Το τρίτο, ποιος θα το... πάρει;

Το τρίτο, ποιος θα το... πάρει;

Το πρωτάθλημα έχει τραβήξει το δρόμο του προς Καταλονία, το Κύπελλο πάλι είχε διαφορετική άποψη και εκ φύσεως γεννήθηκε για να ζει σε παλάτια! Κατέληξε έτσι σε χέρια «Βασίλισσας»…

Αυτή τη φορά Μπαρτσελόνα και Ρεάλ καλούνται να μονομαχήσουν εκ νέου, με φόντο ίσως τον τρίτο και μεγαλύτερο... στόχο της σεζόν. Την πιθανότητα να διεκδικήσουν  το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Μπλαουγκράνα» και «Μερένχες» αναμένεται να σβήσουν λίγο από την ακόρεστη δίψα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων το βράδυ της Τετάρτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» όταν το  «clasico» θα λάβει χώρα για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων ημερών στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Champions League.

Οι αποψινοί γηπεδούχοι όχι μόνο έχουν θάψει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το 5-0 του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, αλλά δείχνουν να σηκώνουν κεφάλι, αφού το ισόπαλο 1-1 με δέκα παίκτες για το πρωτάθλημα, ακολούθησε η κατάκτηση του Κυπέλλου με 1-0. Η Μπαρτσελόνα βρήκε στο πρόσωπο του Ζοσέ Μουρίνιο τον… μάστορά της. Έναν μάστορα που διάβασε το παιχνίδι της, πήρε μέτρα αντιμετώπισης και επέβαλε το ποδόσφαιρο της αλληλοκάλυψης και της στιβαρής άμυνας, αφήνοντας στην άκρη το… παίδεμα της Ρεάλ να θέλξει και να γοητεύσει . Η «Βασίλισσα» διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας (το 6-3 τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» το Σάββατο το μαρτυρά με τον πιο εμφατικό τρόπο) και ο «special one» στη νέα προσπάθειά του να κατατροπώσει την Μπαρτσελόνα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ρικάρντο Καρβάλιο, αλλά και τον τραυματία Σάμι Κεντίρα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η ομάδα που διδάσκει πως πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο την επόμενη δεκαετία. Μόνος ανταγωνιστής της ο ίδιος της ο εαυτός, μόνος σκοπός της το φλερτ με την τελειότητα, καταπλήσσοντας εχθρούς και φίλους. Ο τίτλος της Primera Division που μόνο με θαύμα θα χάσει μετά και το 2-0 επί της Οσασούνα το Σάββατο (διατήρησε το +8), όμως δεν αρκεί στον Πεπ Γκουαρντιόλα που θέλει να προσφέρει στη Ρεάλ, το πιάτο της εκδίκησης από τον χαμένο τελικό,  κρύο, υπενθυμίζοντας της την πελατειακή τους σχέση την προηγούμενη δεκαετία. Ο Ισπανός τεχνικός που αναζητά από τη μηχανή της Μπάρτσα μία ακόμα τέλεια παράσταση, ένα ακόμα σόου-υπέρβαση, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Αμπιντάλ, Αντριάνο και Μάξουελ (οι δύο πρώτοι θα χάσουν και τη ρεβάνς στο «Καμπ Νου» την επόμενη Τρίτη), ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κρκιτς , Πουγιόλ και Μιλίτο που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, με το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής να ακούει στο όνομα Ινιέστα αφού ένα τραυματισμός στη γάμπα πιθανότατα τον θέτει εκτός μάχης.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες αναμετρούνται για τα ημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν συναντηθεί άλλες δυο φορές στη συγκεκριμένη φάση, με τους Μαδριλένους να πανηγυρίζουν ισάριθμες προκρίσεις.

Την περίοδο 1959/60 είχαν αποκλείσει με δύο νίκες (3-1, 3-1) την Μπαρτσελόνα πριν συντρίψουν στον τελικό την Άιντραχτ με 7-3, ενώ τη σεζόν 2001/02 πέταξαν έξω εκ νέου τους Καταλανούς, επικρατώντας με 2-0 στο «Καμπ Νου» (1-1 στο «Μπερναμπέου»), για να επαναληφθεί η ιστορία και η Ρεάλ να σηκώσει το τρόπαιο (2-1 της Λεβερκούζεν). Η Μπαρτσελόνα από τη μεριά της είχε αποκλείσει τους σημερινούς αντιπάλους της στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1960/61, με ισοπαλία 2-2 στη Μαδρίτη και νίκη 2-1 στη Βαρκελώνη.

Τέλος, η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει τη 13η πρόκρισή της σε τελικό από τις 22 συνολικά  φορές που έχει βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού, ενώ η Μπαρτσελόνα φτάνει για 12η φορά στους «4» της διοργάνωσης, έχοντας προκριθεί στον τελικό πέντε φορές. Σε 211 αγώνες μεταξύ των ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, οι Μαδριλένοι έχουν 86 νίκες έναντι 82 των Καταλανών με 43 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Στις 81 δε αναμετρήσεις με γηπεδούχο τη «βασίλισσα», αυτή μετρά 50 νίκες έναντι 16 της «Μπάρτσα», ενώ 15 παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα.

Κίνδυνο να χάσουν τη ρεβάνς έχουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος, Άνχελ Ντι Μαρία και Ραούλ Αλμπιόλ, όλοι της Ρεάλ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ.



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved