Χιμένεθ: «Το βλέπουμε σαν τελικό»

Χιμένεθ: «Το βλέπουμε σαν τελικό»

Ο Μανόλο Χιμένεθ υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Άντερλεχτ ότι είναι πολύ σημαντικό και από αγωνιστικής και από οικονομικής πλευράς ότι η Ένωση προκρίθηκε στους ομίλους του Europa και τόνισε ότι θα πρέπει οι παίκτες του να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους στη διοργάνωση.

Για τους Βέλγους ο Ισπανός τεχνικός εξέφρασε την άποψη ότι φέτος είναι πιο ομάδα, παρά το γεγονός ότι πέρυσι είχαν καλύτερες μονάδες.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Χιμένεθ:

Ο πρώτος στόχος με την πρόκριση επιτεύχθηκε. Τι προσδοκάτε φέτος στην Ευρώπη;

«Ηταν μια σημαντική επιτυχία, πως περάσαμε στους ομίλους. Όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και από οικονομικής πλευράς. Είναι υποχρέωση μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό. Αρχής γενομένης από το αυριανό ματς, όπου πρέπει να δείξουμε καλή παρουσία».

Ο προπονητής περιμένει να δει μία ΑΕΚ που να κάνει περισσότερες ευκαιρίες;

«Βεβαίως και προπονήσεις δεν κάνουμε μόνο για φυσική κατάσταση, αλλά για να ενισχύσουμε όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχουμε ως ομάδα. Μέσα από τη σκληρή δουλειά να βελτιώσουμε όλα τα στοιχεία που πρέπει να είναι πλεονεκτήματα»

Το περσινό παιχνίδι ήταν μία... ανώμαλη προσγείωση. Φέτος νιώθετε πιο σοφός ώστε να πάρει η ομάδα θετικό αποτέλεσμα;

«Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Θυμάμαι, πως ήταν το δεύτερο μου παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ, με πολλές αντιξοότητες που υπήρχαν και αρνητικά στοιχεία. Παίζαμε με μια εναλλακτική άμυνα, αλλά γι’ αυτό πρέπει να έχεις και λύσεις στον πάγκο για να βγάζεις το καλύτερο δυνατό. Θυμάμαι εκείνο το ματς, προσπαθήσαμε, αλλά η Αντερλεχτ ήταν πολύ καλύτερη από εμάς ως ομάδα».

Τι διαφορά έχει η Άντερλεχτ σε σχέση με πέρυσι;

«Πούλησαν δύο καλούς παίκτες, τον Μπουσουφά και τον Λουκάκου. Επίσης όμως απέκτησαν κάποιους σημαντικούς παίκτες. Ειλικρινά θα τολμούσα να πω, ακόμα κι αν έχω άγνοια από την καθημερινότητα της Άντερλεχτ, ότι πέρυσι στηριζόταν σε μονάδες, φέτος είναι πιο συγκροτημένη και πιο ομάδα».

Για την ΑΕΚ τι ισχύει, σε σχέση με πέρυσι;

«Διαφορετική ομάδα, παίκτες που δεν είναι από πέρυσι εδώ και ανήκουν στο παρελθόν. Το παρόν είναι οι παίκτες που είναι μαζί μας. Για εμένα, αυτοί που είναι εδώ είναι οι καλύτεροι. Για τους υπόλοιπους απλά μπορούμε να θυμόμαστε».

Έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε στη μεσαία γραμμή και στην ενδεκάδα;

«Αυτό μπορεί να συμβαίνει κατά τι διάρκεια μια χρονιάς. Ξέρω ότι πάντα συμβαίνει το ίδιο πράγμα: όταν υπάρχει κάποια αδυναμία σε κάποια γραμμή, οι τραυματισμοί και οι ποινές πέφτουν πάντα σε αυτή τη γραμμή που είμαστε πιο αδύναμοι. Σίγουρα στο κέντρο είχαμε τις περισσότερες αλλαγές, αλλά όπως είπα η ομάδα φαίνεται εκεί που μπορεί να βρει λύσεις όταν έχει προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών. Λείπουν παιχνίδια σε κάποιους παίκτες, όπως είναι ο Βάργκας. Έχουμε προσπαθήσει μέσα από τις προπονήσεις να του δώσουμε δύναμη. Σίγουρα θα είναι δύσκολο γι' αυτόν αύριο».

Αύριο η ΑΕΚ τι παίζει αύριο: το ηθικό της, ένα καλό ξεκίνημα στην Ευρώπη, για όλη τη χρονιά;

«Είναι ακόμα ένα παιχνίδι στην ιστορία της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Σίγουρα το να αντιπροσωπεύεις την Ελλάδα στην Ευρώπη πρέπει να σε γεμίζει με περηφάνια. Πρέπει να δούμε το παιχνίδι να μας δώσει πρεστίζ, δύναμη σαν ομάδα, σαν ΑΕΚ. Θεωρούμε δύσκολα όλα τα παιχνίδια, και ειδικά αυτά στην Ευρώπη. Έχουμε όμως την υποχρέωση να το αντιμετωπίσουμε σαν τελικό. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και η νίκη και η ήττα».

Θα έχει πρόβλημα η ΑΕΚ στο ρυθμό και τη φυσική κατάσταση, εξαιτίας των δύο μόλις επίσημων αγώνων της;

«Δεν μου αρέσει που δεν έχουμε ματς, αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία. Αγωνιστικά αν το σκεφτούμε, αυτές τις αποφάσεις δεν τις έχουν λάβει οι ποδοσφαιριστές. Δεν είναι λογικό να υπάρχει τόσο μεγάλη αποχή και να ξεκινάς παίζοντας ευρωπαϊκά ματς, που είναι αβαντάζ για τον αντίπαλο. Αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε ως έξτρα κίνητρο και επ’ ουδενί ως δικαιολογία, αλλά να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι υπεύθυνοι. Νομίζω, πως και εμείς και ο Ολυμπιακός κάναμε καλά τη δουλειά μας πέρυσι, δεν είμαστε υπεύθυνοι για λάθη που έκαναν άλλοι. Θα παίξουμε έξι ματς σε 18 μέρες, αλλά τέρμα οι δικαιολογίες. Οι υπεύθυνοι δεν πρέπει να ξεχνούν πως μιλάμε για ένα άθλημα και το πιο σημαντικό είναι οι αθλητές».

Καράμπελας: «Δεν φοβόμαστε την Άντερλεχτ»

Τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Άντερλεχτ εκπροσώπησε ο Νίκος Καράμπελας.

Ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην έλλειψη αγώνων των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν φοβούνται την βελγική ομάδα.

Αναλυτικότερα, ο Καράμπελας δήλωσε:

«Η ομάδα δεν έχει αρκετά ματς στα πόδια της. Στις προπονήσεις δουλεύουμε καθημερινά με ένταση και πάθος. Ο προπονητής μας έχει ζητήσει λόγω έλλειψης παιχνιδιών να είμαστε σοβαροί και να κερδίζουμε από κάθε προπόνηση. Θα είμαστε επηρεασμένοι, αλλά όχι τόσο ώστε να μας εμποδίσει μέσα στο γήπεδο

Γνωρίζουμε, ότι παίζουμε με μια καλή ομάδα στην έδρα της. Δεν τη φοβόμαστε, αλλά τη σεβόμαστε. Πέρυσι, ήρθαμε και δεν πήραμε τίποτα. Πιστεύω, πως μάθαμε από τα λάθη μας και θα είμαστε διαφορετικοί. Είμαστε μια άλλη ομάδα και θα το δείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved