Προκαλεί… τον ΠΑΟ ο κόουτς της Οντένσε

Προκαλεί… τον ΠΑΟ ο κόουτς της Οντένσε

Πλήρως ενημερωμένος για τον Παναθηναϊκό, τα προτερήματά του, το σύστημα του Φερέιρα, ακόμα και για τη ζέστη της Αθήνας, αλλά καθόλου φοβισμένος ενόψει των αναμετρήσεων με το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε ο προπονητής της Οντένσε, Χένρικ Κλάουσεν μιλώντας αποκλειστικά στο Onsports.

Ο 40χρονος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι οι «πράσινοι» είναι πιο έμπειροι από την Οντένσε, παραδέχεται ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολύ ποιοτικούς και επικίνδυνους ποδοσφαιριστές, ξέρει ότι ο επαναληπτικός στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι εύκολος τόσο λόγω ατμόσφαιρας όσο και λόγω ζέστης, αλλά δεν φοβάται. Κάθε άλλο.

Εχοντας μελετήσει καλά τον αντίπαλό του και μαθαίνοντας από πρώτο χέρι τα νέα από το χθεσινό φιλικό του «τριφυλλιού» με τον Ατρόμητο, έχει σχεδιάσει το πλάνο με το οποίο θα αντιμετωπίσει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την πρόκριση. Και βέβαια την πίστη του στις δυνατότητες των δικών του ποδοσφαιριστών.

Στο χθεσινό φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, βρέθηκε άνθρωπος της Οντένσε και είδε τον προσεχή αντίπαλο της ομάδα σας. Τι εικόνα σας μετέφερε;

«Ουσιαστικά μου επιβεβαίωσε τις εντυπώσεις που αποκόμισα βλέποντας το ματς του Παναθηναϊκού με την Κολωνία. Με απλά λόγια με ενημέρωσε για την ενδεκάδα που ενδεχομένως να παρατάξει η ελληνική ομάδα στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι, όπως επίσης και το σύστημα με το οποίο προτίθεται να αγωνιστεί»

Αλήθεια, τι εντυπώσεις αποκομίσατε εσείς παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό στο φιλικό με την Κολωνία;

«Είδα μια ομάδα που αγωνίζεται με 4-3-3 ή 4-1-4-1 και η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό και στο ατομικό ταλέντο. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολύ ποιοτικούς παίκτες, ειδικά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Λέτο, Νίνης, Κατσουράνης και Μαρίνος, όπως επίσης και οι Σιμάο, Πετρόπουλος είναι ποδοσφαιριστές με ικανότητες και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αντιμετώπισή τους»

Η Οντένσε αντιμετωπίζει αύριο την Κοπεγχάγη και μάλιστα εκτός έδρας. Σας δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός ότι καλείστε να δώσετε δύο τόσο δύσκολα παιχνίδια μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών;

«Όχι, ίσως μάλιστα να μας βοηθήσει ο αγώνας με την Κοπεγχάγη, διότι η αντίπαλός μας θα μας δημιουργήσει σίγουρα πίεση, οπότε θα πάμε στο ματς με τον Παναθηναϊκό έχοντας κάνει μια πολύ δυνατή… προπόνηση. Προς το παρόν, δεν σκεφτόμαστε το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Προέχει ο αγώνας πρωταθλήματος. Τον Παναθηναϊκό θα αρχίσουμε να τον σκεφτόμαστε από το βράδυ του Σαββάτου και έπειτα».

Τι είναι αυτό που σας φοβίζει από τον Παναθηναϊκό;

«Δεν φοβόμαστε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει καλές μονάδες και περισσότερη εμπειρία από εμάς. Εχουμε όμως μεγάλη δίψα να τα καταφέρουμε και οφείλουμε να εμπιστευόμαστε τις δυνατότητές μας».

Δεδομένου ότι σε τέτοια ζευγάρια αγώνων, το πρώτο ματς είναι το πιο κρίσιμο για την πρόκριση, πώς σκοπεύετε να διαχειριστείτε το παιχνίδι. Θα δούμε μια Οντένσε επιθετική ή πρώτο σας μέλημα θα είναι να μην δεχθείτε γκολ;

«Το ιδανικό, όπως καταλαβαίνετε, είναι να τα πετύχουμε και τα δύο. Το γκολ δεν θα σου έρθει από μόνο του, πρέπει να το κυνηγήσεις και να ρισκάρεις για να το πετύχεις. Δεν πρόκειται όμως να είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα μας περιμένει και θα επιδιώξει να μας χτυπήσει μέσω των αντεπιθέσεων βρίσκοντας κενούς χώρους. Αυτό που θέλουμε λοιπόν είναι να επιτεθούμε, αλλά προσεκτικά ώστε να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να μας απειλήσει».

Σας φοβίζει η ατμόσφαιρα που θα συναντήσετε στον επαναληπτικό;

«Όχι, το αντίθετο. Για τέτοιου είδους αγώνες ‘ζουν’ οι ποδοσφαιριστές και πιστέψτε με, ανυπομονούμε να αγωνιστούμε μπροστά στο ένθερμο ελληνικό κοινό. Αυτό που με προβληματίζει είναι η ζέστη. Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε τέτοιες συνθήκες και όπως μαθαίνω η θερμοκρασία φτάνει στην Αθήνα τους 38 βαθμούς. Δεν είναι και το καλύτερο για μας, αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία»



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved