Φερέιρα: «Στόχος μας η νίκη»

Φερέιρα: «Στόχος μας η νίκη»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί απέναντι στην Οντένσε με στόχο να πάρει την νίκη-πρόκριση στα play off του Champions League. «Θέλω να δω τον κόσμο δίπλα μας», το μήνυμα στους οπαδούς.

Χωρίς αλλαγές, όπως τόνισε, αναμένεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ μιλώντας για την τακτική που αναμένεται να ακολουθήσει το «τριφύλλι» ο Πορτογάλος τεχνικός σχολίασε ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να κυνηγήσουν το γκολ κόντρα στους Δανούς έτσι ώστε να μην έχουν προβλήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Φερέιρα, σημαντικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του κόσμου με τον Πορτογάλο να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να δείξει τη στήριξή του στην ομάδα σε αυτή τη δύσκολη, για τα οικονομικά και διοικητικά της ζητήματα κυρίως, συγκυρία έτσι ώστε να αποδείξει έμπρακτα με την παρουσία του στο γήπεδο την αγάπη του στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φερέιρα

Τι διαφορετικό μπορεί να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό, και αν υπάρχουν πιθανότητες να δούμε στην ενδεκάδα κάποιον νέο όπως ο Τοτσέ;

«Το πλάνο μας για κάθε παιχνίδι εξαρτάται πάντα από αυτό που είμαστε σε θέση να κάνουμε. Με τέσσερις εβδομάδες προπόνηση και με έναν αγώνα ήδη να έχει γίνει, το πλάνο μας είναι να παίξουμε για να κερδίσουμε. Παίζουμε μια ομάδα που ήδη έχουμε γνωρίσει και η δική μας ταυτότητα αυτή τη στιγμή, ο τρόπος που παίζουμε, αυτό που κάνουμε στις προπονήσεις, δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει από τη στιγμή που παίζουμε με μια ομάδα που φέραμε ισοπαλία, θα ήταν στρατηγικό λάθος που δε θα το κάνουμε. Οποιαδήποτε αλλαγή από τον τρόπο που προπονούμαστε, θα άλλαζε και την φιλοσοφία μας. Η Οντένσε είναι μια δυνατή ομάδα όπως είδαμε και στον πρώτο αγώνα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και του χρόνου που είχαμε δουλέψαμε καλά, είμαι πεπεισμένος ότι η Οντένσε δε θα αλλάξει την τακτική της. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να κρατήσουμε το ομαδικό πνεύμα και τη φιλοδοξία να προκριθούμε. Όπως είπα δε παίζει ρόλο η βαθμολογία, αλλά η διαφορά των τερμάτων. Αυτή τη στιγμή παίζουμε με ένα θετικό στοιχείο που είναι το εκτός έδρας γκολ. Αυτό που είναι βασικό είναι να σκεφτόμαστε τη νίκη και όχι να κρατήσουμε την ισοπαλία. Στόχος μας είναι η νίκη. Πρέπει να πετύχουμε γκολ, αυτή η ομάδα όπως είδαμε όταν έπαιξε μαζί μας πέτυχε ένα γκολ, σε άλλους αγώνες πετυχαίνει περισσότερα, άρα με εμάς θα μοιραστεί το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει με το ίδιο πνεύμα που είχε στη Δανία. Όταν είχαμε παίξει στη Δανία ο αντίπαλος ήθελε να πετύχει όσο το δυνατό περισσότερα γκολ για να κλειδώσει το αποτέλεσμα. Τώρα ξέρουν ότι χρειάζονται τα γκολ για να προκριθούν. Ουσιαστικά την μπάλα την έχουν αυτοί. Εμείς πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να ελέγξουμε το παιχνίδι και με βασική ιδέα να σκοράρουμε. Έλεγα ότι ο αυριανός αγώνας είναι πιο δύσκολος, άρα θα πρέπει να έχουμε περισσότερη υπομονή και καλύτερη πνευματική διαύγεια, για να ελέγξουμε το παιχνίδι. Σε ό,τι αφορά τους παίκτες, ο Κουίνσι δυστυχώς δε θα μπορεί να παίξει, ο Ζέκα έφτασε αργότερα και δεν έχει δηλωθεί, αλλά ο Τοτσέ ίσως παίξει. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο Κουίνσι και ο Τοτσέ ήταν στην αποστολή για τη Δανία γιατί δεν είχαμε πολλές εναλλακτικές. Δεν μπορούμε να κρίνουμε αυτούς τους παίκτες γιατί μόλις έχουν φτάσει σε μια νέα ομάδα και μια νέα χώρα και δεν έχουν πολλές προπονήσεις έτσι ώστε να παίξουν σε έναν αγώνα Champions League. Δεν είναι δικαιολογία όσα σας είπα. Πρέπει να είμαστε λογικοί. Όλοι ξέρουμε τις βαθιές αλλαγές που έγιναν στον Παναθηναϊκό και μας οδήγησαν σε πράγματα που γνωρίζετε. Άρα πρέπει να υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης και αγάπης προς την ομάδα και να μένουν ζωντανά αυτά τα στοιχεία».

Υπάρχουν στοιχεία που δεν του άρεσαν στο πρώτο παιχνίδι και δε θέλει να τα ξαναδεί;

«Νομίζω ότι στον πρώτο αγώνα ο κόσμος δεν περίμενε να δει όσα έκανε η ομάδα. Η Οντένσε ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και αυτό φάνηκε στα πρώτα δέκα λεπτά όταν και είδαμε αυτά που περιμέναμε. Στη συνέχεια ελέγξαμε τον αγώνα και υπήρχε ισορροπία, μετά το γκολ που πετύχαμε ήμασταν εμείς αυτοί που πήραμε τα ηνία. Στα τελευταία πέντε λεπτά όμως, δεν ελέγξαμε τις στημένες φάσεις και δε δημιουργήσαμε ευκαιρίες με αποτέλεσμα να δεχθούμε το γκολ. Αυτό δε θα γίνει στο αυριανό παιχνίδι, εμείς πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συγκέντρωση για να κάνουμε αυτό που πρέπει και να προκριθούμε. Το θέμα είναι περισσότερο τακτικής και διόρθωσης κάποιων θεμάτων που έχουμε εντοπίσει από τον πρώτο αγώνα. Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς, είναι να έχουν αυτοπεποίθηση οι παίκτες, να κάνουν καλά αυτό που ξέρουμε έτσι ώστε να πάρουμε την πρόκριση».{textlink}

Από πλευράς δυνάμεων, είναι σε καλύτερη κατάσταση από το πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός;

«Αυτό είναι θέμα προετοιμασίας. Αύριο θα είμαστε καλύτεροι από ότι ήμασταν στο πρώτο αγώνα. Επαναλαμβάνω, ότι καμία ομάδα με τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας δεν μπορεί να είναι στο άριστο επίπεδο. Θέλω να πω λοιπόν ότι μερικές φορές ενδεχομένως να δείχνει η ομάδα ότι δεν είναι καλά προετοιμασμένη, όμως γίνεται δουλειά σε βάθος που θα έχει αποτελέσματα. Το σημαντικό είναι να υπάρχει αυτοπεποίθηση που μεγαλώνει με τις προπονήσεις και τους αγώνες. Ούτε στο 50% δε φτάνεις με τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας. Εγώ θέλω να τονίσω, ότι φέτος θα είμαστε πολύ καλύτεροι από ότι ήμασταν την περασμένη περίοδο σε κάποιες στιγμές».

Κλείνοντας, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απηύθυνε μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού λέγοντας:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και να πω ότι ήδη κατάλαβαν ότι η ομάδα σε αυτή τη στιγμή δεν είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός που υπήρξε πριν από 100 χρόνια. Βεβαίως, αυτά είναι θέματα διοικήσεως, έχει σημασία ποιος διοικεί και αυτό το κάνουν οι πρόεδροι των ομάδων. Πιστεύω ότι η βασική αλλαγή του Παναθηναϊκού στο παρόν και στο μέλλον κατά τη γνώμη μου, επικεντρώνεται στον τρόπο που κάποιος σκέφτεται το ποδόσφαιρο και το σύλλογο. Από την άλλη πλευρά τα οικονομικά προβλήματα που βιώνουν όλες οι χώρες και η Ελλάδα φυσικά, ξέρετε ότι η ευρωπαϊκή αγορά έχει παγώσει, υποχρεώνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται την επόμενη μέρα και το ποδόσφαιρο είναι μια περίπλοκη βιομηχανία. Η δουλειά του ποδοσφαίρου, των παικτών, των προπονητών, δεν είναι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο πάει πολύ πιο πέρα. Η δική μου ευθύνη είναι η διαχείριση του έμψυχου υλικού μας και οι ποδοσφαιριστές έχουν δύο προβλήματα. Αυτή είναι η κατάσταση του συλλόγου, το ποδόσφαιρο αλλάζει σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Σε αυτό το σύλλογο πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη και για να τις πετύχουμε πρέπει να δουλεύουμε πάρα πολύ καθημερινά, να είμαστε πολύ σοβαροί και όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να το καταλάβουν αυτό που είπα πάρα πολύ καλά. Αν αυτό δε συμβεί στο μέλλον, θα γίνει λόγω λαθών που έχουν κάνει πολλοί άνθρωποι, όπως και εγώ. Όμως τα συναισθήματα των φιλάθλων δε θα αλλάξουν καθώς έχουν συνηθίσει σε τρόπαια και μεγάλα ονόματα της ομάδας. Είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα με μεγαλύτερα και σημαντικότερα προβλήματα από το παρελθόν. Δε θα ήθελα να δω κανένα φίλαθλο που να αγαπά την ομάδα λιγότερο από εμένα. Για αυτούς τους λόγους οι φίλαθλοί μας αύριο θα είναι εδώ για να υποστηρίξουν την ομάδα μας, τον Παναθηναϊκό που τόσο αγαπούν και θέλω να τους δω όλους εδώ. Η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά ώστε να ξέρει αυτός ο δρόμος, των επιτυχιών, είναι το αύριο της. Αυτός είναι ο τρόπος. Σκληρή δουλειά».

Φερέιρα: «Στόχος μας η νίκη»



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved