπώς μπορώ να πω ότι η θητεία μου εκεί με βοήθησε στο ξεκίνημά στην Ελλάδα».

- Έχεις κατακτήσει αρκετούς τίτλους στην καριέρα σου, πιστεύεις ότι φέτος υπάρχει η δυνατότητα να τους αυξήσεις;

«Ασφαλώς και υπάρχει η δυνατότητα και η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, μετά από τόσα χρόνια, αποτελεί τόσο δικό μου στόχο όσο και όλου του συνόλου: ποδοσφαιριστών, προπονητικού επιτελείου, διοίκησης».

- Σκέφτεσαι το μέλλον σου στην ΑΕΚ και για τα επόμενα χρόνια ή το καλοκαίρι θα δοκιμάσεις να επιστρέψεις στην Ισπανία;

«Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να γνωρίζεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και είναι δύσκολο να μιλήσουμε από τώρα για το καλοκαίρι. Με ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί η σεζόν με επιτυχίες για τον σύλλογο και τον Ιούνιο θα αποφασίσω το μέλλον μου».

- Η άποψή σου για τον Μάκο και τον Γκέντσογλου, με τους οποίους αγωνίζεσαι στην ίδια θέση;

«Χαίρομαι πολύ για το ότι υπάρχει υγιής ανταγωνισμός στη θέση του αμυντικού μέσου. Πιστεύω ότι συνεργαστήκαμε άψογα στα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα και τα δύο παιδιά αυτά με βοηθούν να ενσωματωθώ και να βελτιωθώ».

- Ποιοι συμπαίκτες σου σε έχουν εντυπωσιάσει με την παρουσία τους στις προπονήσεις και στους πρώτους αγώνες;

«Η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό, πολύ καλό σύνολο. Ξεχωρίζω τον Λεονάρντο, τον οποίο δεν γνώριζα, αλλά έχει βραζιλιάνικα στοιχεία στο παιχνίδι του όπως ρυθμό και κοντρόλ. Είχα αντιμετωπίσει τον Χοσέ Κάρλος όταν έπαιζε στην Σεβίλλη και μου άρεσε από τότε, ενώ ο Μπέλεκ είναι ένας παίκτης με ταχύτητα και μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης λόγω της ηλικίας του».

- H επιστροφή στην εθνική Κολομβίας είναι ένας από τους στόχους σου;

«Είναι ένα από τα όνειρά μου να αγωνιστώ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Κολομβίας. Ελπίζω ότι με τις εμφανίσεις μου στην ΑΕΚ, η οποία είναι ομάδα που ακούγεται στο ευρωπαϊκό στερέωμα, να υπενθυμίσω στον προπονητή την αξία μου και να επιστρέψω στην Εθνική».

- Ένα μήνυμα για τους φιλάθλους της ΑΕΚ, μπροστά στους οποίους θα αγωνιστείς για πρώτη φορά εντός έδρας;

«Θέλω να ξέρουν οι φίλαθλοί μας ότι τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα σε όλα τα παιχνίδια. Τους χρειαζόμαστε όμως δίπλα μας για να μας δίνουν δύναμη με την παρουσία τους, όπως στην Ξάνθη».



Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved