Σουμ: «Δεν έχω δει χειρότερο Παναθηναϊκό»

Σουμ: «Δεν έχω δει χειρότερο Παναθηναϊκό»

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιτζάκ Σουμ, παρακολούθησε τους «πράσινους» στο Ισραήλ και δήλωσε σοκαρισμένος από την εικόνα τους.{textlink}

Συγκεκριμένα εξομολογήθηκε τα παραπάνω στην «Εξέδρα». Πριν τον προκριματικό του Europa League είχε προειδοποιήσει μέσω συνέντευξης τον Παναθηναϊκό για την δυναμικότητα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ούτε οι ίδιοι οι παίκτες του συλλόγου από το Ισραήλ περίμεναν τόσο μεγάλη νίκη:

«Ήταν τόσο κακός ο Παναθηναϊκός, που σας λέω ότι εξέπληξε ακόμη και τη Μακάμπι. Οι παίκτες της δεν περίμεναν, ότι θα έφταναν στο 3-0. Και μάλιστα τόσο εύκολα. Ακόμα και τώρα, πιστεύω ότι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει».

Στην συνέχεια ανέλυσε τα λάθη των «πρασίνων»:

«Έδωσε ευκαιρίες στη Μακάμπι, την άφησε να παίξει και δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τις δεύτερες επιθέσεις. Δεν πίεσε, δεν πάλεψε, δεν την προβλημάτισε. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μου έδωσαν την εντύπωση πως δεν έβλεπαν την ώρα να τελειώσει το παιχνίδι».

Ενώ έδωσε ελάχιστες ελπίδες περί ανατροπής του 3-0:

«Δεν έχω παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό σε άλλο ματς, αλλά η εικόνα του στο πρώτο παιχνίδι με σόκαρε. Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία ελπίδα να φτάσει το 4-0. Τώρα θα έχει και την πίεση των οπαδών του. Εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένος να παίξει ανοιχτά και να ρισκάρει. Η Μακάμπι δεν αστειεύεται. Αν πετύχει ένα γκολ, μετά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βάλει πέντε. Γίνονται αυτά; Στο ποδόσφαιρο ναι, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ αδύνατο. Έτσι όπως τον είδα στο Ισραήλ, δεν έχει καμία τύχη».

Πρόσθεσε, πως δεν έχει δει χειρότερο Παναθηναϊκό:

«Από ό, τι ξέρω, ούτε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε. Δεν πρέπει να είναι τυχαίο αυτό. Δεν γνωρίζω τι φταίει. Δεν είμαι ο προπονητής της ομάδας. Το βέβαιο είναι ότι ποτέ δεν έχω δει χειρότερο τον Παναθηναϊκό».

Στην συνέχεια σχολίασε την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου και κατέληξε στο δεύτερο:

«Είναι αλήθεια ότι στο διάστημα αυτό δημιούργησε δύο φάσεις για γκολ, αλλά στη πραγματικότητα δεν ήταν καλός. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως δεν βλεπόταν. Η Μακάμπι έκανε ό, τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο».

Επίσης θεωρεί πως η άμυνα δεν είναι το αποκλειστικό πρόβλημα των «πρασίνων»:

«Το πρόβλημά του δεν ήταν μόνο στην άμυνα. Ήταν στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Δεν είχε ανάπτυξη στο παιχνίδι του, δεν είχε επιστροφές. Δεν είχε τίποτα από αυτά που απαιτεί ένα ομαδικό παιχνίδι».

Ακόμα δήλωσε οπαδός του Παναθηναϊκού:

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από τη Μακάμπι. Μπορεί να έφυγα, αλλά παραμένω φαν του. Έχω ζήσει ευτυχισμένες στιγμές με τον Παναθηναϊκό και στενοχωριέμαι να τον βλέπω έτσι».

Και προέβλεψε την εξέλιξη της ρεβάνς:

«Η Μακάμπι δεν θα βιαστεί, θα κοιτάξει να παγώσει το παιχνίδι, να ροκανίσει τον χρόνο, ψάχνοντας την ευκαιρία για να βρει ανοιχτή την άμυνα και να χτυπήσει. Η Μακάμπι διαθέτει πολύ καλούς επιθετικούς. Τα τρία γκολ έφεραν αυτοπεποίθηση, έκαναν το κίνητρο μεγαλύτερο. Τώρα βλέπουν καθαρά τους ομίλους και δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη».

Δεν παρέλειψε να ξεχωρίσει τον πολυτιμότερο παίκτη του πρώτου παιχνιδιού:

«Με διαφορά καλύτερος παίκτης της Μακάμπι ήταν ο Ατάρ, Γρήγορος, ντριμπλέρ, έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού και ανταμείφθηκε για την απόδοσή του πετυχαίνοντας δύο γκολ».

Ενώ με δυσκολία βρήκε διακριθέντα από την πλευρά του Παναθηναϊκού:

«Θα ήταν υπερβολικό να πω πως κάποιος παίκτης βοήθησε την ομάδα. Ατομικά, ίσως στάθηκε καλύτερα ο Κουίνσι».

Στην συνέχεια χαρακτήρισε φυσιολογική την πίεση στον Φερέιρα:

«Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα κλαμπ. Εκεί ο προπονητής μαθαίνει να ζει με την πίεση. Η πίεση υπάρχει ακόμα και όταν πάει καλά η ομάδα. Κερδίζεις 1-0, αλλά ο κόσμος ζητάει το 2-0 και το 3-0. Ο Φερέιρα είναι αρκετά έμπειρος, θα τα ξέρει όλα αυτά. Δεν χρειάζεται να του πω εγώ κάτι».

Τέλος, δεν απέκλεισε την περίπτωση να παρακολουθήσει την ρεβάνς, αλλά στάθηκε στην αγάπη του για την πρώην του ομάδα:

«Δεν έχω προγραμματίσει κάποιο ταξίδι. Να ξέρετε, πάντως, ότι δεν ξεχνώ τα όσα έζησα με τον Παναθηναϊκό. Σας λέω ότι εκείνες ήταν οι καλύτερες μέρες στη καριέρα μου. Η βραδιά της φιέστας για το νταμπλ έχει χαραχτεί για πάντα στη μνήμη μου. Τους χαιρετισμούς μου στο κόσμο».



Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved