Το προφίλ της Οντένσε

Το προφίλ της Οντένσε

Από τις πιο ιστορικές ομάδες της Δανίας είναι η Οντένσε που θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Όταν ο δημιουργός της Οντένσε αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, σε καμία περίπτωση δεν είχε στο μυαλό του το ποδόσφαιρο. Στις 12 Ιουλίου του 1887, η Οντένσε δημιουργήθηκε ως ομάδα κρίκετ και μόνο.

Μετά από δύο χρόνια εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο, καθώς βρέθηκε και στο τένις, όπου άλλαξε το όνομά της από Οντένσε Κρίκετ κλαμπ σε Οντένσε Μπόλντκλαμπ, όνομα που κρατάει μέχρι και σήμερα.

Στις πρώτες της μέρες η Οντένσε έδρευε στα Μούνκε Μόους, περιοχή της Δανίας, ωστόσο το 1968 μετακόμισε στο Αντάλεν όπου προπονείται μέχρι και σήμερα.

Η πρώτη της επιτυχία ήρθε σε ερασιτεχνικό επίπεδο το 1916, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιοχής της και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Δανέζικου πρωταθλήματος, όπου ηττήθηκε με την Κοπεγχάγη με 9-3!{textlink}

Για να μπορέσουν οι φίλοι της ομάδας όμως να δουν και πάλι χαρά, έπρεπε να περιμένουν αρκετά χρόνια. Αυτό γιατί το πρώτο της πρωτάθλημα ήρθε το 1977, ενώ πέντε χρόνια αργότερα κατέκτησε και το δεύτερο. Το τρίτο και τελευταίο της ήρθε το 1989.

Ο θεσμός του κυπέλλου της ταιριάζει περισσότερο φαίνεται, καθώς το έχει κατακτήσει πέντε φορές, με τελευταία της επιτυχία να είναι του 2007.

Ο στόχος της

Όταν ξεκινούσε την Ευρωπαϊκή της περιπέτεια η Οντένσε ως ρεαλιστικό στόχο δεν είχε τη πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά να βρεθεί στους ομίλους του Europa League. Κάτι που κατάφερε πέρυσι, όπου με αντιπάλους τις Στουτγκάρδη, Γιουνγκ Μπόις και Χετάφε, πήρε τέσσερις βαθμούς με την πορεία της να κρίνεται θετική, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει και μεγάλη εμπειρία από τέτοιους αγώνες.

Απόλυτα έτοιμη

Αν υπάρχει κάτι αρνητικό για τον Παναθηναϊκό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Δανίας ξεκινάει το Σάββατο (16/7) με την Οντένσε να φιλοξενεί την Νόρντζελαντ. Έτσι όταν θα έρθει η στιγμή των αγώνων με τον Παναθηναϊκό θα βρίσκεται σε φουλ δράση και δεν θα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Στα φιλικά προετοιμασίας της δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, καθώς ηττήθηκε από την Άαλμποργκ με 2-1, αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με την Άαρχους και επικράτησε με 3-1 της Σίλκεμποργκ.

Το αστέρι

Πίτερ Ουτάκα

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Οντένσε τα τελευταία τρία χρόνια είναι με διαφορά ο Πίτερ Ουτάκα. Ο 27χρονος Νιγηριανός επιθετικός την τελευταία τριετία σε 92 εμφανίσεις έχει 44 τέρματα και η διοίκηση της Οντένσε κατάφερε φέτος να τον κρατήσει με… νύχια και με δόντια, από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για αυτόν.

Είναι διεθνής με τη Νιγηρία επτά φορές, όπου έχει σημειώσει και τρία τέρματα. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτητα, αλλά και η αποτελεσματικότητά του στα τελειώματα των φάσεων.

Ο προπονητής

Χένρικ Κλάουσεν

Από τους άπειρους τεχνικούς του δανέζικου πρωταθλήματος είναι ο Χένρικ Κλάουσεν. Το θετικό για αυτόν είναι ότι βρίσκεται στην ομάδα από το 1994 από διάφορα πόστα, κάνοντας βέβαια ένα διάλειμμα δύο ετών, όταν και ήταν βοηθός προπονητή στην Βέιλε. Πέρυσι στα μέσα της σεζόν επιστρατεύτηκε μετά την απόλυση του Λαρς Όλσον και ενώ ήταν ως υπηρεσιακός μέχρι το τέλος της περυσινής σεζόν ,κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και θα μείνει μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

«TRE-FOR Παρκ» (15.790)

Ως «Φιόνια Παρκ» ήταν γνωστό το γήπεδο της Οντένσε το οποίο στις 3 Μαΐου του 2010 μετονομάστηκε σε «TRE-FOR Παρκ». Πρόκειται για ένα μικρό γήπεδο, το οποίο εφόσον γεμίζει μπορεί να γίνει ιδιαίτερα «καυτό».

Έχει τέσσερις κερκίδες. Πρόκειται για την κεντρική που ονομάζεται «Carlsberg» και είναι χωρητικότητας 2.342 θεατών, την απέναντι που ονομάζεται «Wupti.com» χωρητικότητας 4764 θέσεων. Τέλος τα δύο πέταλα όπου συνήθως υπάρχει και η μεγαλύτερη φασαρία.

Το ένα πέταλο χωρητικότητας 3.496 θέσεων είναι για τους φίλους της Οντένσε που ονομάζεται «Fyens Stiftstidende», ενώ για τους φιλοξενούμενους που πιθανόν να βρίσκονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι χωρητικότητας 3.295 θέσεων.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιογραφικά υπάρχουν 45 θέσεις.

Το ρόστερ

ΘΕΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΟΝΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ

ΗΛΙΚΙΑ

Τ

17

Μαντς

Τόπελ

29

Τ

30

Ντάνιελ

Κρογκ

20

Τ

33

Στέφαν

Βέσελς

32

Α

2

Έσπεν

Ρουντ

27

Α

5

Άντερς Μόλερ

Κρίστενσεν

33

Α

8

Τόρε

Ρεγκίνιουσεν

25

Α

15

Κρις

Σόρενσεν

33

Α

20

Τίμι

Γιόχανσεν

24

Α

22

Μπερνάρ

Μεντί

29

Α

23

Όλιβερ

Λάρσεν

20

Α

26

Ντάνιελ

Χογκ

20

Μ

4

Χανς Χένρικ

Αντρεάνσεν

32

Μ

9

Ράσμους

Φαλκ

19

Μ

10

Αντρέας

Γιόχανσον

33

Μ

16

Γιάκομπ

Σουπ

23

Μ

18

Καλιλού

Τραορέ

23

Μ

19

Έρικ

Τζεμπά –Τζεμπά

30

Μ

21

Ρούρικ

Γκίσλασον

23

Μ

25

Κρίστιαν

Σόρενσεν

19

Ε

7

Πίτερ

Ουτάκα

27

Ε

11

Μόρτεν

Σκούμπο

31

Ε

24

Μπακσίμ

Καντρί

20



Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved