«Θα πεθάνω με τους παίκτες μου»

«Θα πεθάνω με τους παίκτες μου»

Συγκρατημένος, μετρημένος και απόλυτα βέβαιος για τις ικανότητες των παικτών του εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό (18/08) αγώνα με την Ντιναμό Τιφλίδας ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στις μεταγραφές που… δεν έγιναν, στο ρόστερ με το οποίο «θα πεθάνω μαζί του» όπως δήλωσε και στο τι πρέπει να προσέξει αύριο η «Ένωση» για να μην πάθει κανένα.. κάζο από τους Γεωργιανούς.

-          Πιστεύετε ότι η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί για 90 λεπτά σε καλό επίπεδο;

«Είναι γεγονός ότι ο αντίπαλος έχει παίξει πιο πολλά ματς, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι πιο προπονημένοι από εμάς. Τα ματς είναι αυτά που δίνουν ρυθμό, αλλά η ΑΕΚ τελείωσε αργά πέρυσι τα παιχνίδια της και χρειαζόταν ένα διάστημα ξεκούρασης. Κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία και αυτό που μένει είναι να παρουσιάσουμε την επιμονή, την υπομονή και όλη τη δουλειά που κάναμε μέσα στο γήπεδο».

-          Ξέρετε καλά τις δυνατότητες της ΑΕΚ. Εκτιμάτε ότι μπορεί αύριο να στηριχτεί στις μονάδες που διαθέτει ή απαιτείται η συνολική προσπάθεια;

«Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να έχει κυρίως στις διαφορετικές λύσεις. Έχουν έρθει καινούργιοι παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται συνολική προσπάθεια, όλοι μαζί να δώσουμε παραπάνω από το 100% και θα βγουν όσα έχουμε δουλέψει. Η εμπειρία και ο ενθουσιασμός είναι σημαντικά. Αν όσοι είναι εδώ χρόνια διατηρήσουν τον ενθουσιασμό τους και οι νέοι αποκτήσουν εμπειρία και πάρουν πράγματα από τους πιο έμπειρους παίκτες, αυτό θα είναι πολύ θετικό».

-          Τι θα δούμε αύριο προς το καλύτερο συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς που έχει παίξει η ΑΕΚ;

«Με την Χετάφε κάναμε καλό ματς, δεν άξιζε τη νίκη η ισπανική ομάδα. Τα ματς στην Κύπρο τα χρειαζόμασταν ώστε να δω το βάθος που υπάρχει στο ρόστερ. Δείξαμε νομίζω κάποια σημαντικά στοιχεία. Η ομάδα που θα παίξει αύριο δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει τη χρονιά. Χρειαζόμαστε ένα ρόστερ δυνατό, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να  αισθάνονται μέρος της ομάδας. Πέρυσι παρουσιαστήκαμε πολύ καλά σε κάποια παιχνίδια και σε άλλα όχι και τόσο. Το τέλος της σεζόν ήταν καλό, παρουσιάσαμε καλή ομάδα. Ο Μάιος είναι πολύ μακριά και πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά και να τελειώσουμε καλύτερα. Αν θα πρεσάρουμε ψηλά ή θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας θα μετατρέπεται ανάλογα με τον αντίπαλο».

-          Πέρυσι συνηθίζατε πριν τα παιχνίδια να αποκαλύπτετε κάτι από τις ομιλίες προς τους παίκτες. Σχετικά με το αυριανό ματς πού θα εστιάσετε την ομιλία σας;

«Οι ίδιοι οι παίκτες γνωρίζουν που βρίσκονται και μου έχουν δείξει που βρίσκομαι και εγώ. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στην ΑΕΚ, δεν έχουμε απουσία που θα μπορέσει να μας προβληματίσει. Οι 11 παίκτες που θα μπουν αύριο στο γήπεδο, θα εκφράσουν την επιθυμία και το πάθος. Να παίξουμε σαν ομάδα. Ίσως δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη μας εποχή. Είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι που πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Χρειάζεται ένωση, δύναμη, θέληση και όλα θα τα πετύχουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα κατακτά νίκες».

-          Διακρίναμε πρόβλημα στη ανάπτυξη στα προηγούμενα ματς. Η ΑΕΚ δεν έκανε ευκαιρίες. Στο αυριανό ματς να περιμένουμε περισσότερες ευκαιρίες ή θα χρειαστούν μεταγραφές;

«Με αυτό το ρόστερ είμαι και με αυτό θα πεθάνω στο γήπεδο. Είμαι ο ‘πατέρας’ τους στο αγωνιστικό κομμάτι. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που έχουμε να τα δείξουμε, γνωρίζουμε τα μειονεκτήματα μας, τα οποία θα προσπαθήσουμε να τα μηδενίσουμε. Νομίζω ότι δεν είμαστε εδώ για να ζητάμε μεταγραφές. Ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Να αφήσουμε τους υπεύθυνους να εργάζονται πάνω σε αυτό και αν μπορέσουμε να αγοράσουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν μπορούμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον της ΑΕΚ. Όλες οι ομάδες μπορούν να γίνουν καλύτερες. Και στην Μπαρτσελόνα πήγε ο Φάμπρεγκας και αν μπορούν θα πάρουν και άλλον. Και εμείς μπορούμε να το κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά να πατάμε στη γη και στα πόδια μας».{textlink}

-          Ακούγονται πολλά ονόματα για τις μεταγραφές. Πιστεύετε ότι μπορεί να προχωρήσει η ΑΕΚ χωρίς μεταγραφή;

«Εγώ το καλοκαίρι έκανα μια συνάντηση με τη διοίκηση και είπα ποιες ήταν οι θέσεις που χρειαζόμασταν ενίσχυση και ποιους θα ήθελα να μου φέρουν. Στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου ήταν αδύνατο να πάρουμε κάποιους. Θα δουλέψω σκληρά με τους καλούς επαγγελματίες που έχω. Ίσως μας έκανε ζημιά η απουσία του Ντιόπ και του Μίτσελ που πιστεύαμε ότι θα έρθει. Αν είναι να έρθει ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να μας βοηθήσεις στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε, είναι καλοδεχούμενος, Αλλιώς δεν θα έχω πρόβλημα να παίξω με νεαρούς παίκτες. Μετά από εκείνη τη συνάντηση δεν έχω ξανασυζητήσει. Δεν είμαι σε θέση να φέρω οποιονδήποτε παίκτη, αλλά στα ονόματα που μπορούμε να συζητήσουμε, να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον καλύτερο. Αύριο θα αγωνιστούμε χωρίς ενίσχυση στο κέντρο. Εμπιστεύομαι τους παίκτες που έχω και τους παίκτες που ανέβηκαν από την ακαδημία στην ομάδα».

-          Γράφτηκε στον Τύπο ότι η διοίκηση σας έδωσε 550.000 ευρώ για μεταγραφές…

«Αν μου δώσουν 550.000 ευρώ θα τα βάλω στον δικό μου λογαριασμό… Αστειεύομαι. Ο πρόεδρος δουλεύει σκληρά και είναι δύσκολο να είσαι είτε τεχνικός διευθυντής είτε πρόεδρος και να προσπαθείς να δημιουργήσεις μια ομάδα με λίγα λεφτά. Είναι πολύ εύκολο να υπογράψεις με παίκτες όταν έχεις τα χρήματα. Η ΑΕΚ έχει ως πρώτη υποχρέωση να είναι σωστή απέναντι στους παίκτες που είναι στο ρόστερ της και μετά ακολουθούν οι μεταγραφές. Δυστυχώς πρέπει να διορθώσουμε πολλά στον Τύπο, γράφονται πολλά που δεν ισχύουν, αλλά μετά από όλα αυτά δεν συμβαίνει και τίποτα. Δεν μιλάω μέσω των εφημερίδων, απαντάω ότι με ρωτάτε. Δεν έχουμε στη διάθεσή μας 550.000 ευρώ για μεταγραφές. Αυτό που έχω είναι η τύχη να είμαι σε μια ομάδα που ακόμα και χωρίς πόρους είμαστε μια ομάδα. Έχουμε την υποχρέωση να τιμάμε τη φανέλα. Υποχρέωση για τίτλους έχουν οι άλλοι. Αυτή είναι η αλήθεια της ΑΕΚ».

-          Ο Καφές ανέφερε ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να μην δεχτεί γκολ, αύριο. Να περιμένουμε μια ομάδα προσεκτική αμυντικά ή μια ομάδα επιθετική;

«Να περιμένετε μια ομάδα με ισορροπία. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις άμυνα είναι να βρίσκεται η μπάλα μακριά από το τέρμα σου. Ο καλύτερος για να κάνεις επίθεση είναι να έχεις την κατοχή της μπάλας. Απέναντί μας έχουμε έναν αντίπαλο όπως σε όλα τα αθλήματα. Η ομάδα που θα μεταφέρει καλά τις ιδέες της στο γήπεδο θα είναι πιθανότατα η νικήτρια. Όσα περισσότερα γκολ πετύχουμε τόσο το καλύτερο».



Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved