Ιβανίρ: «Τώρα… δεν παίζουμε μπάσκετ!»

Ιβανίρ: «Τώρα… δεν παίζουμε μπάσκετ!»

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μότι Ιβανίρ, μίλησε στο Onsports για τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, τόνισε ότι αυτή τη φορά οι δύο σύλλογοι δεν παίζουν… μπάσκετ όπου υπάρχει «πράσινο» προβάδισμα και προειδοποίησε για σκληρές «μάχες» το «τριφύλλι»!

Γεννημένος πριν από 47 χρόνια στο Τελ Αβίβ, δε θα μπορούσε παρά να υποστηρίζει και να ξεκινήσει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την «ομάδα του λαού». Η Μακάμπι είναι η ομάδα που έχει συνδέσει την ποδοσφαιρική του ζωή ο Μότι Ιβανίρ, αν και μετά το βήμα στην Ολλανδία και την Ρόντα γύρισε στην πατρίδα του και πέρασε από αρκετές ομάδες.

Προπονητική καριέρα ξεκίνησε από τη Ναζαρέτ, αλλά η οξυδέρκεια και η μεθοδικότητα που τον διακρίνει τον έφερε γρήγορα στο τιμόνι των «μικρών» εθνικών ομάδων και τελικά στη θέση του προπονητή στην αγαπημένη του Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Με αρκετές γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο και με μεγάλη αγάπη για την πόλη που σε εννιά μέρες θα επισκεφθεί για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ο Μότι Ιβανίρ προειδοποιεί το «τριφύλλι» ότι αυτή τη φορά δε θα παίξουν μπάσκετ οι δύο σύλλογοι, όπως έγινε πριν από τρεις μήνες στη Βαρκελώνη με τους «πράσινους» να κατακτούν την κορυφή της Ευρώπης!{textlink}

Ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ μίλησε στο Onsports για τις ευρωπαϊκές «κόντρες» με την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι θα επισκεφθεί την Ελλάδα, την οποία λατρεύει τόσο για την ιστορία της όσο και ως ιδανικό προορισμό διακοπών.

«Είναι εξαιρετική ευκαιρία για εμάς τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό καθώς θα γίνουν δυο μεγάλες αναμετρήσεις μεταξύ δύο συλλόγων που έχουν τεράστια ιστορία και διακρίσεις», ήταν τα πρώτα λόγια του Μότι Ιβανίρ αναφορικά με τα παιχνίδια στο πλαίσιο των play off του Europa League. Ο Ισραηλινός τεχνικός μάλιστα είχε διάθεση για… αστεία και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μπασκετικές κόντρες που έχουν υπάρξει κατά καιρούς μεταξύ των δύο ομάδων, με πιο πρόσφατη τον τελικό της Euroleague στην Βαρκελώνη τον περασμένο Μάιο.

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξέρει βέβαια αυτή τη φορά, ότι δε θα παίξει μπάσκετ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ όπως στον τελευταίο τελικό που κέρδισε», σχολίασε γελώντας ο προπονητής των Ισραηλινών.

Όσο για το πώς προετοιμάζεται η ομάδα του για τις διπλές αναμετρήσεις με το «τριφύλλι», ο Ιβανίρ σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ευρωπαϊκό κλαμπ με μεγάλη παράδοση και τον σεβόμαστε. Τον γνωρίζουμε από τη συμμετοχή του στο Champions League τα προηγούμενα χρόνια, έχει γνωστούς και καλούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα θα γίνουν μεγάλες μάχες στα παιχνίδια μεταξύ μας».

«Ξέρω τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού όχι μόνο γιατί ενδιαφέρθηκα να τους μάθω επειδή θα είναι αντίπαλοί μας, αλλά γιατί έχουν αρκετή εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια, υπάρχουν διεθνείς με την Εθνική Ελλάδας που κατέκτησαν το Euro πριν μερικά χρόνια και είναι γνωστοί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα», τόνισε ο Ιβανίρ που όσο καιρό δούλευε για λογαριασμό της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου του Ισραήλ, ήταν και σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων σε τηλεοπτικά κανάλια.

Τους Έλληνες διεθνείς του Παναθηναϊκού άλλωστε τους γνωρίζει καλά από τις κόντρες των εθνικών ομάδων των δύο χωρών, όταν και ήταν μέλος του προπονητικού τιμ του ομοσπονδιακού συγκροτήματος του Ισραήλ.

Ο Ιβανίρ πάντως φάνηκε να μην είναι και τόσο… ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει στο Τελ Αβίβ, καθώς με ένα καλό σκορ ο Παναθηναϊκός θα πάρει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση, ωστόσο αυτό δεν τον κάνει λιγότερο αισιόδοξο.

«Θα προτιμούσα σίγουρα το πρώτο παιχνίδι να γίνει στην Αθήνα, όμως αυτή είναι η κλήρωση και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Εμείς προετοιμαζόμαστε για τις δύο μάχες και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προκριθούμε», σχολίασε ο Μότι Ιβανίρ.

Κλείνοντας, ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ τόνισε: «Δεν θεωρώ ότι κάποια από τις δυο ομάδες έχει πλεονέκτημα έναντι της άλλης. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, είναι δυο πολύ μεγάλα και δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πετύχουμε τον στόχο μας».



ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved