Αγγαρεία ή υποχρέωση;

Αγγαρεία ή υποχρέωση;

Αυτό είναι το ερώτημα που… πλανάται γύρω από την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League με τους διοργανωτές να ελπίζουν σε επιτυχία.

Το… παιδί του Champions League θεωρείται το Europa League μέχρι στιγμής που από τότε που πήρε την… νέα του μορφή δείχνει να πηγαίνει αρκετά βήματα προς τα επάνω. Ωστόσο, δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο την αίγλη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και σε ένα… μυστήριο κλίμα ξεκινάει η τρίτη έκδοση της διοργάνωσης.

1ος Όμιλος

Με πολλά όνειρα ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League ο ΠΑΟΚ σε έναν φαινομενικά δύσκολο όμιλο. Πρώτη αντίπαλος για τον «δικέφαλο» του Βορά είναι η… αστεράτη Τότεναμ η οποία ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη χωρίς κάποια πολύτιμα εργαλεία της για λόγους ξεκούρασης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σάμροκ Ρόβερες υποδέχεται την Ρουμπίν Καζάν. Για να παραμείνει από νωρίς στο παιχνίδι της πρόκρισης ο ΠΑΟΚ θέλει είτε νίκη των γηπεδούχων, είτε ισοπαλία, καθώς η Ρουμπίν είναι από τα δυνατά χαρτιά του ομίλου και δεν θα ήταν θετικό να ξεκινήσει με νίκη.

2ος Όμιλος

Το πρώτο του παιχνίδι σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα δώσει το Αννόβερο στην μεγάλη ιστορία του. Στην «AWD Αρένα» φιλοξενεί την Σταντάρ Λιέγης με τον νικητή της αναμέτρησης να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση.

Την ίδια ώρα η Κοπεγχάγη μετά την αποτυχία της να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, θα θέλει εξιλέωση απέναντι στην άπειρη Βόρσκλα Πόλταβα για να μπει από νωρίς σε θέση οδηγού στην «μάχη» της πρόκρισης.

3ος Όμιλος

Το πιο εύκολο παιχνίδι των ομίλων δίνει η Αϊντχόφεν η οποία φιλοξενεί την Λέγκια Βρασοβίας από την Πολωνία. Οι γηπεδούχοι έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από τους Πολωνούς και με ένα σοβαρό πρόσωπο αναμένεται να πάρουν και τη νίκη.

Για το άλλο παιχνίδι η Χάποελ Τελ Αβίβ φιλοξενεί την Ραπίντ Βουκουρεστίου. Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την 2η θέση της βαθμολογίας και αυτό κάνει από μόνο του πολύ σημαντική την αναμέτρησή τους.

4ος Όμιλος

Για τον 4ο όμιλο κανένα από τα δύο παιχνίδια δεν δείχνει ικανό να φέρει συγκινήσεις. Η Λάτσιο ούσα ενισχυμένη φιλοξενεί στο «Ολίμπικο» την Βασλούι ενώ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ζυρίχη την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τους Ελβετούς να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο πρωτάθλημα, όπως και οι φιλοξενούμενοι, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει καλά την σεζόν.

5ος Όμιλος

Με αρκετές απουσίες θα ταξιδέψει η Στόουκ στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου. Ο τεχνικός των «πότερς» δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο πρωτάθλημα και δεν βλέπει με τόσο καλό μάτι τα Ευρωπαϊκά ταξίδια.

Την ίδια ώρα η Μπεσίκτας θέλει να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ που δείχνει δυνατή φέτος και έτοιμη για το βήμα παραπάνω στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

6ος Όμιλος

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης είναι η Παρί Σεν Ζερμέν η οποία θέλει να δικαιολογήσει από την πρώτη στιγμή αυτό τον ρόλο που της έχει δοθεί στην αναμέτρηση με την Σάλτσμπουργκ.

Στο άλλο παιχνίδι η Μπιλμπάο καλείται να αποδείξει την ανωτερότητά της απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας που δείχνει υπολογίσιμη μετά την πρόκρισή της επί της Ρόμα στα πλέι-οφ.

7ος Όμιλος

Η Άλκμααρ και οι… άλλες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο 7ος όμιλος του Europa League.Αυτό γιατί αντιμετωπίζει κατώτερες ομάδες Στην πρεμιέρα φιλοξενεί την Μάλμε η οποία έχει ως θετικό το ότι στο πρωτάθλημά της είναι αδιάφορη.

Από την άλλη Αούστρια Βιέννης και Μέταλιστ ουσιαστικά θα παλέψουν μαζί με την Μάλμε για την δεύτερη θέση του ομίλου και ο νικητής της μεταξύ τους αναμέτρησης θα κρίνει πολλά.

8ος Όμιλος

Η Μπράγκα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να επαναλάβει τον περυσινό της άθλο που έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Αυτό γιατί έχει αποδυναμωθεί. Βέβαια, στόχος της είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση και για να γίνει αυτό πρέπει να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Μπέρμιγχαμ.

Η Κλαμπ Μπριζ που δείχνει δυνατή στον όμιλο έχει σαφώς πιο εύκολο έργο, καθώς φιλοξενεί την Μάριμπορ και με νίκη θα μπει από νωρίς μπροστά στην διεκδίκηση μίας εκ των πρώτων δύο θέσεων.

9ος Όμιλος

Με διαφορά ο πιο εντυπωσιακός όμιλος του Europa League είναι ο 9ος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως Champions League. Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Σέλτικ, ίσως στο πιο σπουδαίο παιχνίδι της πρεμιέρας στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Στην Ιταλία η Ουντινέζει που έμεινε εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης φιλοξενεί την Ρεν η οποία έχει μεγάλες βλέψεις για την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

10ος Όμιλος

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ Λάρνακας θα αγωνιστεί σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ξεκινάει αμέσως από τα… βαθιά, καθώς φιλοξενείται από την δυνατή Μακάμπι Χάιφα.

Από τη πλευρά της η Σάλκε θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί του ομίλου, καθώς φιλοξενείται από την Στεάουα Βουκουρεστίου με μοναδικό στόχο τη νίκη.

11ος Όμιλος

Ένα από τα δυνατά παιχνίδια της πρεμιέρας διεξάγεται στον 11ο όμιλο, όπου η Φούλαμ φιλοξενεί την Τβέντε. Οι δύο ομάδες είναι τα απόλυτα φαβορί για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων και ο νικητής θα κάνει μεγάλο βήμα για να τερματίσει πρώτος στην βαθμολογία.

Τη νίκη αναζητούν και Βίσλα Κρακοβίας και Οντένσε στην Πολωνία, καθώς ο νικητής ουσιαστικά θα διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

12ος Όμιλος

Στο…εχθρικό Βέλγιο ξεκινάει τις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ που φιλοξενείται από την Άντερλεχτ, η οποία παραμένει αήττητη στο Βέλγιο από ελληνικές ομάδες. Η Ένωση θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να μπορέσει να μπει δυνατά στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για φέτος.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Στουρμ Γκρατς φιλοξενεί την σαφώς πιο δυνατή Λοκομοτίβ Μόσχας. Από τη στιγμή που θεωρητικά η ΑΕΚ θα διεκδικήσει την δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τους Ρώσους τότε το αποτέλεσμα που την συμφέρει είναι είτε νίκη της Στουρμ, είτε η ισοπαλία.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved