Ο χάρτης του Champions League

Ο χάρτης του Champions League

Λίγο πριν από το φινάλε της σεζόν οι μάχες των ομάδων που παλεύουν για μια θέση στο χρυσοφόρο Champions League έχουν φτάσει στο κατακόρυφο. Σε άλλες χώρες η κατάσταση δείχνει να ξεκαθαρίζει οριστικά σε κάποιες άλλες οι διαφοροποιήσεις υπόσχονται ένταση και σασπένς ως το τέλος.

ΑΓΓΛΙΑ

Η τέταρτη θέση είναι ακόμη ανοικτή αν και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τη Μάντσεστερ Σίτι να την χάσει. Μπορεί να ηττήθηκε από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» με 2-1 αλλά η Τότεναμ πληρώνοντας την κόπωση μιας γεμάτης χρονιάς συνεχίζει να της κάνει δώρα. Οι «πετεινοί» παραχώρησαν ισοπαλία στη Μπλάκπουλ και βρίσκονται πλέον στο -6. Καθοριστική η αναμέτρηση των δύο ομάδων την προσεχή Τρίτη στο Μάντσεστερ. Εάν νικήσουν, οι «πολίτες» θα βρεθούν για πρώτη φορά στα προκριματικά του θεσμού. Ελπίδες, αμυδρές είναι η αλήθεια, έχει και η Λίβερπουλ. Στην κατάταξη ως τώρα η Μάντσεστερ Σ. έχει 62 βαθμούς και παίζει δύο εντός με Τότεναμ, Στόουκ και ένα εκτός με την Μπόλτον. Η Τότεναμ έχει 56 και αντιμετωπίζει τη Σίτι εκτός, τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και τη Μπέρμιγχαμ στο «Ουάιτ Χαρτ Λέιν». Η Λίβερπουλ με 55 πόντους έχει ακόμη τρία ματς. Με τη Φούλαμ σήμερα στο Λονδίνο, υποδέχεται εν συνεχεία την Τότεναμ και κλείνει τη σεζόν στο «Βίλα Παρκ» αντιμετωπίζοντας την Άστον Βίλα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Μπάγερν κατάφερε με τα χίλια ζόρια μία αγωνιστική πριν από το φινάλε να καπαρώσει την τρίτη θέση. Διέσυρε την Ζανκτ Πάουλι 8-1, την ώρα που το Αννόβερο έχανε από τη Στουτγκάρδη και έμεινε πέντε βαθμούς πίσω. Μάλιστα οι Βαυαροί μπορούν να διεκδικήσουν και την δεύτερη θέση από τη Λεβερκούζεν. Αυτό το σενάριο θα γίνει πράξη εάν οι Βαυαροί νικήσουν τη Στουτγκάρδη και η Μπάγερ ηττηθεί στο Φράιμπουργκ.

ΙΤΑΛΙΑ

Οι τρείς θέσεις στο Καμπιονάτο δεν αλλάζουν. Πρώτη η Μίλαν, δεύτερη η Ιντερ, τρίτη η Νάπολι. Ο χαμός γίνεται για την τέταρτη θέση την οποία διεκδικούν τέσσερις σύλλογοι. Η Ουντινέζε νικώντας τη Λάτσιο στο «Φρίουλι» με 2-1 έχει 62 πόντους. Οι «λατσιάλι» έμειναν στους 60 και έχουν συγκάτοικο την αιώνια αντίπαλο Ρόμα που ήρθε ισόπαλη (0-0) με την Μίλαν. Από κοντά και η Γιουβέντους που παίζει σήμερα με την Κιέβο κι αν πάρει το τρίποντο θα φτάσει τους 59. Απομένουν δύο ακόμη αγωνιστικές. Η Ουντινέζε έχει μπροστά της την Κιέβο στη Βερόνα και τη Μίλαν εντός. Στην Κατάνια και στο «Ολίμπικο» με τη Σαμπντόρια θα παίξει η Ρόμα ενώ η Λάτσιο έχει μέσα τη Τζένοα και έξω τη Λέτσε. Τέλος η «Μεγάλη Κυρία» θα ταξιδέψει στην Πάρμα και στο φινάλε υποδέχεται τη Νάπολι.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Τα τυπικά απομένουν για να επικυρωθεί η συμμετοχή της Βιγιαρεάλ, έπειτα το 0-0 με τη Μαγιόρκα, καθώς χρειάζεται μόνο μία νίκη και μπορεί να την πάρει μεθαύριο στην έδρα της ήδη υποβιβασθείσας Αλμερία. Η Βαλένθια που νίκησε εύκολα τη Σοσιεδάδ οριστικοποίησε την τρίτη θέση.

ΓΑΛΛΙΑ

Είναι το πλέον αμφίρροπο πρωτάθλημα φέτος, όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική. Και ο τίτλος του πρωταθλητή και οι άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έπειτα από τα αποτελέσματα της 34ης ημέρας η Λιλ προπορεύεται με 66 βαθμούς, η Μαρσέιγ παρέμεινε στους 62, η Λιόν ανέβηκε στους 59 και η Παρί έχει 57. Ας δούμε τα ματς που απομένουν για την κάθε μια.

ΛΙΛ

Σ. Ετιέν*

Σοσό

Παρί Σ.Ζ.*

Ρεν

ΜΑΡΣΕΪΓ

Μπρεστ

Λοριάν*

Βαλενσιέν

Καέν*

ΛΙΟΝ

Οσέρ*

Μπρεστ*

Καέν

Μονακό*

ΠΑΡΙ Σ.Ζ.

Νανσί

Μπορντό*

Λιλ

Σ. Ετιέν*

Με αστερίσκο (*) τα εκτός έδρας ματς

ΑΥΣΤΡΙΑ

Μεγάλη μάχη για τη μία θέση που θα πάρει η πρωταθλήτρια της σεζόν. Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε η Στουρμ Γκρατς συνεχίζει να προηγείται αλλά το 0-0 στην έδρα της Ριντ, μείωσε τη διαφορά της από την Αούστρια  –επικράτησε άνετα με 3-0 της Λίντσερ-  στους δύο πόντους.

ΣΚΩΤΙΑ

Σχεδόν ίδιο σενάριο και στη Σκωτία. Ρέιντζερς και Σέλτικ συνέχισαν με νίκες με τη διαφορά να παραμένει στον ένα βαθμό υπέρ των «Διαμαρτυρόμενων». Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν η Ρέιντζερς υποδέχεται τη Νταντί Γιουνάιτεντ και ταξιδεύει στο Κιλμάρνοκ  ενώ η Σέλτικ παίζει στο Εδιμβούργο με τη Χαρτς και στο φινάλε εντός με τη Μάδεργουελ.

ΒΕΛΓΙΟ

Η μάχη των πλέι οφ συνεχίζεται αν και αυτή η αγωνιστική έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση «τίτλος». Η Γκενκ νίκησε την Άντερλεχτ 1-0, η Σταντάρ Λιέγης την Κλαμπ Μπριζ με το ίδιο σκορ και στον πίνακα τρείς αγωνιστικές πριν από το τέλος η κατάταξη… λέει: Γκενκ 47, Σταντάρ 44, Άντερλεχτ 41, Κλαμπ Μπριζ 34. Από αυτές οι δύο θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση της επόμενης περιόδου.



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved