Έτσι θα περάσει ο Παναθηναϊκός!

Έτσι θα περάσει ο Παναθηναϊκός!

Το Onsports καταγράφει τέσσερα σημεία – κλειδιά τα οποία πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός για να πάρει την πρόκριση επί της Μπριζ.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αξιοποιήσει το παλικαρίσιο 2-1 που κατάφερε απέναντι στη Μπριζ στη Λεωφόρο την προηγούμενη εβδομάδα και να βρεθεί στα play off του Champions League. Οι «πράσινοι» μόνο εύκολο έργο δεν έχουν, αφού οι Βέλγοι δεδομένα στην έδρα τους θα παρουσιαστούν βελτιωμένοι. Επιθετικά είναι επικίνδυνοι, πίσω όμως έχουν προβλήματα. Υπάρχουν, λοιπόν, τέσσερα σημεία – κλειδιά στο ματς του «Γιάν Μπρέιντελ» στα οποία ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι άψογος για να πάρει τη νίκη.

ΑΒΙΑΣΤΑ ΛΑΘΗ

lathi

Είναι κάτι που σε εκτός έδρας παιχνίδι τιμωρείται πάρα πολύ από τους αντιπάλους, ιδιαίτερα αν έχουν στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές όπως οι ποιοτικοί μεσοεπιθετικοί της Μπριζ. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να κάνει «δώρα» στους Βέλγους, να μην τους επιτρέψει να τον βρουν «ανοιχτό» στην άμυνα μετά από λάθος μεταβιβάσεις ή ασυνεννοησίες στην μεσοαμυντική γραμμή του, έτσι ώστε να διατηρήσει εύκολα τον έλεγχο του αγώνα και να μην αυξήσει την πίεση που ήδη υπάρχει για την πρόκριση.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΑΣ

stoper

Το δίδυμο του Στάθη Ταυλαρίδη με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, άντεξε σε αρκετή πίεση για ένα ημίχρονο στη Λεωφόρο. Η πίεση αυτή δεδομένα θα είναι αυξημένη, παρότι στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός έπαιξε με παίκτη λιγότερο και τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, αφού η Μπριζ από την αρχή θα προσπαθήσει να απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» στόπερ δεν θα έχουν προβλήματα ψηλά, όμως, χαμηλά θα πρέπει να δουν με ποιον τρόπο θα ελέγξουν τους γρήγορους φορ της Μπριζ έτσι ώστε να μην βρεθούν με μειονέκτημα και δημιουργηθούν επικίνδυνες φάσεις στα καρέ του Κοτσόλη.

ΑΚΡΑ

akra

Αυτό είναι κάτι που φαίνεται να έχει ήδη απασχολήσει τον Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ετοιμάζει ένα σχήμα που θα ενισχύσει αμυντικά τις πτέρυγές του, αφού οι κίνδυνοι στο ματς της Λεωφόρου, όπως και το γκολ της Μπριζ, ήρθαν από το πλάι. Κυρίως στα δεξιά, όπου ο Βέμερ έδειξε δυσκολία στο να διαχειριστεί δυνάμεις και καταστάσεις, θα υπάρξει μια «ένεση» με την παρουσία του Λαγού στην ενδεκάδα, ενώ αριστερά ο Πράνιτς έχει την εμπειρία να κρατήσει τη θέση και να συνεργαστεί με τον μέσο που θα είναι μπροστά του, πιθανότατα τον Ζέκα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

goal

Ο Παναθηναϊκός στο Βέλγιο θα έχει ευκαιρίες. Έχει την ποιότητα και παράλληλα η Μπριζ δεν διαθέτει την άμυνα που… καθαρίζει τα πάντα. Συνεπώς, οι «πράσινοι» με Νίνη, Καρέλη και Μπεργκ στην ενδεκάδα θα είναι απειλητικοί. Θα πρέπει, όμως, στις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στο «τριφύλλι» η μπάλα να πάει στα δίχτυα. Δεν θα φτιάξει ο Παναθηναϊκός… σαράντα φάσεις στο Μπριζ, οπότε καλό θα είναι σε μια από τις πέντε – έξι ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν, να βάλει το εκτός έδρας γκολ που θα «κλειδώσει» σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση!



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved