Ο Κούμαν… συγκρίνει!

Ο Κούμαν… συγκρίνει!

Ο Ρόναλντ Κούμαν με δηλώσεις του σε ελληνική εφημερίδα, εξήρε την Μπαρτσελόνα χαρακτηρίζοντας την καλύτερη από εκείνη του 1992 στην οποία ήταν μέλος.

«Δεν το είχαμε δοκιμάσει στην προπόνηση. Ήταν η στιγμή. Στην προπόνηση, συνήθως, δοκιμάζεις απευθείας εκτελέσεις. Πράγματι τότε εκτελούσαμε πολλά φάουλ πολλά φάουλ, κυρίως εγώ κι ο Στόιτσκοφ. Αλλά είναι σπάνιο, να κάνεις πρόβα για έμμεσο φάουλ. Σίγουρα ήταν ένα δυνατό σουτ, κι ο τερματοφύλακας το είδε όταν ήταν αργά. Όμως, αν το ξανακάνεις άλλες δέκα φορές, ξέρεις ότι δύσκολα θα περάσει από το τείχος. Μέτρησαν πολλά, ίσως η κούραση τους, ήθελε κάπου οκτώ λεπτά για να τελειώσει κι η παράταση, μπορεί να τους μπέρδεψε ότι ήταν πάνω από την μπάλα και μου την πάτησε ο Μπακέρο, δεν ξέρω», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο ήρωας του τελικού του 1992 για την Μπαρτσελόνα.

Για την Σαμπντόρια, η οποία ήταν η φιναλίστ του τελικού του 1992: «Υπέροχη ομάδα. Αλλά όχι καλύτερη από μας. Μπορείς να πεις ότι, απλώς, δεν ήμασταν… άτυχοι. Ότι χρειαστήκαμε, σε καίριες φάσεις, το είχαμε. Κι όχι στον τελικό, μόνον. Όλοι θυμούνται το Γουέμπλεϊ. Λίγοι θυμούνται ότι, περίπου έξι μήνες πριν, στο Καϊζερσλάουτερν ήμασταν αποκλεισμένοι ως και το τελευταίο λεπτό της ρεβάνς. Βάλαμε, τότε, ένα γκολ, το γκολ της πρόκρισης στον όμιλο. Δίχως αυτό, τίποτα δεν θα είχε συμβεί μετά».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πλέον βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ενώ το 1992 ήταν συμπαίκτης με τον Ολλανδό: «Εκείνο που καταλάβαινες είναι ότι τακτικά “έβλεπε” το παιχνίδι. Ξεκινούσε από πίσω, έπαιζε εξάρι, ανέπτυξε καλή όραση και αντίληψη, με τα χρόνια έμαθε πολλά. Πάρα πολλά. Αλλά δεν αρκεί να ξέρεις. Πρέπει και να τα κάνεις. Αυτό έχει καταφέρει και ο Πεπ και είναι φανταστικό. Ότι τα μεταδίδει σε ανθρώπους κι εκείνοι τα κάνουν».

Ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Γιόχαν Κρόιφ; Ο Ρόναλντ Κούμαν απαντά: «Μπορείς να το πεις αυτό, ναι. Τους αρέσουν τα ίδια πράγματα. Όχι το αντανακλαστικό ποδόσφαιρο. Αλλά το ποδόσφαιρο με το μυαλό. Και οι σημερινοί έχουν εξελίξει αυτό που εμείς παίζαμε τότε. Είναι καλύτεροι από μας. Κι εμείς κάναμε σπουδαία πράγματα με την μπάλα, αλλά δεν είχαμε αυτό που έχουν αυτοί. Όταν τη χάνουν, να πρεσάρουν τόσο επιθετικά για να την ξαναπάρουν. Εμείς πιάναμε μεγάλα παιχνίδια, αλλά υπήρχε και η περίπτωση, μία φορά στο τόσο, να φάμε τέσσερα γκολ».

Ο Ρόναλντ Κούμαν έχει συνεργαστεί και με Έλληνες παίκτες για τους οποίους λέει τα καλύτερα: «Είχα τον Καραγκούνη στην Μπενφίκα. Σπουδαίος. Αυθεντικός τύπος του ποδοσφαίρου. Και ωραίος άνθρωπος. Καλός επαγγελματίας. Υπήρχε καλή επαφή ανάμεσά μας. Την ίδια καλή επαφή είχα και με τον Χαριστέα στον Άγιαξ. Ήξερα τι παίκτης ήταν, από τη Βέρντερ. Τον πήρα. Αλλά για να παίξεις το νούμερο εννέα στον Άγιαξ η δυσκολία είναι μεγάλη. Πάντοτε υπάρχει πολύ υψηλή απαίτηση. Προσδοκία. Με τον Μαχλά συνεργαστήκαμε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά μετά συνάντησα αυτόν καταπληκτικό άνθρωπο, τον Αναστασίου. Αυτός ήταν ο τύπος νούμερο εννέα που ο Άγιαξ ήθελε. Κι όταν έπαιζε ήταν σημαντικός, κι όταν δεν έπαιζε πάλι ήταν σημαντικός για το πώς δασκάλευε τους νεότερους. Αυτό που κάνει και σήμερα, δηλαδή, για τον Άγιαξ».

Φυσικά, ο Κούμαν δεν θα μπορούσε να μην δώσει τα προγνωστικά του για τον μεγάλο τελικό, όπου βλέπει… Μπαρτσελόνα: «Θα νικήσει η Μπαρτσελόνα με 2-0».

Τέλος, ο Ρόναλντ Κούμαν μίλησε και για τον «Γουέμπλεϊ»: «Η ιστορία κάνει αυτό το γήπεδο μοναδικό. Αν δεν παίξεις δεν ξέρεις αλλά και αν παίξεις δεν μπορείς να το εξηγήσεις».



Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved