«Η καλύτερη στιγμή μου»

«Η καλύτερη στιγμή μου»

Η καλύτερη στιγμή της καριέρας του θα είναι η συμμετοχή του στον τελικό του Champions League της 28ης Μαΐου, εφόσον αυτή «στιγματιστεί» από την κατάκτηση του τροπαίου, σύμφωνα με τον Παρκ Γι Σουνγκ.

Ο Νοτιοκορεάτης μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε μείνει εκτός αποστολής από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον νικηφόρο τελικό της Μόσχας το 2008, είχε την ευκαιρία να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο το 2009 στη Ρώμη, ωστόσο με εκείνον στη βασική ενδεκάδα, οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν με 2-0 από την Μπαρτσελόνα.

Ο 30χρονος μάλιστα άσος σε εκείνον τον αγώνα είχε απολέσει μια καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στην αρχή της αναμέτρησης. Μια ευκαιρία που θα ανέτρεπε τα δεδομένα του αγώνα και ίσως το τελικό αποτέλεσμα.

«Στα πρώτα δέκα λεπτά είχαμε παίξει πολύ καλά. Είχα μια καλή ευκαιρία αλλά ο Πικέ την σταμάτησε. Εάν είχαμε σκοράρει τότε, ίσως το παιχνίδι να είχε διαφορετικό αποτέλεσμα. Όμως αυτό δεν έγινε.
Δεχτήκαμε ένα γκολ, το παιχνίδι άλλαξε και χάσαμε την συγκέντρωση μας. Είναι δύσκολο μετά να κάνεις την ανατροπή. Δεν ξέρω τι ήταν χειρότερο για μένα, το 2008 ή το 2009. Όμως τώρα έχω μια ακόμα ευκαιρία να παίξω σε ένα τελικό και να τον κερδίσω. Θα ήταν τέλειο για μένα και ανυπομονώ. Εάν παίξω και το πάρουμε, θα είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου», τόνισε αρχικά ο Παρκ στον αγγλικό Τύπο.

Ο Κορεάτης δεν παρέλειψε ακόμα να αποκαλύψει πως ο αποκλεισμός του από την αποστολή της Γιουνάιτεντ για τον τελικό της Μόσχας κόντρα στην Τσέλσι τον έκανε καλύτερο παίκτη.

«Είχα απογοητευτεί πολύ. Έπαιξα στον τελικό και έχασα τον τελικό. Δεν ήμουν καν στην αποστολή. Ήταν δύσκολο για μένα αλλά ήταν η απόφαση του προπονητή. Όμως εγώ κατάλαβα πως έπρεπε να γίνω καλύτερος παίκτης», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ο Παρκ ωστόσο πλέον βρίσκεται στις αρχικές επιλογές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και αναμένεται να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα του τελικού δίνοντας ενέργεια και τρεξίματα στην ομάδα του.

«Προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα να κερδίσει και ο ρόλος μου είναι να τρέχω και να δίνω ενέργεια. Ακόμα και όταν ήμουν νέος αυτό ήταν το στυλ μου».

Τέλος ο Παρκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκδηλώσεις λατρείας των συμπατριωτών του, τονίζοντας πως δεν του αρέσει να είναι διάσημος!

«Μου στέλνουν πολλά δώρα από τη Νότια Κορέα. Από ρούχα ως φαγητά και γλυκά. Μέχρι και λεφτά μου είχαν στείλει μια φορά. Είχαν αλλάξει τα χαρτονομίσματα στη Νότια Κορέα και μου έστειλαν τα καινούργια για να τα δω.
Ίσως να ανησυχούσαν πως θα ξεχάσω την πατρίδα! Στην Ασία ο κόσμος ενθουσιάζεται πολύ με τους παίκτες. Όμως τον περισσότερο καιρό είμαι στην Αγγλία και μόνο στις διακοπές είμαι στην πατρίδα. Μερικές φορές μου αρέσει πολύ, γιατί οι οπαδοί με λατρεύουν και αυτό μου δίνει ενέργεια. Όμως είναι πιο εύκολο να περπατάς στους δρόμους του Μάντσεστερ.
Βασικά δεν μου αρέσει να είμαι διάσημος, θέλω να είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Όμως παίζω στην Γιουνάιτεντ και γι αυτό ο κόσμος με προσέχει. Δεν υπάρχουν πολλοί Ασιάτες παίκτες στην Ευρώπη και στη Premier League οπότε τραβάω την προσοχή», κατέληξε ο διεθνής άσος.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved