Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 0-1: «Ερυθρόλευκο» τρένο... πρόκρισης! (video)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 0-1: «Ερυθρόλευκο» τρένο... πρόκρισης! (video)

Δεύτερο συνεχόμενο διπλό για τον Ολυμπιακό στο Champions League, καθώς μετά το Emirates άλωσε και το Maksimir, επικρατώντας 1-0 της Ντιναμό με τον Ιντέγε και δείχνει έτοιμος για την πρόκριση!

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την… αποστολή τους στην πρωτεύουσα της Κροατίας, μια και πήραν το «τρίποντο» απέναντι στην ομάδα του Ζάγκρεμπ με το τέρμα του Μπράουν Ιντέγε στο 79ο λεπτό και πήραν σημαντικό προβάδισμα στη «μάχη» για την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το «συγκρότημα» του Μάρκο Σίλβα, με το δεύτερο συνεχόμενο διπλό στον όμιλο, έπιασε την Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 πόντους, καθώς οι Βαυαροί ηττήθηκαν 2-0 από την Άρσεναλ στο Emirates. Ίσως αυτό το αποτέλεσμα να μην είναι… βολικό για τους Πειραιώτες, καθώς οι «κανονιέρηδες» μπήκαν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Την επόμενη αγωνιστική, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας μπορούν να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια και μετά τον Δεκέμβριο, μια και υποδέχονται τους Κροάτες και σε περίπτωση που κάνουν το 2Χ2, τότε θα έχουν… πετάξει εκτός της Ντιναμό και θα περιμένουν την αναμέτρηση της Μπάγερν με την Άρσεναλ στο Μόναχο.

Μουδιασμένη… εκκίνηση

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, καθώς η Ντιναμό, εξοικειωμένη με τον βαρύ αγωνιστικό χώρο του «Maksimir», πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και πίεσε την εστία του Ρομπέρτο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στον Ισπανό τεχνικό, μια και στο 11’ ο Μασάντο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γύρισμα του Ρογκ, στο επόμενο λεπτό ο Σουντανί σούταρε εκτός εστίας, ενώ στο 19’ το σουτ του Φερνάντες βρήκε σε ετοιμότητα τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων».

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Πειραιώτες πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα στην μεσαία γραμμή και θέλησαν να απειλήσουν τον Εντουάρντο, κυρίως με προσπάθειες εκτός περιοχής. Στο 20’ ο Μιλιβόγεβιτς δεν βρήκε στόχο, τέσσερα λεπτά αργότερα, το σουτ του Πάρντο από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ, όπως την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κασάμι στο 27’. Η πίεση των φιλοξενούμενων αυξήθηκε στη συνέχεια, αλλά στο 29’ ο Χόντζιτς πρόλαβε τον Κασάμι και έδιωξε σε κόρνερ και στο 32’ ο Εντουάρντο αντέδρασε σωστά στο μακρινό σουτ του Μαζουάκου.

Ίδιο… σκηνικό

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, όπως το ματς, με την Ντιναμό να πιέζει. Ωστόσο, η πίεσή της ήταν μεγαλύτερη και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 52ο λεπτό, όταν ο Άντολιτς βρέθηκε σε θέση βολής, έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Ολυμπιακού, έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο. Η… απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση, μια και ο Ιντέγε έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Ο Πάρντο έκανε ωραία παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Νιγηριανός στο δεύτερο δοκάρι, δεν κατάφερε να κάνει την προβολή όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Πειραιώτες ανέβασαν άμεσα… στροφές και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 54’ ο Ματέλ πρόλαβε τον Σεμπά, στο 58’ ο Φορτούνης δεν βρήκε στόχο στο σουτ που έκανε. Όμως και πάλι η Ντιναμό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, μια και στο 77’ ο Ρογκ είχε το δεύτερο δοκάρι για τους γηπεδούχους, μια και το σουτ που έκανε, η μπάλα χτύπησε στον Μποτία, μετά στο αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο και κατέληξε κόρνερ.

Γκολάρα από Ιντέγε

Από την στιγμή που η ομάδα του Ζάγκρεμπ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που είχε, πλήρωσε… τον άγραφο «νόμο» του ποδοσφαίρου, καθώς στο 79’ ο Ιντέγε νίκησε όλη την άμυνα των γηπεδούχων στην κόντρα που βγήκε, μπήκε από πλάγια στην περιοχή του Εντουάρντο και από πολύ δύσκολη θέση, με ωραίο πλασέ, έκανε τ0 1-0.

Στα τελευταία λεπτά, η Ντιναμό προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως, δεν τα κατάφερε. Στο 83’ το φάουλ του Μασάντο πέρασε άουτ, ενώ στο 85’ και το 86’ οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη, μια και αρχικά ο Ντομίνγκεζ βρήκε σε ετοιμότητα τον Εντουάρντο, όπως και το πλασέ του Σεμπά δευτερόλεπτα αργότερα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μασάντο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, στην εκτέλεση η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» με το «τρίποντο» στις αποσκευές τους.,

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Μάτσελ, Τάραβελ, Άντολιτς, Πίβαριτς, Γκονσάλο Σάντος, Ρογκ (87' Τσόριτς), Πάουλο Μασάντο, Χόντζιτς (60 Πιάτσα) Σουντανί, Χούνιορ Φερνάντες (72' Ενρίκες).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72 Ντομίνγκες), Σεμπά (90' Ντα Κόστα), Πάρντο (83' Σαλίνο), Ιντέγε.

{dailymotion}x3addqk{/dailymotion}

Θυμηθείτε το γκολ και την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 0-1: «Ερυθρόλευκο» τρένο... πρόκρισης! (video)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5626764f2aa6572f3a054015?theme=onsports|600|700{/iframe}


Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved