Ρεάλ - Σίτι 1-0: Remake... για το ενδέκατο (photos+video)

Ρεάλ - Σίτι 1-0: Remake... για το ενδέκατο (photos+video)

Έτοιμη να σηκώσει το ενδέκατο τρόπαιο του Champions League είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο... remake του τελικού του 2014, όπου η «Βασίλισσα» έραψε το... δέκατο αστέρι.

Το «συγκρότημα» του Ζινεντίν Ζιντάν, αν και τα βρήκε... σκούρα στο τέλος από τους «Πολίτες» του Μανουέλ Πελεγκρίνι, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της 28ης Μαΐου στο «Σαν Σίρο», χάρις στο τέρμα του Γκάρεθ Μπέιλ στο 20ο λεπτό, σε μία φάση με αρκετή δόση... τύχης. Οι «μερέγχες» θα βρουν απέναντί τους, ως τελευταίο εμπόδιο για το 11ο την Ατλέτικο Μαδρίτης, κόντρα στην οποία είχαν κατακτήσει το δέκατο, στον τελικό του 2014 στο «Ντα Λουζ» της Πορτογαλίας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 8ο λεπτό, ο Κομπανί βρέθηκε στο έδαφος, έπειτα από κακό πάτημα και αναγκάστηκε να αφήσει την θέση του στον Μανγκαλά και στερώντας μία αλλαγή από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Η «Βασίλισσα» ήταν αυτή που προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της, αλλά στο 13’ ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και απώλεσε μία σημαντική ευκαιρία.

Ωστόσο, τα… δεδομένα άλλαξαν επτά λεπτά αργότερα, όταν ο Καρβαχάλ είδε την κίνηση του Μπέιλ, αυτός από πλάγια θέση θέλησε να κάνει την σέντρα, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Φερνάντο, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Το τέρμα, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, έδωσε άλλον… αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν να πετύχουν κι ένα ακόμα γκολ για να είναι πιο… ήρεμοι στην συνέχεια.

RealCityMesa1

Στο 24’ ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και η ευκαιρία χάθηκε, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Κέιλορ Νάβας αντέδρασε σωστά στο γύρισμα του Χεσούς Νάβας και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερέγχες» έφτασαν στο γκολ στο 36’ με τον Πέπε αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πάντως, η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, όταν ο Φερναντίνιο έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι, καθώς χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Νάβας και πέρασε άουτ.

Πιο επιθετική η Σίτι

Στο δεύτερο μέρος, το «συγκρότημα» του Μάντσεστερ προσπάθησε να μπει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να ψάξει το τέρμα που θα της έδινε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Όμως, αυτό έφερε μερικά… κενά στην άμυνα, τα οποία δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Ρεάλ Μαδρίτης, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ελέω… Χαρτ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η φάση του 52ου λεπτού, όταν ο Μόντριτς βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα των «πολιτών», κατέβασε υπέροχα την μπάλα, έκανε το πλασέ, αλλά ο Άγγλος πορτιέρο με ενστικτώδη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ρονάλντο ήταν αυτός που θέλησε να απειλήσει, αλλά και πάλι ο Χαρτ ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, όμως, στο 63’ στάθηκαν άτυχοι, όταν ο Μπέιλ πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

RealCityMesa2

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την… ύστατη προσπάθεια για να πετύχει το τέρμα που θα της έδινε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Μιλάνο, όμως, στο 84’ ο Ντε Μπρούινε εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μάλιστα, στο 89’ ο Αγκουέρο λίγο έλειψε να… χριστεί ο απόλυτος πρωταγωνιστής, όταν έπιασε το δυνατό σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο, Μπέιλ, Χεσέ, Ρονάλντο.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ, Ντε Μπρούινε, Νάβας, Αγκουέρο.

Δείτε το τέρμα που έκρινε το ματς...

Ρεάλ - Σίτι 1-0: Remake... για το ενδέκατο (photos+video)



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved