Τσιάρτας: «Νίκη για να ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα»

Τσιάρτας: «Νίκη για να ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα»

Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεχαστεί το κακό πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ, στη Τούμπα, χαρακτηρίζει το αποψινό (20:00) παιχνίδι, ανάμεσα στην «Ένωση» και την Στουρμ, ο Βασίλης Τσιάρτας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM, στάθηκε, εκτός της αναμέτρησης των «κιτρινόμαυρων», στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, καθώς επίσης και στα νέα ταλέντα στη χώρα μας.

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο «Emirates», είπε:

«Είδα μια ομάδα, η οποία πίστεψε στο παιχνίδι , παρά το άσχημο ξεκίνημά της. Αυτό πλήρωσε νομίζω ο Ολυμπιακός. Κάποια ατομικά λάθη στην αρχή του αγώνα. Δύο άτυχες στιγμές του Μαρκάνο ήταν αρκετές για να δώσουν το προβάδισμα στην Άρσεναλ. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός εξάντλησε όλες τις πιθανότητες για κάτι καλύτερο.

Σαν εικόνα θα έλεγα ότι είδαμε αυτό που θέλουμε όλοι από τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Να παίζουν, δηλαδή, για κάτι καλό απέναντι στις μεγάλες ομάδες. Πάντα λέμε «να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και αν έρθει κάτι καλό…». Οι παίκτες του Ολυμπιακού, αντίθετα, τα έδωσαν, όπως είδαμε όλοι, όλα.

Εκείνη τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές δεν νομίζω ότι κοιτούν τα συμβόλαια τους. Σκέφτονται ότι παίζουν στην καλύτερη διοργάνωση, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Μου άρεσε ο χαρακτήρας του Ολυμπιακού. Είδα μια ομάδα η οποία επεδίωξε μέχρι το τελευταίο λεπτό να πάρει το βαθμό τη ισοπαλίας απέναντι σε μια Άρσεναλ, η οποία ναι μεν δεν είχε πολλούς βασικούς στη σύνθεσή της, αλλά δεν παύει να είναι η Άρσεναλ».

Για τη σύνθεση της 11άδας του Ολυμπιακού, δήλωσε:

«Δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι ορθό να σταυρώνουμε τον Μαρκάνο. Είχε δύο λάθη. Σαν 11άδα νομίζω ότι ήταν λογική. Θα μπορούσε να μην ήταν ο Μαρκάνο και να ήταν κάποιος άλλος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ είναι περίπου το ίδιο στυλ. Ο Μαρκάνο είναι αριστεροπόδαρος στόπερ, κάτι το οποίο σπανίζει. Ενδεχομένως γι’ αυτό να χρησιμοποίησε τον Ισπανό.

Σαν 11άδα, αν εξαιρέσουμε αυτές τις δύο φάσεις, δεν ήταν κακή παρουσία του Μαρκάνο. Δεν πρέπει να λέμε αν έπαιζε ο Παπαδόπουλος τι θα γινόταν. Με τα «αν» δεν κάνουμε τίποτα. Σε μια κακή μέρα μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε».

Για το αποψινό παιχνίδι της ΑΕΚ, με αντίπαλο την Στουρμ, τόνισε:

«Είναι ένα δύσκολο ματς για την ΑΕΚ. Η Στουρμ δεν είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Σίγουρα, αυτή τη στιγμή από πλευράς αγώνων η Στουρμ έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς οι ποδοσφαιριστές της έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.  Μετά το κακό πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα, νομίζω ότι της δίνεται η ευκαιρία για μία νίκη. Να αποδείξει ότι το πρώτο ημίχρονο της Τούμπας ήταν απλά μια κακή παρένθεση».

Για τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στην άμυνα της ΑΕΚ, στο ματς με τον ΠΑΟΚ, είπε:

«Η άμυνα της ΑΕΚ έδειξε στο ματς με τον ΠΑΟΚ ότι δεν είναι στα καλύτερα της. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Σήμερα τα ¾ της άμυνας θα είναι διαφορετικά. Δεν ξέρω αν θα είναι καλό ή κακό αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι οι αντικαταστάτες τους θα κοιτάξουν να μην φανεί κανένα κενό. Το θέμα κατά τη γνώμη μου στο σημερινό παιχνίδι είναι κατά πόσο θα είναι καλή η ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά. Πόσο φρέσκια θα είναι. Νομίζω ότι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι αποτελεί για τον κάθε ποδοσφαιριστή κίνητρο.

Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές θα αφήσουν στην άκρη τα προβλήματα και θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό. Ο κόσμος θέλει να δει προσπάθεια, όπως έκανε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Μια αντίστοιχη παρουσία της ΑΕΚ θα δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να βοηθήσει με τον τρόπο του».

Για πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ, η οποία δεν έχει παίξει μαζί από την αρχή της χρονιάς, δήλωσε:

«Από την καθημερινότητα των προπονήσεων θα έχουν παίξει σίγουρα μαζί. Ο καθένας από τη στιγμή που θα κάνει τη δουλειά που του έχει πει ο προπονητής και στη συνέχεια βγάλει το ταλέντο του, θα δώσει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να διεκδικήσει κάτι καλό. Πρέπει ο ένας να παρασύρει τον άλλον. Η ΑΕΚ δεν έχει παίξει με την ίδια 11άδα από την αρχή της σεζόν. Γίνεται προφανώς ροτέισον για πολλούς λόγους.

Αυτό δεν είναι αδυναμία. Είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιους ν’ αποδείξουν ότι θα πρέπει  να παίξουν. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουν οι παίκτες. Να την αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα στο ρόστερ της ΑΕΚ, η οποία θα μπορεί να της εγγυηθεί ότι θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα. Θα υπάρχουν, όμως, κατά τη γνώμη μου, παίκτες συγκεντρωμένοι, οι οποίοι θα παρασύρουν και τους άλλους».

Για τους συμβουλές που θα έδινε στους νέους ποδοσφαιριστές, είπε:

«Οι εποχές έχουν αλλάξει. Πολλοί παίκτες βλέπουν πιο εύκολα πλέον μια καριέρα στο εξωτερικό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από πολλά προβλήματα. Κάποιοι προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Μέσα σε όλο αυτό προσπαθούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο.

Πολλοί πατεράδες νομίζουν ότι θα είναι εύκολα για τους γιους τους. Θέλει υπομονή, συγκέντρωση και να κλείσουν τα αυτιά τους στις φήμες που γράφονται. Πρέπει να κοιτάξουν πρώτα να έχουν διάρκεια τέτοια η οποία θα τους καθιερώσει. Να πείσουν τις όποιες ομάδες από το εξωτερικό ότι είναι ικανοί και αξίζουν μια ευκαιρία. Όλοι θεωρούν ότι είναι εύκολο να βγουν έξω. Μόνο όταν θα κάνεις τη διαφορά στην Ελλάδα, θα έχει πιθανότητες για έξω. Διαφορετικά όχι. Πρέπει να ζουν με τη πραγματικότητα. Αυτή είναι που βρίσκεται ο καθένας σήμερα. Όλοι κάνουμε όνειρα, αλλά υπάρχει ένας δρόμος και αυτός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αν επικεντρωθούν στο τι πρέπει να κάνουν αυτή τη στιγμή, τότε θα βάλουν μια σημαντική πέτρα στο οικοδόμημά τους, την καριέρα τους. Να βάλουν στόχο υψηλό και να μην συμβιβάζονται με τα λίγα. Δεν είναι τίποτα εύκολο.

Αυτό που βλέπουμε, για παράδειγμα, από την Μπαρτσελόνα, είναι αποτέλεσμα 15ετής δουλειάς . Παλιά δεν είχαμε αυτή την ενημέρωση, για να μπορούμε να δούμε πως δουλεύουν σε μια δυνατή ομάδα. Αυτό και μόνο του πρέπει να είναι κίνητρο και προβληματισμός για όλους τους παίκτες και για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, γενικότερα. Χρειάζεται υπομονή».

Για τα ταλέντα που υπάρχουν στη χώρα μας, τόνισε:

«Μέχρι στιγμής αυτό που βλέπουμε είναι εξάρσεις. Ο Νίνης πρέπει να σταματήσει ν’ ακούει στη λέξη ταλέντο. Είχε την ατυχία να τραυματιστεί βέβαια και του εύχομαι σιδερένιος. Να ξέρει ότι ο τραυματισμός του θα τον επαναφέρει πιο δυνατό. Έχει χρόνια μπροστά του.

Μόνο εξάρσεις βλέπουμε από τα περισσότερα παιδιά. Δεν έχουν διάρκεια. Δεν μπορούμε να μιλάμε για 3-4 παιχνίδια. Καλή η δημοσιότητα από τις μεγάλες ομάδες, αλλά δεν αρκεί. Εκτός αν είναι το ταβάνι τους αυτό. Τότε, ναι, θα έχουν πετύχει το στόχο τους κατά το ήμισυ. Η ιστορία δεν γράφεται με δύο παιχνίδια, αλλά με διάρκεια και τίτλους. Δεν θα πω ονόματα. Να σταματήσει αυτή η θριαμβολογία και να δοθεί σημασία στον Έλληνα παίκτη. Υπάρχει ταλέντο και όχι υποδομή και πίστη στον Έλληνα ποδοσφαιριστή».



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved