«Δουλειά και σεβασμός, αλλιώς εκτός!»

«Δουλειά και σεβασμός, αλλιώς εκτός!»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, έστειλε εκ νέου ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού απαιτώντας σεβασμό και σκληρή δουλειά από όλους. «Να αποδείξουμε τι αξίζουμε», το σχόλιο του Πορτογάλο για στον επαναληπτικό με την Μακάμπι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε για άλλη μια φορά στην αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό έτσι ώστε οι «πράσινοι» να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών και να αποκτήσει ξανά νοοτροπία νικητή. Ο 65χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στο πειθαρχικό παράπτωμα του Σιμάο, αλλά δεν το προσωποποίησε ενώ στη συνέχεια μίλησε για το πώς ο ίδιος έχει μάθει να δουλεύει και θέλει να το εμφυσήσει στους παίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Πως σκοπεύει να διαχειριστεί το παιχνίδι με δεδομένο ότι χρειάζεται πάνω από τρία γκολ για να περάσει, και πως έχει διαχειριστεί την ψυχολογία της ομάδας μετά την βαριά ήττα στο Τελ Αβίβ;

«Όλοι οι αγώνες έχουν μια ιστορία. Πολλές φορές σε κάθε παιχνίδι υπάρχει όμως το πριν και το μετά. Το παιχνίδι στο Τελ Αβίβ και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απόρροια του παιχνιδιού με την Οντένσε στην Αθήνα. Αν και υπήρξαμε καλύτεροι, όποιος δέχεται τρία γκολ χάνει. Αυτό δε γίνεται κάθε μέρα. Τότε, πριν το παιχνίδι με την Οντένσε, είχαμε 24 μέρες προετοιμασίας, είχαμε κάνει ένα καλό παιχνίδι στη Δανία και ήμασταν δυνατότεροι. Στην Αθήνα χάσαμε λόγω της εμπιστοσύνης που νομίζαμε ότι είχαμε από το πρώτο παιχνίδι. Αυτό έγινε και στο Ισραήλ. Για αυτό λέω ότι το κάθε παιχνίδι διαμορφώνει την ιστορία του. Τα παιχνίδια με την Οντένσε, στέρησαν από την ομάδα χρήματα και από τους παίκτες τη δυνατότητα να παίξουν στο Champions League. Στο Τελ Αβίβ είχαμε μια ομάδα χωρίς αυτοπεποίθηση. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο, κάναμε ευκαιρίες αλλά δε σκοράραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν μια έκπληξη για μένα. Δεν τρέξαμε, δώσαμε χώρους, δώσαμε τον έλεγχο στην Μακάμπι και δεν καταλαβαίνω τι έγινε. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας για αυτό. Εγώ αναλαμβάνω τις δικές μου, πιστεύω το ίδιο κάνουν και οι παίκτες μου και αύριο περιμένω από αυτούς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στον αγώνα, για να αποδείξουμε ότι είμαστε επαγγελματίες και πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Το σημαντικό για εμάς είναι να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο. Αν δεν τα καταφέρουμε οι ευθύνες θα ανήκουν σε όλους, πρέπει λοιπόν να τις αντιμετωπίζουμε κατάματα και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ξέρουμε όλοι ότι δεν τα καταφέραμε απέναντι στην Οντένσε και ακόμα και αν τα καταφέρναμε θα αντιμετωπίζαμε ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Βιγιαρεάλ. Όμως θα έμπαιναν χρήματα στο σύλλογο. Πρέπει λοιπόν να αποδείξουμε την αξία μας σε αυτό το παιχνίδι».

Πως εξηγεί την καθίζηση που παθαίνει η ομάδα στα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα;

«Σε κάθε επάγγελμα, αν χάνεις το στόχο σου δεν τα καταφέρνεις. Για αυτό πρέπει να έχουμε στόχο. Έχω πει συχνά ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα και στους παίκτες. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο και παίρνει χρόνο. Δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ίδιο έγινε και με την Οντένσε. Πρέπει να κάνουμε σκληρή και πολλή δουλειά για να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε το στόχο μας. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, εγώ αναλαμβάνω τις δικές μου. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε».

Ένα σχόλιο για το θέμα που προέκυψε με τον Σιμάο;

«Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, λίγο ως πολύ ξέρετε πως έχει η ιστορία. Απλά, ο κάθε ένας λέει την δική του εκδοχή. Για μένα τα πράγματα είναι σαφή. Θέλω να έχω καλή σχέση με τους παίκτες. Κανείς δεν κερδίζει αν είναι εναντίον τους. Για μένα όμως η καλή σχέση, έχει να κάνει με το σεβασμό και τη δουλειά. Αν δεν υπάρχουν αυτά, δεν μπορώ να συνεχίσω την συνεργασία. Η καλή σχέση ξαναλέω ότι βασίζεται στην δουλειά και στο σεβασμό. Όποιος δεν τα έχει, θα είναι εκτός. Ο Σιμάο θα μπορούσε να τεθεί εκτός και χωρίς όμως να συμβεί αυτός. Για μένα βασικοί, είναι οι 20 παίκτες που προετοιμάζω και παίρνω μαζί μου σε κάθε αγώνα. Στα παιχνίδια που θέλουμε ένταση, πρέπει να υπάρχει και παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ανάσες στην ομάδα. Να πω επίσης, όπως είχα πει στο Τελ Αβίβ, εκεί δεν είχαμε πίεση για μεγάλη διάρκεια. Δεν είναι πάντα σημαντική η ταχύτητα, γιατί εκεί δεν είχαμε αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι οι παίκτες να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους για ενενήντα λεπτά. Αλλιώς δε θα παίζουν. Ο Σιμάο είναι εκτός γιατί δεν είχε καλή συμπεριφορά. Υπάρχουν όρια, και πρέπει να υπάρχει πειθαρχία. Είναι σημαντικό να υπάρχει πειθαρχία και όταν υπάρχει έλλειψη σεβασμού και πειθαρχίας πρέπει να διορθώνουμε τα πράγματα».

Ο Φερέιρα, πρόσθεσε αναφορικά με το πειθαρχικό παράπτωμα του Σιμάο:

«Μη κολλήσετε στο θέμα του Σιμάο. Όσα είπα, τα εννοώ για κάθε παίκτη, για όλη την ομάδα. Θέλω να έχω ένα σύνολο που να κερδίζει. Τελευταία η ομάδα δεν κέρδιζε και δεν πετύχαινε τους στόχους της. Κάνω το παν να βρω γιατί συνέβαινε αυτό, να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και να αρχίσουμε να κερδίζουμε. Αν έχω άδικο, να μου το πείτε».{textlink}

Κατά πόσο οι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν εγκλιματιστεί με την ομάδα, και πόσο έτοιμος είναι συνολικά ο Παναθηναϊκός;

«Ως τώρα δεν έχω μιλήσει για τα προβλήματα, το λίγο χρόνο που είχαμε για προετοιμασία, το γεγονός ότι οι ομάδες που παίζουμε έχουν περισσότερα παιχνίδια από εμάς και δεν μίλησα για τους νέους παίκτες. Αυτοί λοιπόν τώρα προσαρμόζονται, χρειάζονται χρόνο και πρέπει οι παλιοί να τους δώσουν μια βάση για να τους στηρίξουν και να αποδώσουν καλύτερα».

Τέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός διευκρίνισε τη φράση που είπε ότι ο Παναθηναϊκός δεν κέρδιζε τίτλους για πολλά χρόνια, λέγοντας:

«Πέρσι, δεν κερδίσαμε. Τον προηγούμενο χρόνο ο Παναθηναϊκός κέρδισε νταμπλ αλλά τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε τίτλους. Χρειαζόταν τα play off για να βρεθεί στην Ευρώπη. Συμπερασματικά χάναμε τίτλους πιο συχνά από ότι τους κερδίζαμε. Πρέπει όλοι να καταλάβατε ότι εγώ σαν προπονητής θέλω να αλλάξω αυτό το πράγμα και να κερδίζει τίτλους η ομάδα. Πρέπει όμως να έχω την κατάλληλη στήριξη, δεν γίνεται να το κάνω μόνος μου. Πρέπει να έχω τους παίκτες, τη διοίκηση, τον κόσμο. Και στην Ευρώπη δεν καταφέραμε κάτι. Τα πράγματα λοιπόν, χειροτερεύουν. Η ιστορία που εγώ γνωρίζω, είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι τοπ ευρωπαϊκή ομάδα. Αυτό που βλέπουμε τώρα, δεν είναι η ιστορία. Εγώ έχω ευθύνη για την τελευταία σελίδα της ιστορίας. Στο πρωτάθλημα, πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί, ισχυροί όπως ήμασταν παλαιότερα. Παράλληλα έτσι θα γίνει ισχυρός θα γίνει και στην Ευρώπη. Αυτό γίνεται και στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Έτσι θέλω να δουλεύω, καθημερινά και σκληρά για να το πετύχω. Ας μου γίνεται κριτική, εγώ καθημερινά θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Αυτές οι συζητήσεις γίνονται σε μεγάλους συλλόγους. Είναι καθημερινότητα. Για την Οντένσε είναι γεγονός ότι προκρίθηκε σε βάρος μας. Για την Μακάμπι είναι γεγονός το αποτέλεσμα που είχε. Για τον Παναθηναϊκό το να μην μετέχει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, είναι πανωλεθρία. Αυτό θέλω να αλλάξω. Να κάνω την ομάδα να κερδίζει περισσότερες φορές. Ας με πουν τρελό. Οι φίλαθλοι αύριο να υποστηρίξουν την ομάδα. Ξέρω ότι είναι εκνευρισμένοι και στεναχωρημένοι. Πολλές φορές η θλίψη μας, μας οδηγεί να πετύχουμε κάτι καλό».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved