Ψάχνουν το τέταρτο… αστέρι

Ψάχνουν το τέταρτο… αστέρι

Με φόντο την τέταρτη κατάκτηση του Champions League θα παραταχθούν στην αρένα του «Γουέμπλεϊ», Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όταν ο Ούγγρος διαιτητής, Βίκτορ Κασάι σφυρίξει την έναρξη του τελικού του Champions League (28/5, 21:45) όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον κόσμο θα ανυπομονούν για μία 90λεπτη ή ακόμα και 120λεπτή μάχη γεμάτη θέαμα.

Άλλωστε δεν θα μπορούσαν να ήταν λιγότερες οι προσδοκίες, στο άκουσμα των δύο φιναλίστ. Δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου θα «παλέψουν» για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Μπαρτσελόνα ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Οι δύο ομάδες μόλις έχουν αναδειχθεί πρωταθλήτριες στη χώρα τους, με τους «κόκκινους διαβόλους» να γίνονται και οι πολυνίκεις της Πρέμιερ Λιγκ, ξεπερνώντας την Λίβερπουλ.

Ρεβάνς ή επιβεβαίωση;

Ακόμα ένα στοιχείο που κάνει ξεχωριστό το παιχνίδι είναι ο προ διετίας τελικός, όπου οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 2-0 στη Ρώμη. Έτσι οι ουδέτεροι θεατές μπορούν να περιμένουν είτε τη ρεβάνς είτε ένα… remake των Καταλανών.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές μέχρι στιγμής, με τις νίκες να είναι μοιρασμένες, από τρεις και τέσσερα παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα. Καμία από τις δύο ομάδες όμως δεν έχει πάρει δύο συνεχόμενες νίκες.

Σε ότι αφορά τελικούς και εκεί υπάρχει ισορροπία. Αρχικά το 1991, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν στον τελικό του κυπέλλου Κυπελλούχων, ενώ η ρεβάνς ήρθε 18 χρόνια αργότερα στη Ρώμη όπου η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε με 2-0.

«Γουέμπλεϊ»… Ωραίες αναμνήσεις

Αν οι φίλοι των δύο ομάδων θυμούνται περισσότερο κάποιο γήπεδο, αυτό δεν είναι άλλο από το «Γουέμπλεϊ». Είναι ένα… μυθικό μέρος και για τις δύο ομάδες. Εκεί κατέκτησαν το πρώτο τους Champions League.

Αρχικά οι «κόκκινοι διάβολοι» στις… 29 Μαΐου του 1968, με μπροστάρη τον Μπόμπι Τσάρλτον, επικράτησαν της Μπενφίκα του Εσουέμπιο και πήραν το πρώτο κύπελλο πρωταθλητριών.

Αρχικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1992, η Μπαρτσελόνα, έχοντας στην ομάδα της τον Πεπ Γκουαρντιόλα, επικράτησε με 1-0 της Σαμπντόρια κατακτώντας με τη σειρά της το πρώτο Champions League της ιστορίας της.

Υπάρχει φαβορί;

Σίγουρα η Μπαρτσελόνα ξεκινάει σε θέση οδηγού, καθώς στο ρόστερ της υπάρχουν αρκετοί Παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά και ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, Λιονέλ Μέσι. Ωστόσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο που φημίζεται για την άμυνά του. Το δίδυμο της επίθεσης Ρούνεϊ – Ερνάντεζ έχει μία απίστευτη συνεργασία και με τους Φέρντιναντ, Εβρά, Βίντιτς και Φάμπιο δείχνουν ικανοί να κρατήσουν στο μηδέν οποιαδήποτε επίθεση στον κόσμο.

Το κλειδί η συγκέντρωση

Όταν ένας προπονητής που έχει κατακτήσει 36 τρόπαια στη καριέρα του, τονίζει ότι το κλειδί για τη νίκη είναι η συγκέντρωση, εμείς δεν μπορούμε να του πάμε κόντρα.

«Στον τελικό του 2009, δεχτήκαμε ένα γκολ από μία στιγμή αδράνειας. Για αυτό πλέον πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού», είπε μεταξύ άλλων ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για να μπουν στη πρώτη πεντάδα με τις πολυνίκεις της διοργάνωσης. Αυτό γιατί έχουν από τρεις κατακτήσεις Champions League και αν έρθει μία 4η θα φτάσουν την Μπάγερν Μονάχου.

Ο τελευταίος χορός

Μπορεί γενικά μπροστά στις δύο ομάδες κανείς παίκτης να μην μπορεί πάνω από τη «μάχη» τους, ωστόσο, ξεχωριστεί μνεία πρέπει να γίνει στον Έντβιν Φαν ντερ Σάαρ.

Ο Ολλανδός τερματοφύλακας στα 40 του χρόνια αναμένεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση με την τελευταία του συμμετοχή να είναι αυτή στον μεγάλο τελικό. Αν καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο θα είναι το 3ο στη καριέρα του, με τα προηγούμενα δύο να έχουν κριθεί στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι και να φέρουν την… υπογραφή του.

Τώρα για το αν θα υπάρξει και τρίτο με τον ίδιο τρόπο θα χρειαστεί υπομονή. Οι απαντήσεις το βράδυ του Σαββάτου (28/5)…

Για να δείτε τη πορεία της Μπαρτσελόνα μέχρι τον τελικό πατήστε ΕΔΩ.

Για τη πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το «Γουέμπλεϊ» πατήστε ΕΔΩ.

Για το αφιέρωμα στο γήπεδο του τελικού πατήστε ΕΔΩ.

Για τους καλύτερους τελικούς πατήστε ΕΔΩ.

Για την ιστορία των τελικών της διοργάνωσης πατήστε ΕΔΩ.

Για την παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων πατήστε ΕΔΩ.

Για το αφιέρωμα στον σύνδεσμο της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα πατήστε ΕΔΩ.

Για το αφιέρωμα στον σύνδεσμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ελλάδα πατήστε ΕΔΩ.

H Πετρούλα με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο αναλύει τον τελικό. Για την γνώμη της πατήστε ΕΔΩ.

Για τη σύγκριση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων πατήστε ΕΔΩ.

Ψάχνουν το τέταρτο… αστέρι



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved