Champions League: Ντέρμπι σε Λισαβόνα και Κίεβο

Champions League: Ντέρμπι σε Λισαβόνα και Κίεβο

Οι «μάχες» του δεύτερου ομίλου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην πρώτη μέρα της αυλαίας των ομίλων στο Champions League.

Στο δεύτερο γκρουπ, Μπενφίκα και Νάπολι βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 8 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Μπεσίκτας που ακολουθεί. Αντίθετα, «τελειωμένη» είναι η Ντιναμό Κιέβου, καθώς με μόλις 2 βαθμούς συγκομιδή, δεν έχει ελπίδες ούτε για το Europa League. Το βράδυ της Τρίτης (6/12) οι «Αετοί» της Πορτογαλίας υποδέχονται τους Ιταλούς, ενώ οι «Αετοί» της Πόλης δοκιμάζονται στην Ουκρανία.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, σε περίπτωση που η Μπεσίκτας πάρει τη νίκη κόντρα στην Ντιναμό, θα πανηγυρίσει αυτομάτως την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League και το μόνο που θα περιμένει είναι να δει σε ποια θέση να βρίσκεται, περιμένοντας το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Νάπολι. Όποιος πάρει τη νίκη στην Λισαβόνα, θα τερματίσει στην πρώτη θέση και θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση των «16», ενώ σε περίπτωση που το ματς λήξει ισόπαλο, τότε το προβάδισμα έχουν οι «παρτινοπέι» λόγω της νίκης τους 4-2 στο πρώτο ματς.

2ος όμιλος
Μπενφίκα - Νάπολι
Ντιναμό Κιέβου - Μπεσίκτας

Η βαθμολογία
1. Μπενφίκα 8
2. Νάπολι 8
3. Μπεσίκτας 7
4. Ντιναμό Κιέβου 2

Από εκεί και πέρα, τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει στους άλλους τρεις ομίλους της ημέρας, αναφορικά με τις ομάδες που έχουν πάρει τα «εισιτήριά» τους για την επόμενη φάση. Από τον πρώτο όμιλο, στους «16» βρίσκονται Παρί Σεν Ζερμέν και Άρσεναλ. Από τον τρίτο, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι και από τον τέταρτο, οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου έχουν «τσεκάρει» την θέση τους στην κλήρωση της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου στην Νιόν της Ελβετίας.

Στον πρώτο όμιλο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην θέση που θα κατακτήσουν οι δύο πρωτοπόροι, Παρί Σεν Ζερμέν και Άρσεναλ, αλλά και η ομάδα που θα συνεχίσει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το νέο έτος, μέσω του Europa League.

Οι Γάλλοι υποδέχονται την Λουντογκόρετς, ενώ οι «κανονιέρηδες» θα παίξουν κόντρα στην Βασιλεία, στην Ελβετία. Με τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων, η Παρί έχει τον πρώτο λόγο και οι Βούλγαροι υπερτερούν για την «μάχη» της 3ης θέσης.

1ος όμιλος
Βασιλεία - Άρσεναλ
Παρί Σεν Ζερμέν - Λουντογκόρετς

Η βαθμολογία:
1. Παρί Σεν Ζερμέν 11
2. Άρσεναλ 11
3. Λουντογκόρετς 2
4. Βασιλεία 2

Ο πιο… αδιάφορος όμιλος είναι ο 3ος. Η Μπαρτσελόνα θα παίξει κόντρα στην Γκλάντμπαχ, με τους Ισπανούς να έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση και τους Γερμανούς να συνεχίζουν στο Europa League, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχθεί την Σέλτικ που θα… σταματήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις στο «Νησί».

3ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ
Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ

Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 12
2. Μάντσεστερ Σίτι 8
3. Γκλάντμπαχ 5
4. Σέλτικ 2

Τέλος, στον 4ο όμιλο το μοναδικό ενδιαφέρον στρέφεται στην αναμέτρηση της Αϊντχόφεν με την Ροστόφ. Οι Ρώσοι βρίσκονται στην τρίτη θέση με 4 βαθμούς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» στην τελευταία θέση με 1 βαθμό. Σε περίπτωση που οι Ολλανδοί πάρουν τη νίκη, τότε θα «κλέψουν» την θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League. Αντίθετα, στο ματς της Μπάγερν με την Ατλέτικο, οι Ισπανοί θέλουν να κάνουν το «6Χ6» και περάσουν με το απόλυτο από τον όμιλο, την στιγμή που οι Βαυαροί θέλουν να πανηγυρίσουν τη νίκη, κυρίως για λόγο γοήτρου.

4ος όμιλος
Αϊντχόφεν - Ροστόφ
Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης

Η βαθμολογία
1. Ατλέτικο Μαδρίτης 15
2. Μπάγερν Μονάχου 9
3. Ροστόφ 4
4. Αϊντχόφεν 1



NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved