Ασπίδα από Φερέιρα

Ασπίδα από Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με τις δηλώσεις του ύψωσε ασπίδα προστασίας σε διοίκηση και παίκτες, κάνοντας λόγο για συνέχιση του πλάνου που έχουν οι «πράσινοι» με στόχο το πρωτάθλημα και τους ομίλους του Europa League. «Είμαι απογοητευμένος όμως θα συνεχίσω τη δουλειά μου».

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και θα παραμείνει παρά τον αποκλεισμό από την Οντένσε, σύμφωνα με τον Πορτογάλο προπονητή που υποστήριξε ότι τόσο η κακή αμυντική λειτουργία όσο και η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση κόστισαν στους «πράσινους» την ταπεινωτική ήττα και τον αποκλεισμό από τους Δανούς.

«Σήμερα αποκλειστήκαμε από το Champions League, η ομάδα ήταν καλύτερη αλλά δεν ήταν αποτελεσματικότερη. Το να πετύχεις τρία γκολ και να αποκλειστείς, είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Στη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε επιθετικότητα, κάναμε ευκαιρίες, ήμασταν καλύτεροι. Δεν είναι εύκολο να μιλάει ένας προπονητής για ατυχία όταν έχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος ήταν πιο τυχερός, σήμερα δείξαμε πράγματα από αυτά που έχουμε πετύχει στις προπονήσεις, δείξαμε αντοχή, όμως όταν πετυχαίνεις τρία γκολ και δέχεσαι τέσσερα, δεν μπορείς να πεις τίποτα παραπάνω», είπε αρχικά ο Φερέιρα.

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος τεχνικός σχολίασε: «Το συναίσθημα που έχω από ότι είδα, είναι ότι εν τέλει έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες, μέσα στο λίγο διάστημα που προπονούνται. Ο Παναθηναϊκός σε καμία περίπτωση δεν άξιζε την ήττα και τον αποκλεισμό».

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας σχολίασε: «Μια ομάδα αμύνεται καλά συνολικά. Η οπισθοφυλακή είναι η τελευταία γραμμή. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα και δεν τελειώναμε τις φάσεις παράλληλα. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να δείξω με το δάχτυλο ποδοσφαιριστές και να πω ότι αυτός και αυτός φταίει για την ήττα. Δεχθήκαμε γκολ σε στιγμές που ήμασταν σε κατάσταση ανισορροπίας».

Σε ερώτηση για το γιατί ο Παναθηναϊκός, παρά το αμυντικό του πρόβλημα θέλει να πουλήσει ποδοσφαιριστές όπως ο Σιμάο και ο Μπουμσόνγκ, απάντησε: «Η στρατηγική ενός συλλόγου, καθορίζεται από τη διοίκηση, από την οικονομική κατάσταση και τις συγκυρίες κάθε περιόδου. Δε θα αποκαλύψω δημόσια τι συζητάμε εσωτερικά στην ομάδα. Είμαι προπονητής και δουλεύω με συγκεκριμένους παίκτες, που είναι και αρκετά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Δε θα μιλήσω για συγκεκριμένα πρόσωπα, εσείς είστε δημοσιογράφοι, εσείς αναλύεται, εσείς γράφεται, εγώ είμαι προπονητής και διαχειρίζομαι το έμψυχο δυναμικό που μπορώ να έχω, βάση της στρατηγικής του συλλόγου».{textlink}

Ο Φερέιρα είπε ακόμα ότι: «Τελειώνοντας θα έλεγα, ότι με αυτή την ομάδα και με αυτούς τους παίκτες τους οποίους εμπιστεύομαι, θα προχωρήσουμε στο πρωτάθλημα και θα δώσουμε τη μάχη μας στα παιχνίδια του Europa League. Όπως καταλαβαίνετε, εγώ έχω ένα διαφορετικό τρόπο να βλέπω τα πράγματα. Άλλο τρόπο έχετε εσείς οι δημοσιογράφοι και άλλο οι φίλαθλοι. Δε σημαίνει όταν κερδίζουμε ότι έχουμε παίξει τέλεια ή όταν χάνουμε ότι έχουμε παίξει άσχημα. Επαναλαμβάνω ότι αυτούς τους παίκτες τους εμπιστεύομαι και με αυτούς θα συνεχίσουμε».

Τέλος, σε ερώτηση για το γεγονός ότι οι φίλαθλοι περιμένουν πολλά από τον ίδιο και απογοητεύτηκαν από την εικόνα της ομάδας, τόνισε: «Υπάρχουν πολλές προεκτάσεις σε αυτό το θέμα και δύσκολα θα τελειώσουμε αν αρχίσουμε να αναφερόμαστε σε όλα αυτά. Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα. Παρόλα αυτά όλοι προσπαθήσαμε να εξισορροπήσουμε αυτή την κατάσταση, τελικά μπήκαμε στα play off και βρεθήκαμε στα προκριματικά του Champions League. Καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοι είναι απογοητευμένοι, όπως κι εγώ, όμως θέλω να κάνετε κριτική στο πρόσωπό μου και να λέτε την αλήθεια. Στην ήττα όλοι είμαστε απογοητευμένοι, όμως ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα παραμένει μια μεγάλη ομάδα. Σίγουρα υπάρχουν προεκτάσεις και τις ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, θα ακολουθήσω την στρατηγική της διοίκησης και θα συνεχίσω όπως πρέπει».



Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved