Βίγια: «Δεν υπάρχουν φαβορί»

Βίγια: «Δεν υπάρχουν φαβορί»

Ο Νταβίντ Βίγια με δηλώσεις του στον ελληνικό Τύπο, τόνισε πως δεν υπάρχει φαβορί στον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα» για τον τελικό του Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία και εξήρε τονίζοντας πως πρόκειται για μια σπουδαία ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νταβίντ Βίγια:

Πόσες φορές ονειρεύτηκες αυτόν τον τελικό; Πως φαντάζεσαι ότι θα εξελιχθεί;

«Αγώνες όπως αυτός είναι η προσδοκία κάθε ποδοσφαιριστή. Είχα την ευκαιρία να κατακτήσω ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να παίξω σε έναν τελικό Μουντιάλ και να το κατακτήσω, αλλά σε επίπεδο συλλόγων ποτέ δεν είχα φτάσει τόσο μακριά. Είναι ωραία παιχνίδια και πρέπει να απολαύσουμε όλα όσα κουβαλούν μαζί τους, από την προετοιμασία μέχρι το 90λεπτο και ελπίζω όσα ακλουθούν. Ο προπονητής μας είπε ότι αυτός ίσως να είναι ο τελευταίος τελικός Champions League για πολλούς. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο για τον κόσμο μας».

Τίθενται αντιμέτωπες οι πρωταθλητές των δυο κορυφαίων ομάδων στον κόσμο…

«Τόσο εμείς όσο και η Γιουνάιτεντ κατακτήσαμε το πρωτάθλημα έχοντας μαζέψει πολλούς βαθμούς και έχοντας στο ενεργητικό μας αρκετές λαμπρές στιγμές στην διάρκεια της σεζόν. Πιστεύω ότι αμφότεροι πήραμε πανάξια τον τίτλο. Για αυτό περιμένω ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ένα πραγματικό θέαμα».

Έχεις παίξει σε τελικό Μουντιάλ. Είναι αυτός ο τελικός κάτι παρόμοιο; Πως προετοιμάζεσαι για τέτοια ματς;

«Φαντάζομαι ότι θα μοιάζουν αρκετά ως παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρείς την ψυχραιμία σου, γιατί η ένταση και το άγχος είναι μεγάλα. Πιστεύω ότι ένα από τα κλειδιά στην Νότια Αφρική ήταν ότι δεν αλλάξαμε τίποτα. Διατηρήσαμε τις καθημερινές μας συνήθειες και τα ίδια ωράρια. Αυτό που πάει καλά δεν πρέπει να το πειράξεις. Αν και δεν πρόκειται να γλιτώσω από τις… πεταλούδες στο στομάχι».

Το 2009 ο Πεπ Γκουαρντιόλα προέβαλε ένα βίντεο στους παίκτες λίγο πριν από την σέντρα για να τους βάλει στην πρίζα. Περιμένεις κάτι ανάλογο; Σε βοηθούν τέτοιες τακτικές;

«Σίγουρα έχει κάτι έτοιμο ο κόουτς. Πάντα μας εκπλήσσει με κάτι, αν και σε αυτά τα ματς δεν χρειάζεσαι επιπλέον κίνητρο. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς, τι σημαίνει και πόσο δυσκολευτήκαμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ξανά ιστορία και δεν θέλουμε να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη».

Όπως ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, θα έχει τον νου του σε παίκτες όπως ο Μέσι και εσύ, ποιον παίκτη της Γιουνάιτεντ υπολογίζεις περισσότερο και γιατί;

«Ειλικρινά πιστεύω ότι το βασικό χαρακτηριστικό της Μάντσεστερ είναι το σύνολο. Πόσο συμπαγές είναι και πόσο βοηθούν ο ένας τον άλλο. Κάθε χρόνο χάνει σημαντικές μονάδες και ο Φέργκιουσον καταφέρνει να κρατάει την ομάδα σε τροχιά νικών. Φέτος κατέκτησε την πιο ανταγωνιστική Πρέμιερ Λιγκτων τελευταίων ετών. Ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι δύσκολο και δεν θεωρώ ότι υπάρχουν φαβορί σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα

Τέλος ο Νταβίντ Βίγια έπλεξε και το εγκώμιο του Μίτσελ, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην ΑΕΚ: «Μου αρέσει ιδιαιτέρως ο Μίτσελ, ο οποίος αναδείχθηκε όπως και εγώ από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ. Έχει δύναμη και ποιότητα. Είναι πολύ ολοκληρωμένος και για μένα ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved