Τι μάθαμε από τα ημιτελικά

Τι μάθαμε από τα ημιτελικά

Ύστερα από δύο χρόνια, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν για τον τελικό του Champions League, με τα συμπεράσματα να είναι αρκετά.

Το rotation της Μάντσεστερ

Καμία ομάδα από τις τέσσερις των ημιτελικών δεν κατάφερε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, ενδιάμεσα στους αγώνες να πάρει τη νίκη. Αρχικά η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε από την Ρεάλ Σοσιεδάδ, με 2-1, η Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 από την Σαραγόσα, η Σάλκε από την Μπάγερν Μονάχου με 4-1 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 από την Άρσεναλ.

Πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση όμως είναι αυτή των «κόκκινων διαβόλων». Έχοντας πάρει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα απέναντι στην Σάλκε με το 2-0 του πρώτου αγώνα, ήταν η μοναδική ομάδα που είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές. Με τους λεγόμενους βασικούς να αγωνίζονται για την Πρέμιερ Λιγκ, λόγω της σημαντικότητας του αγώνα, οι αναπληρωματικοί είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν πολλά στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Κάτι που κατάφεραν κιόλας με τους Ντάρον Γκίμπσον και Τζόνι Έβανς να κάνουν πολύ καλές εμφανίσεις και να δίνουν ακόμα μία λύση στα χέρια του Σκοτσέζου τεχνικού. Την ίδια ώρα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης χρησιμοποίησαν τους καλύτερους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές που είχαν.

Η Σάλκε έπεσε από καλύτερη ομάδα

Στην ιστορία του Champions League, καμία ομάδα δεν είχε πάρει τη πρόκριση στον τελικό με συνολικό σκορ 6-1. Αυτό έγινε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Σάλκε. Η ομάδα της Γερμανίας σε καμία περίπτωση δεν πλησίασε στο θαύμα της πρόκρισης.

Αν δεν ήταν και ο Μάνουελ Νόιερ, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν ακόμα χειρότερα για τη ομάδα του Ραλφ Ράγκνινγκ. Το αρνητικό για την Σάλκε, είναι πως υπάρχει απογοήτευση, λόγω του ότι ο αποκλεισμός ήρθε με μεγάλο σκορ.

Ωστόσο, η πορεία της ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Στα ημιτελικά δεν εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών, απλά αποκλείστηκε από μία πολύ καλύτερη ομάδα. Εκτός από αυτό η Σάλκε κέρδισε δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Περ Κλούγκε, οι οποίοι έκαναν φέτος την εμφάνισή τους στα σαλόνια του Champions League και υπόσχονται μεγάλα πράγματα για την συνέχεια της καριέρας τους.

Αρκετά θετικά υπάρχουν και στο οικονομικό σκέλος. Τα χρήματα που πήρε η ομάδα από τις προκρίσεις ήταν αρκετά και θα την βοηθήσουν πολύ στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Επίσης οι φίλοι της ομάδας θα σκέφτονται τη μαγική πορεία προς τα ημιτελικά με μεγάλη περηφάνια με το πέρασμα των χρόνων.

Το αντίδοτο… Ινιέστα

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιοφυία για να καταλάβει ότι τα τέσσερα παιχνίδια ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχαν να κάνουν μόνο με τα γεγονότα ανάμεσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Υπήρξε μία μίξη από σκληρά μαρκαρίσματα, σκληρές δηλώσεις και γενικά από μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι… ένοχη για τα σκληρά μαρκαρίσματα απέναντι στους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα. Βέβαια και οι «μπλαουγκράνα», με τους Ντάνι Άλβες, Πέδρο και Σέρχιο Μπουσκέτς, αντέδρασαν υπερβολικά σε διάφορες περιπτώσεις για να προκαλέσουν την αποβολή των αντιπάλων τους.

Σε όλη αυτή την… «μάχη» μόνο ένας ποδοσφαιριστές έδειξε να ξεφεύγει από το κλίμα μίσους. Ο λόγος για τον Αντρές Ινιέστα. Ο Ισπανός μέσος δεν πήρε μέρος σε καμία μάχη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Με μία ενέργεια στον επαναληπτικό έδειξε την κλάση του όταν έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέδρο και σίγουρα απέδειξε ότι είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής.

Το έργο του Μουρίνιο

Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα, δείχνει να έχει δημιουργήσει μία δυναστεία στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Όλα ξεκίνησαν το 1979, όταν η «Μάσια» έκανε τα πρώτα της βήματα. Από τότε πλήθος νεαρών ποδοσφαιριστών αγωνίστηκαν στη πρώτη ομάδα και την βοήθησαν να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Οι Βίκτορ Βαλντές, Ζεράρ Πικέ, Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι και Πέδρο είναι ποδοσφαιριστές που… ανακαλύφθηκαν από τους Καταλανούς. Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να προέρχεται από την ίδια ακαδημία, καταλαβαίνει κανείς την χημεία που υπάρχει στον σύλλογο.

Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας τα πράγματα διαφέρουν κατά πολύ. Από τη στιγμή που ο Γκουαρντιόλα κάθισε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές. Τέσσερις διαφορετικές φιλοσοφίες και διαφορετικοί τρόποι παιχνιδιού, αλλά και πάρα πολλές νέες μεταγραφές.

Όλα αυτά δεν έχουν δώσει το δικαίωμα στην «βασίλισσα» να μπορέσει να βρει την χημεία της σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί πάνω από τους Καταλανούς.

Βέβαια στα τέσσερα «clasico», άλλαξαν πολλά. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μία νίκη και δύο ισοπαλίες απέναντι στην Μπαρτσελόνα και την κόντραρε πάρα πολύ. Όλο αυτό είναι έργο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Αν η Ρεάλ Μαδρίτης τον εμπιστευτεί και για την επόμενη σεζόν, δεν αποκλείεται να κάνει το βήμα παραπάνω. Ωστόσο, ήδη ακούγονται πολλά ονόματα και αν υπάρξει εκ νέου μεγάλη μεταγραφική ενίσχυση και πάλι θα χρειαστεί χρόνος για να βρει η ομάδα την χημεία της.

Ο τελικός που μας αξίζει

Οι προσπάθειες του Μισέλ Πλατινί για να μην πρωταγωνιστούν συνέχεια οι ίδιες ομάδες στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, ωστόσο και πάλι στον τελικό θα υπάρχουν δύο από τις πλουσιότερες.

Ο τελικός στις 28 Μαΐου δείχνει να είναι… ειδυλλιακός για τους ποδοσφαιρόφιλους της Ευρώπης. Οι δύο ομάδες έχουν αρκετούς σταρ στο ρόστερ τους, ενώ υπόσχονται ένα θεαματικό παιχνίδι, όπως άλλωστε ταιριάζει σε μία τέτοια διοργάνωση.

Το μοναδικό αρνητικό είναι η… επανάληψη. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρίσκεται για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια σε τελικό της διοργάνωσης, έχοντας κατακτήσει μία φορά το βαρύτιμο τρόπαιο. Πολλοί δεν την συμπαθούν, ωστόσο σίγουρα έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων.

Μία από τα… ίδια και για την Μπαρτσελόνα. Κάποιες φορές ο ρυθμός της είναι τόσο δυνατός που καμία ομάδα δεν μπορεί να αντισταθεί. Ωστόσο, έχει και αυτή τα αρνητικά και μειονεκτήματά της. Το μόνο σίγουρο είναι πως στον τελικό θα είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης χωρίς καμία αμφιβολία. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο, ωστόσο οι Νάνι και Ρούνεϊ χρειάζονται μία επαφή με τη μπάλα για να κάνουν την διαφορά…



Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved