Κλείνει ο κύκλος

Κλείνει ο κύκλος

Στο «Καμπ Νου» παίζεται το τελευταίο… επεισόδιο στις μάχες της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης για τον επαναληπτικό των ημιτελικών του Champions League.

Όσες φορές και αν αγωνιστούν οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ τους, το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα… βαρεθεί να τις βλέπει. Το ονειρικό καρέ αναμετρήσεών τους έρχεται στο τέλος του με τη σημερινή (3/4) μάχη των δύο ομάδων στο «Καμπ Νου» η οποία διαφέρει κατά πολύ από τις υπόλοιπες.

Αυτό γιατί υπάρχει ένα ακλόνητο φαβορί και αυτό είναι η Μπαρτσελόνα μετά τη νίκη της με 2-0 απέναντι στην «βασίλισσα» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Έτσι οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται με το ένα πόδι στο «Γουέμπλεϊ» για τον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Αν η πρόκριση έρθει για τους Καταλανούς θα είναι ο έβδομος τελικός της στο Champios League, ενώ αν η Ρεάλ είναι αυτή που κάνει τη μεγάλη ανατροπή θα φτάσει στις 13 προκρίσεις σε τελικούς του Champions League.

Βέβαια και η προϊστορία δείχνει ότι η Μπαρτσελόνα αναμένεται να πάρει τη πρόκριση. Στις 32 φορές που σε νοκ-άουτ παιχνίδι έχει πάρει την εκτός έδρας νίκη, έχει προκριθεί στις 30, ενώ όταν αυτό το σκορ είναι με 2-0, όπως τώρα, έχει προκριθεί και τις έξι φορές.

Αντίθετα η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύεται στις ανατροπές. Στο παρελθόν έχει ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα της πέντε φορές, έχοντας πάρει μόλις μία φορά τη πρόκριση.

Στο βάθος «κούπα»

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η «βασίλισσα» είχε πάρει ισάριθμες προκρίσεις. Ήταν το 1960, όταν είχε πάρει δύο νίκες με 3-1, αλλά και το 2002, όταν είχε επικρατήσει στο «Καμπ Νου» με 2-0, με την ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να είναι στο 1-1.

Το κοινό των δύο αναμετρήσεων, είναι ότι στον τελικό οι «μερένγκες» σήκωσαν και το τρόπαιο. Έτσι η Μπαρτσελόνα αν προκριθεί θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει αυτή την… παράξενη παράδοση που επικρατεί με τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Χέρι – χέρι

Από ήττες… σοκ προέρχονται οι δύο μονομάχοι. Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε στο γήπεδό της από τη Σαραγόσα με 3-2, ωστόσο, η Μπαρτσελόνα δεν το εκμεταλλεύτηκε, καθώς ηττήθηκε με τη σειρά της με 2-1 από την Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα». Έτσι οι «μπλαουγκράνα» διατήρησαν το προβάδισμα των οκτώ πόντων στο πρωτάθλημα.

Κατά Μουρίνιο

Το κλίμα που επικρατεί για τον Ζοσέ Μουρίνιο στη Βαρκελώνη, είναι τεταμένο. Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα δεν θα χάσουν την ευκαιρία να αποδοκιμάσουν τον Πορτογάλο τεχνικό. Το… αρνητικό για αυτούς είναι ότι ο «Special One» θα βρίσκεται στην εξέδρα, καθώς μετά την τιμωρία του δεν του επιτρέπεται να επικοινωνήσει με τους ποδοσφαιριστές του μέχρι το 75’ της αναμέτρησης.

Εκτός από την απουσία του Μουρίνιο οι «μερένγκες» έχουν και άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Ο Πέπε είναι τιμωρημένος μετά τη κόκκινη κάρτα που δέχτηκε, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Σέρχιο Ράμος. Οι απουσίες τελειώνουν με τον τραυματισμό του Σάμι Κεντίρα.

Χωρίς… άμυνα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα από τη πλευρά του έχει αρκετούς πονοκέφαλους για τον χώρο της άμυνας. Οι Αντριάνο και Αμπιντάλ θα μείνουν εκτός, με τον τελευταίο μόνο να έχει λίγες ελπίδες να αγωνιστεί, ενώ ο Πουγιόλ, νιώθει ενοχλήσεις και η συμμετοχή του δεν μπορεί να κριθεί δεδομένη. Εκτός βρίσκονται και οι Γκάμπριελ Μιλίτο και Μάξγουελ, και έτσι είναι λογικό ότι ο Καταλανός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει άμυνα… ανάγκης.

Στο κέντρο ο Ινιέστα επιστρέφει στην αποστολή, ωστόσο, δεν αποκλείεται να προφυλαχτεί, καθώς προέρχεται από τραυματισμό. Κατά τα άλλα ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Πίντο είναι τιμωρημένος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά το τέλος του παιχνιδιού θα υπάρχει και… τρίτο ημίχρονο καθώς καμία από τις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις δεν τελείωσε με το σφύριγμα του διαιτητή.

Το Onsports θα σας μεταφέρει LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης του «Καμπ Νου», ΕΔΩ.



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved