Ο άτυχος ΠΑΟΚ και ο σχολαστικός ρέφερι

Ο άτυχος ΠΑΟΚ και ο σχολαστικός ρέφερι

Ο διαιτητής αποτελεί την… ιερή αγελάδα μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. Δεν νοείται να πας κόντρα στην άποψη του και έχει πάντα δίκιο. Ο Σέρβος ρέφερι Μίλοραντ Μάζιτς εξάντλησε την αυστηρότητα του και πήρε την μπουκιά της νίκης μέσα από το στόμα του ΠΑΟΚ, στην «λευκή» ισοπαλία(0-0) με την Τότεναμ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ υπήρξε εξαιρετικός κατά διαστήματα, «φλέρταρε» έντονα με την νίκη και θα μπορούσε κάλλιστα να την κατακτήσει, εάν ο Σέρβος διαιτητής Μίλοραντ Μάζιτς, δεν φαινόταν ιδιαίτερα σχολαστικός, υποδεικνύοντας επανάληψη έπειτα από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο στο 33΄ και ο Ιβιτς δεν έβρισκε δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων…

Στην φάση του 33ου λεπτού, ο Πορτογάλος αστόχησε την δεύτερη φορά από την άσπρη βούλα και κάπου εκεί (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) το… πουλάκι της νίκης πέταξε ψηλά και πάνω από τον ουρανό της Τούμπας για τους Θεσσαλονικείς.

Εκτός από τον Λίνο που παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του μοιραίου, ο Αθανασιάδης σίγουρα θα δυσκολευτεί να κοιμηθεί το βράδυ φέρνοντας στην μνήμη του την σούπερ ευκαιρία του 82ου λεπτού, ενώ ο Ιβιτς θα έχει ακόμη μεγαλύτερες αϋπνίες φέρνοντας στην μνήμη του το δοκάρι στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Και ο βαθμός πάντως ρεαλιστικά δεν κακοπέφτει στην ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, στην πρώτο ματς της φάσης των ομίλων του Europa League, αν και η τελευταία γεύση της αναμέτρησης είναι πικρός για τους οικοδεσπότες.

Παρά τις απουσίες πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της η Τότεναμ παρουσιάστηκε σε πολύ καλή κατάσταση στην… αρένα της Τούμπας. Εστω και εάν οι Παβλιουτσένκο και Ντος Σάντος παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και κινήθηκαν σε χαμηλές στροφές, αποτελώντας εύκολη λεία για την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Λάσλο Μπόλονι παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κρέσιτς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κοντρέρας, Μαλεζάς, δεξιά ο Ετο, αριστερά ο Λίνο, αμυντικά χαφ οι Γκαρσία, Αρίας, μπροστά τους ο Φωτάκης, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και φουνταριστός ο Αθανασιάδης.

Μοιρασμένο το παιχνίδι κατά την διάρκεια του α΄ημιχρόνου. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τον ενθουσιασμό και την ορμή που τους μετέδιδε η «καυτή» εξέδρα, καρδιοχτύπησαν για πρώτη φορά τον Κουνιτσίνι με τον Αρίας στο 10΄, ωστόσο η πρώτη κλασική ευκαιρία έφερε αγγλική υπογραφή και με κεφαλαία γράμματα το όνομα του… Πάμπλο Κοντρέρας!

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έδειξε την κλάση του και την εμπειρία του, αφού ήταν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη χρονική στιγμή απομακρύνοντας πάνω στην γραμμή σου του Φάλκε και επαναφέροντας στις θέσεις τους τις καρδιές του κόσμου στις εξέδρες  …

Στο 28΄ο ρέφερι της αναμέτρησης Μίλοραντ Μάζιτς… ζήλεψε την δόξα του Κοντρέρας και πέταξε «σωσίβιο» στους Θεσσαλονικείς κλείνοντας τα μάτια σε πέναλτι – μαρς έπειτα από μαρκάρισμα του Χιλιανού αμυντικού στον Κέιν.

Η φάση πάντως ή καλύτερα οι δύο φάσεις που «σημάδεψαν» το α΄ημίχρονο, καταγράφηκαν στο διάστημα 31΄- 33΄. Ο Αθανασιάδης κέρδισε πέναλτι και ο Λίνο ανέλαβε την εκτέλεση του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Και ενώ ο Πορτογάλος πλησίαζε στον… Λευκό Πύργο πανηγυρίζοντας το τέρμα, ο άκρως σχολαστικός Σέρβος ρέφερι διέταξε την επανάληψη του πέναλτι, θεωρώντας ότι ο Κοντρέρας μπήκε νωρίτερα από ότι έπρεπε μέσα στην περιοχή.

Ο Βραζιλιάνος εμφανώς αγχωμένος στην δεύτερη εκτέλεση και προσγειωμένος απότομα στην πραγματικότητα έστειλε την μπάλα συρτά άουτ «παγώνοντας» την Τούμπα.

Το χαμένο πέναλτι επέδρασε καταλυτικά στην ψυχολογία των παικτών του Μπόλονι. Η Τότεναμ ανέλαβε την πρωτοβουλία στο χώρο του κέντρου, χωρίς πάντως να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Κρέσιτς.

Χωρίς αλλαγές στις συνθέσεις τους παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο για το β΄ημίχρονο. Στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι άφησε στα αποδυτήρια το σοκ του χαμένου πέναλτι. Απέκτησε ξανά την κατοχή της μπάλας, εξέπεμψε ενέργεια και διάθεση να ξεκλειδώσει την αγγλική εστία.

Σταδιακά οι «Πετενοί» - όπως και στο α΄ημίχρονο – άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και να «φλερτάρουν» με το γκολ για πρώτη φορά στο 56΄ με πρωταγωνιστή τον Φάλκε ο οποίος σημάδεψε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κρέσιτς.

Στο 62΄ο Μπόλονι αποφάσισε να φρεσκάρει το κέντρο του βάζοντας στο παιχνίδι τον Ιβιτς αντί του Φωτάκη και πέντε λεπτά αργότερα(67΄) ο Αθανασιάδης αστόχησε με προβολή από κοντά στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στο β΄ημίχρονο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η τύχη γύρισε την πλάτη στον «Δικέφαλο του Βορρά» και του στέρησε την νίκη. Ο Αθανασιάδης στο 82΄δεν κατάφερε με γυριστό σουτ του να νικήσει τον «αειθαλή» Κουντιτσίνι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιβιτς από θέση βολής βρήκε με κεφαλιά δοκάρι γράφοντας τον επίλογο της αναμέτρησης .

Οι Γκαρσία, Αρίας, Αθανασιάδης και ο Βιεϊρίνια ήταν οι καλύτεροι παίκτες από πλευράς ΠΑΟΚ, ενώ ο Κουντιτσίνι υπήρξε ο «σημαιοφόρος» της Τότεναμ και ακολούθησαν σε απόδοση οι Φάλκε και Λίβερμορ. Οσο για τον διαιτητή τα είπαμε και πιο πάνω... Εφυγε από την Τούμπα με το... Οσκαρ σχολαστικότητας στις αποσκεύες του...

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατώντας εδώ

Θυμηθείτε το pre-game της αναμέτρησης πατώντας εδώ

Ο άτυχος ΠΑΟΚ και ο σχολαστικός ρέφερι



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved