«Έχει αδυναμίες η Άντερλεχτ»

«Έχει αδυναμίες η Άντερλεχτ»

Ο δημοσιογράφος της «Sportwereld», Γιούργκεν Ζέριλ που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ της Άντερλεχτ, ανέλυσε στο Onsports την αντίπαλο της ΑΕΚ.

Ως αουτσάιντερ ταξίδεψε η ΑΕΚ για το Βέλγιο όπου θα φιλοξενηθεί από την Άντερλεχτ στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι… ειδικοί όμως δίνουν πολλές ελπίδες στους «κιτρινόμαυρους» για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο Βέλγιο και να ξεκινήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Europa League.

Το Onsports ήρθε σε επικοινωνία με τον δημοσιογράφο της «Sportwereld» που είναι στο ρεπορτάζ της αντιπάλου της ΑΕΚ και μας ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της Άντερλεχτ, τα δυνατά της σημεία αλλά και τις αδυναμίες της.

«Αρχικά η ομάδα διαφέρει πάρα πολύ από την περυσινή περίοδο όπου είχαν συναντηθεί και πάλι αυτές οι ομάδες. Γενικά η Άντερλεχτ έχει αποδυναμωθεί σχετικά με πέρυσι.

Έφυγαν κάποιοι πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Ο Λουκάκου για παράδειγμα δεν αντικαταστήθηκε επάξια από κανέναν ποδοσφαιριστή και αυτό από την αρχή ήταν πολύ δύσκολο.

Επίσης ο Τζόναθαν Λεζεάρ που πέρυσι στην Αθήνα είχε κάνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι αποχώρησε για την Ρωσία. Επιθετικά θα λείψει και η εμπειρία του Ντμίτρι Μπουλίκιν που αγωνίζεται στον Άγιαξ πλέον, ενώ η απουσία που έχει γίνει αισθητή περισσότερο, μετά του Λουκάκου, είναι του Μπουσουφά. Η ηγετική του παρουσία στο κέντρο έκανε την διαφορά σε πολλά παιχνίδια για εμάς.

Βέβαια, υπήρξαν σημαντικές προσθήκες στον σύλλογο. Η παρουσία του Μίλαν Γιοβάνοβιτς είναι πολύ σημαντική και έχει δείξει από το ξεκίνημα ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας, καθώς έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο Μποκανί είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες και είναι έμπειρος από τέτοια παιχνίδια, αλλά δεν θα αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕΚ. Το δυνατό σημείο της Άντερλεχτ, αναμφισβήτητα είναι η επιθετική της γραμμή.

Η τριάδα των Γιοβάνοβιτς, Σουάρεζ και Μάτος συνεργάζονται πάρα πολύ καλά. Καλύτερα από όσο θα περιμέναμε. Ειδικά ο νεαρός Μάτος είναι η αποκάλυψη της φετινής σεζόν μέχρι στιγμής, ενώ και ο Σουάρεζ είναι σαν νέος παίκτης, καθώς μετά την φυγή του Λουκάκου έχει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και έχει πάρει τα… πάνω του.

Σε ότι αφορά τον χώρο του κέντρου σίγουρα υπάρχει σταθερότητα που έρχεται από την παρουσία του Αργεντινού, Λούκας Μπίλια. Δεν είναι τυχαίο το ότι αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Η παρουσία του είναι ηγετική και με τις βοήθειες των Κλεστάν και Ζιλέ συνθέτουν ένα δυνατό κέντρο. Πολλά υπολογίζονται και στον Ρόναλντ Βάργκας ο οποίος δύσκολα θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, γιατί προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Άντερλεχτ μέχρι στιγμής παρουσιάζεται στην άμυνα. Γίνονται εύκολα τα λάθη και δεν υπάρχει και η καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Απέναντι στην Κότραϊκ λειτούργησε καλά, αλλά δεν συγκρίνεται η συγκεκριμένη ομάδα με αυτές που παίζουν στην Ευρώπη.

Αν η ΑΕΚ «χτυπήσει» στην άμυνα την Άντερλεχτ σίγουρα θα βρει τις ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Άλλωστε έχει έναν σπουδαίο επιθετικό στην διάθεσή τους, τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν (σ.σ. Οι Βέλγοι έχουν σε τεράστια εκτίμηση τον Ισλανδό επιθετικό, καθώς ο πατέρας του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Άντερλεχτ στο παρελθόν)», είπε σχετικά με την Άντερλεχτ.

Σε ερώτησή μας για την πρόβλεψή του είπε: «Περιμένω ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Η ΑΕΚ έδειξε πέρυσι ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα και πέρυσι μπορεί η Άντερλεχτ να κέρδισε με 3-0, αλλά είχε την τύχη με το μέρος της, καθώς τραυματίστηκε ο ηγέτης της ΑΕΚ νωρίς. Η Άντερλεχτ θα μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο γιατί παίζει στο γήπεδό της και πρέπει να πάρει τη νίκη. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να βγει αλώβητη στο πρώτο 20λεπτο τότε σίγουρα θα μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved