Més que un… campió

Més que un… campió

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι απλά η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά η ομάδα που αλλάζει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά το 3-1 επί της Γιουνάιτεντ στον τελικό του Λονδίνου.

Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Μέχρι στιγμής όμως καμία ομάδα δεν έδειχνε ικανή να το… παρουσιάσει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Αν υπάρχει μία στον κόσμο που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, δεν είναι άλλη από την Μπαρτσελόνα.

Οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν το τέταρτό τους Champions League, με τον πιο πειστικό τρόπο. Επικρατώντας κατά κράτος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, επικρατώντας με 3-1 στο «Γουέμπλεϊ», εκεί δηλαδή που… ξεκίνησαν όλα πριν από 19 χρόνια με το πρώτο της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το ξεκίνημα του μεγάλου τελικού… θύμισε κατά πολύ αυτό του 2009. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν δυναμικά και έδειχναν ικανοί να διατηρήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Μόλις στο 10’ μία ασυνεννοησία των Πικέ και Βαλντές λίγο έλειψε να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, καθώς ο Πικέ επέστρεψε λάθος τη μπάλα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να διώχνει ενστικτωδώς.

Ωστόσο μετά το πρώτο τέταρτο η Μπαρτσελόνα έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά στο 16’ ο Τσάβι έκανε τη σέντρα, με τον Πέδρο να κάνει τη κοντινή προβολή και τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Λίγο αργότερα ο Βίγια έκανε το δυνατό σουτ, με τη μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ.

Η δικαίωση για τους «μπλαουγκράνα» ήρθε στο 27’. Στην αντεπίθεση των Καταλανών, ο Τσάβι έκανε την κάθετη πάσα, με τον Πέδρο με έξυπνο πλασέ να ανοίγει το σκορ για τους πρωταθλητές Ισπανίας και να βάζει «φωτιά» στο… μισό «Γουέμπλεϊ».

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Μπαρτσελόνα θα είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, μία αμφισβητούμενη φάση έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Ερνάντεζ, έκανε τη μπαλιά προς τον Γκιγκς, ο οποίος έδωσε ουσιαστικά έτοιμο γκολ στον Ρούνεϊ, ο οποίος με ένα υπέροχο πλασέ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, έγινε στο 44’. Ο Μέσι μετά από ωραία ενέργεια, πέρασε τη μπάλα στον Βίγια, ο οποίος έκανε παράλληλη σέντρα με τον Αργεντινό επιθετικό να μην προλαβαίνει ελάχιστα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε χρώμα… μπλαουγκράνα, καθώς η Μπαρτσελόνα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους «κόκκινους διαβόλους».

Η… προειδοποιητική βολή ήρθε στο 53’ όταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, έχασε διπλή ευκαιρία με τους Ντάνι Άλβες και Μέσι. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Αργεντινός επιθετικός με ωραίο σουτ και λάθος εκτίμηση του Φαν ντερ Σάαρ, έδωσε το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα και ουσιαστικά το τέταρτό της Champions League.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν είχε απάντηση στην… καταιγίδα της Μπαρτσελόνα και στο 69’ ο Νταβίντ Βίγια με ένα υπέροχο σουτ, έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του Ολλανδού τερματοφύλακα πετυχαίνοντας ένα φανταστικό γκολ.

Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρει να φανεί απειλητική για την Μπαρτσελόνα και το αποτέλεσμα να μένει στα επίπεδα του 3-1, καθώς οι «μπλαουγκράνα» μείωσαν τον ρυθμό τους.

Με το τέλος του παιχνιδιού όλοι συμφώνησαν ότι η Μπαρτσελόνα είναι δίκαια για τέταρτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς οι «μπλαουγκράνα» δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης πλέον.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού όπως σας την μετέφερε το Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Για το pregame του παιχνιδιού πατήστε ΕΔΩ



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved