Ολυμπιακός - Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0: Τον «εγκλώβισε»

Ολυμπιακός - Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0: Τον «εγκλώβισε»

Η Χάποελ Μπερ Σεβά έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της και πήρε το 0-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» αυξάνοντας τις πιθανότητες της για πρόκριση, στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα στην έδρα της.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν νωθροί στην πρώτη τους επίσημη εμφάνιση με αποτέλεσμα να μείνουν στην «λευκή» ισοπαλία με τους Πρωταθλητές Ισραήλ. Το «συγκρότημα» του Πειραιά είχε σε κάκιστη μέρα όλα τα μεγάλα του… όπλα, την στιγμή που κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Σεμπά, καθώς ήταν ο μόνος που πάλευε, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι στήθηκαν εξαιρετικά στην άμυνα και μόλις τους… δόθηκε ευκαιρία απείλησαν την εστία του Καπίνο.

Πλέον, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα ενόψει της ρεβάνς, που θα γίνει στην «καυτή» έδρα των Ισραηλινών και η οποία είναι αυτή που της έδωσε την πρόκριση στον προηγούμενο γύρο, κόντρα στην Σέριφ Τίρασπολ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στο παιχνίδι τους και κυρίως να δείξουν μεγαλύτερη διάθεση και κίνηση στο χορτάρι, αν θέλουν να μην αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο του αποκλεισμού.

Δυναμική… εκκίνηση, ισορροπία από Χάποελ

Οι παίκτες του Βίκτορ Σάντσεθ μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να πιέσουν για να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να διώξει το άγχος. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 3’ ο Φιγκέιρας έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα, ο Νουακέμε πήρε την μπάλα, πέρασε τον Καπίνο, αλλά έφυγε στα πλάγια και καθυστέρησε.

Οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν πως… αντέδρασαν στα επόμενα λεπτά και πίεσαν την εστία του Γκόρες, αλλά στο 20’ ο Φορτούνης έκανε το σουτ, ο πορτιέρο της Χάποελ απέκρουσε, ενώ αντέδρασε σωστά και δύο λεπτά αργότερα, στην κεφαλιά του Έλληνα μέσου, που κατέληξε στην αγκαλιά του. Η καλύτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό ήταν με τον Σεμπά στο 24’ όταν βγήκε απέναντι στον Γκόρες, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Χάποελ ήταν αυτή που έλεγξε τον ρυθμό του ματς. Οι παίκτες του Μπαράκ Μπαχάρ πίεσαν σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του Ολυμπιακού και ουσιαστικά κατέστρεψαν το παιχνίδι των Πειραιωτών. Στην μεσαία γραμμή δεν υπήρχε κίνηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φύγει η μπάλα από το… μισό των γηπεδούχων και οι Ισραηλινοί κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς να τα εκμεταλλευτούν.

Στο 38’ ο Βίκτορ Σάντσεθ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη… κίνηση από τον πάγκο, αναγκαστική, καθώς ο Σιόβας αποχώρησε με πρόβλημα και ο Ντα Κόστα πήρε την θέση του δίπλα στον Μποτία. Η πίεση της Χάποελ αυξήθηκε στα επόμενα λεπτά και στο 41’ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σουτ, όταν ο Ντε λα Μπέγια έδιωξε πάνω στην γραμμή την απειλή που είχε δημιουργηθεί από το κόρνερ του Μέλικσον.

Ίδιο… σκηνικό

Στο δεύτερο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που βγήκαν και πάλι με μεγαλύτερη… όρεξη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 47’ ο Γκορές μπλόκαρε εύκολα τα φάουλ του Φορτούνη και τρία λεπτά αργότερα, το σουτ του Ντουρμάζ πέρασε άουτ, χωρίς να ενοχλήσει τον πορτιέρο της Χάποελ. Μάλιστα, στο 57’ ο Σουηδός ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, σε καλή θέση στον άξονα, όμως, η μπάλα έφυγε άουτ, πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Γκορές. Αυτή ήταν και η τελευταία του ενέργεια στον αγώνα, καθώς στο επόμενο λεπτό έδωσε την θέση του στον Ντομίνγκεζ, σε μία κίνηση του Βίκτορ Σάντσεθ να αλλάξει την ροή του ματς.

Η είσοδος του Αργεντινού έφερε ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς τους φιλοξενούμενους, αλλά και κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού, με την Χάποελ να δείχνει επικίνδυνη σε αντεπιθέσεις. Μάλιστα, αν οι παίκτες του Μπαράκ Μπακχάρ ήταν πιο σωστοί στις τελικές επιλογές τους, τότε ίσως να είχαν παραβιάσει το τέρμα του Στέφανου Καπίνο. Τα λεπτά κυλούσαν και η αγωνία μεγάλωνε για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της Χάποελ. Την μοναδική φορά που… βρέθηκε σουτ, στο 89’ με τον Μιλιβόγεβιτς, ο Γκορές έκανε εξαιρετική επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ, στην τελευταία καλή στιγμή των Πρωταθλητών Ελλάδας. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο 91’ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Νουακέμε, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε.

Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (λ.τ. 39' Ντα Κόστα), Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (63' Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Ντουρμάζ (58' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ιντέγε.

Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπακχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Ουίλιαμ Σοάρες, Νταβιτζαντά, Μπάρντα, Ταχά, Μπρουν, Μέλικσον (76' Ράντι), Νουακέμε, Όγκου.

Θυμηθείτε και σχολιάστε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Ολυμπιακός - Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0: Τον «εγκλώβισε»



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved