Υπόκλιση Προτό σε Γκούντγιονσεν

Υπόκλιση Προτό σε Γκούντγιονσεν

Στην παρουσία του Έιντουρ Γκούντγιονσεν στην επίθεση της ΑΕΚ, στάθηκε ο πορτιέρο της Άντερλεχτ, Σίλβιο Προτό, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ».

Η «Ένωση» θα αναμετρηθεί με τους Βέλγους την ερχόμενη Πέμπτη (15/09) για την 1η αγωνιστική του Europa League και ο Προτό τόνισε πως το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΚ είναι κρίσιμο για την συνέχεια των δυο ομάδων στην διοργάνωση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σίλβιο Προτό:

-Αντιμετωπίζετε στην πρεμιέρα μια ομάδα με την οποία παίξατε δύο φορές πέρυσι και έχετε συναντηθεί τέσσερις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια. Θεωρείτε πως θα έχετε απέναντί σας έναν γνώριμο αντίπαλο;

«Με μια πρώτη ματιά, η ΑΕΚ μοιάζει γνώριμη γιατί την έχουμε αντιμετωπίσει και πέρυσι. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Νομίζω πως η ΑΕΚ είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Έχει πολλές αλλαγές. Αλλά σημαντικότερη είναι ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Το γεγονός πως ένας τέτοιος παίκτης αγωνίζεται φέτος στην ΑΕΚ, αποτελεί τεράστια διαφορά σε σχέση με την περσινή ΑΕΚ».

-Πόσο διαφορετική περιμένεις την ΑΕΚ σε σχέση με το περσινό ματς στο ίδιο γήπεδο στο οποίο την κερδίσατε με 3-0;

«Ναι, θεωρώ πως η ΑΕΚ θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι. Περιμένουμε μια άλλη ομάδα. Με άλλο πρόσωπο. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο διαφορετικές σεζόν. Εμείς αυτό που θα κάνουμε, θα είναι να αντιμετωπίσουμε το ματς και την ΑΕΚ με μεγάλη σοβαρότητα. Δεν θα σκεφτόμαστε πως πέρυσι κερδίσαμε 3-0. Η ΑΕΚ έχει προκριθεί απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας και έδειξε πως είναι μια δυνατή ομάδα».

-Πόσο καλά γνωρίζεται την ΑΕΚ, με δεδομένο πως δεν έχει παίξει ακόμα αγώνες πρωταθλήματος και έχει δώσει μόνο δύο παιχνίδια για την Ευρώπη; Ανησυχείς μήπως η ΑΕΚ παρουσιαστεί διαφορετική απ’ ό,τι την περιμένετε;

«Είναι αλήθεια πως αυτήν τη στιγμή δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την ΑΕΚ. Όμως το τμήμα σκάουτερ και οι προπονητές μας, έχουν ετοιμάσει πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε, για να μάθουμε τον αντίπαλο. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Και έχει σπουδαίους παίκτες. Ενώ το γεγονός πως προκρίθηκε και βρίσκεται στους ομίλους του Europa League, μας λέει πολλά. Επομένως θα αντιμετωπίσουμε το ματς με μεγάλη σοβαρότητα. Πιστέψτε με, η Άντερλεχτ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ με τεράστια σοβαρότητα.».

-Απ’ όσα γνωρίζεις για την ΑΕΚ, ποιο είναι το δυνατότερο στοιχείο στο παιχνίδι της;

«Νομίζω πως το σημαντικότερο αβαντάζ για την ΑΕΚ είναι η εμπειρία της. Είναι μια ομάδα που συμμετέχει κάθε σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ενώ έχει ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρίες από τέτοια ματς».

-Θεωρείς πως η ΑΕΚ θα έρθει στις Βρυξέλλες για να παίξει κλειστά για την ισοπαλία ή θα κυνηγήσει και τη νίκη;

«Δεν είναι κάτι το οποίο σκεφτόμαστε. Ούτε μας απασχολεί τι θα κάνει ο αντίπαλος. Εμάς μας ενδιαφέρει ένα μόνο πράγμα. Να κερδίσουμε το ματς. Και σ’ αυτό επικεντρωνόμαστε. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας απασχολούν, ούτε τα σκεφτόμαστε».

-Ποιον παίκτη της ΑΕΚ ξεχώρισες στα περσινά παιχνίδια και θεωρείς πως χρειάζεται φέτος μεγαλύτερη προσοχή;

«Κάθε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικός και μπορεί να γίνει επικίνδυνος για μας. Δεν νομίζω πως έχει νόημα να επικεντρωθούμε σ’ έναν ή δύο παίκτες. Ούτε να ξεχωρίσουμε κάποιους. Θα μπούμε στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ σαν μια ομάδα και όχι ατομικά κάποιους παίκτες. Ο αντίπαλος είναι η ομάδα και όχι ένας ή δύο παίκτες».

-Για έναν τερματοφύλακα πόσο δύσκολο είναι να καλείται να αντιμετωπίσει έναν επιθετικό σαν τον Γκούντγιονσεν;

«Είναι τρομερά δύσκολο. Όταν ένας παίκτης έχει φορέσει τη φανέλα της Τσέλσι και της Μπαρτσελόνα, σημαίνει πως έχει σπουδαία αξία και μεγάλη κλάση. Πρόκειται για έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή. Θα είναι τιμή μας, να παίξουμε αντίπαλοι μ’έναν παίκτη όπως ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν, ο πατέρας του οποίους μάλιστα, ήταν μια παλιά μεγάλη δόξα της Άντερλεχτ».

-Πόσο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι του ομίλου στη μάχη για την πρόκριση;

«Πάντα είναι σημαντικό να ξεκινάς με νίκη σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Εδικά όταν το παιχνίδι είναι στην έδρα σου. Και γι’ αυτό και θέλουμε μόνο τη νίκη. Όμως όλα τα παιχνίδια έχουν τη σημασία τους και η πρόκριση δεν θα κριθεί από το πρώτο παιχνίδι».

-Πέρυσι η Άντερλεχτ πήρε τον πρόκριση αφήνοντας εκτός την ΑΕΚ. Φέτος πιστεύεις πως μπορούν να προκριθούν και οι δύο ομάδες;

«Εμείς έχουμε ως στόχο να πάρουμε την πρόκριση. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ματς. Φυσικά και εύχομαι στην ΑΕΚ να έχει επιτυχία και να πάρει αυτό που θέλει. Αλλά εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι αποκλειστικά και μόνο στην προσπάθεια που κάνουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Δηλαδή την πρόκριση στην επόμενη φάση».

-Αν μπορούσες να στείλεις ένα μήνυμα στους παίκτες της ΑΕΚ ενόψει του παιχνιδιού της Πέμπτης, ποιο θα ήταν αυτό;

«Σεβόμαστε απόλυτα την ΑΕΚ για πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα. Εμείς όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Και αυτό είναι το μήνυμά μου».



Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved