Μπίλια: «Δύσκολος αντίπαλος η ΑΕΚ»

Μπίλια: «Δύσκολος αντίπαλος η ΑΕΚ»

Ο «εγκέφαλος» της Άντερλεχτ, Λούκας Μπίλια, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» τόνισε πως η ομάδα του θα έχει δύσκολη αποστολή το βράδυ της Πέμπτης (15/09) απέναντι στην ΑΕΚ.

Η «Ένωση» θα αναμετρηθεί με τους Βέλγους για την 1η αγωνιστική του Europa League και ο αρχηγός της Άντερλεχτ έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στο «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λούκας Μπίλια:

-Πες μας δυο λόγια για το γκρουπ. Είναι η Άντερλεχτ ένα από τα φαβορί, για να περάσει στον επόμενο γύρο; Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι πιθανότητες της ΑΕΚ στον όμιλο;

«Τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν. Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη από τώρα, διότι θα πρέπει να δούμε όλες τις ομάδες πως θα παρουσιαστούν στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης, αλλά πιστεύω ότι αυτό που θα μετρήσει περισσότερο θα είναι οι λεπτομέρειες, εκεί θα κριθούν όλα».

-Η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου την περσινή σεζόν, πανηγυρίζοντας έναν τίτλο μετά από 9 χρόνια. Ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ;

«Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα και φυσικά ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής! Θα παλέψουμε πολύ σε όλα τα παιχνίδια για να πάρουμε την νίκη, αλλά το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το δικό μας σύνολο και να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας».

-Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν είναι ένας λόγος παραπάνω για να… ανησυχείτε την Πέμπτη; Σας έχει πει κάτι ιδιαίτερο ο προπονητής σας για τον Ισλανδό επιθετικό;

«Δεν μας έχει προειδοποιήσει για τον Γκούντγιονσεν. Όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες του και ότι πρόκειται για έναν παίκτη παγκοσμίου κλάσης. Το μόνο που μας έχει πει είναι ότι πρόκειται για τον γιο ενός από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Άντερλεχτ την δεκαετία του ’80. Πραγματικά όμως, δεν έχουμε σκοπό να επικεντρωθούμε μόνο σε έναν παίκτη από τον αντίπαλο και θα συγκεντρωθούμε μόνο στις ικανότητες μας. Πάντως, πριν από το παιχνίδι της Πέμπτης, ο προπονητής μας θα μας πει τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες για τον αντίπαλο, εκείνος ξέρει τι θα μας πει. Αλλά αυτό είναι το μυστικό…».

-Ποια είναι η πρόβλεψη σου για το πρώτο παιχνίδι στις Βρυξέλλες;

«Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Σεβόμαστε την ΑΕΚ, όπως και κάθε ομάδα  που αντιμετωπίζουμε. Δεν πρέπει να θεωρηθεί εύκολος αντίπαλος, διότι δεν είναι».

-Πέρσι, πάλι στην ίδια φάση των ομίλων η Άντερλεχτ είχε βρεθεί απέναντι στην ΑΕΚ. Ήταν  δύσκολα εκείνα τα δυο παιχνίδια με τους παίκτες του Χιμένεθ; Πιστεύεις ότι φέτος οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στην διοργάνωση;

«Στην έδρα μας μπορεί να κερδίσαμε 3-0, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της ΑΕΚ. Δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, ήμασταν καλύτεροι και καταφέραμε να πάρουμε τους βαθμούς. Στην Αθήνα, αναδειχθήκαμε ισόπαλοι με 1-1, αλλά τότε τα πράγματα ήταν περισσότερο μοιρασμένα, οπότε και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν την νίκη. Σε αυτό το στάδιο όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και αυτό ισχύει και φέτος».



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved