Αναστασίου: «Η πιο αντρίκεια νίκη»

Αναστασίου: «Η πιο αντρίκεια νίκη»

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν ψυχή και έκαναν την ανατροπή, δείχνοντας την ποιότητα της ομάδας, όπως τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο τεχνικός ηγέτης των «πράσινων» μετά το τέλος της αναμέτρησης, στην συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στην αντίδραση που είχαν οι παίκτες του μετά την άσχημη εκκίνηση, ενώ τόνισε πως αυτή ήταν η πιο αντρίκεια νίκη που πέτυχε το «τριφύλλι» μ’ αυτόν στον πάγκο.

«Είχα πει χθες πως έπρεπε να είμαστε προσεχτικοί. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε 2-0 πίσω. Όσο περνούσε η ώρα γινόμασταν καλύτεροι. Χάσαμε πέναλτι, ισοφαρίσαμε, αλλά από μια ανόητη φάση στο κέντρο βάλαμε νέα προβλήματα. Με την προσήλωση που δείξαμε ακόμη και με δέκα τα καταφέραμε. Τρέξαμε πολύ, κουραστήκαμε πολύ, αλλά σε αυτό το επίπεδο πρέπει να ματώσεις», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και πρόσθεσε: «Βγάλαμε ψυχή, όταν σε αυτό το επίπεδο νικάς με δέκα φαίνεται η ποιότητα της ομάδας. Υπάρχουν πράγματα να διορθώσουμε. Κάποια παιδιά δεν ήταν 100% έτοιμα να αγωνιστούν, αλλά τα καταφέραμε. Για μας τελείωσε απλά το πρώτο ημίχρονο και πάμε στο Βέλγιο για το δεύτερο. Αυτή η ομάδα βγάζει ψυχή και το χει δείξει. Πέρυσι δεν είχαμε θετικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, αλλά η ομάδα ωριμάζει, μεγαλώνει και γίνεται καλύτερη. Έχουμε τρομερές δυνατότητες όταν είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης μέσα στο γήπεδο».

Στην συνέχεια, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το 2-1 που είχε πει την Δευτέρα (27/7) πως δεν θα το ήθελε: «Το παίρνουμε και λέμε ευχαριστώ. Πάμε όμως στη ρεβάνς σαν να είναι 0-0. Να ηρεμήσουν και να ξεκουραστούν τα παιδιά, αυτό πρέπει να γίνει πρώτα. Για εμάς είναι ακόμη περίοδος προετοιμασίας».

Τι δεν του άρεσε και τις αλλαγές στο ημίχρονο: «Δεν μου άρεσε πως είχαμε τεράστια κενά μπροστά από τα στόπερ, εκεί στα χαφ. Ο Βάνακεν ήταν συνεχώς ελεύθερος ενώ δώσαμε πολλές ανόητες πάσες στον αντίπαλο χωρίς πίεση. Το σημαντικό είναι πως είπα στα παιδία πως αν το πιστέψουν θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Τους είπα να δουλέψουν σαν ομάδα, να μην δώσουν χώρο. Νομίζω πως με τις δύο αλλαγές ειδικά με το Λαγό που έδεσε το κέντρο άλλαξε η εικόνα».

Την αποβολή του Σάντσες: «Είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν ήταν καν έτοιμος για το ματς αφού δεν έχει κάνει όλη την προετοιμασία. Υπάρχουν άλλα παιδιά που νομίζω θα είναι έτοιμα και θα καλύψουν το κενό».

Το σύστημα που… φάνηκε σε 4-2-2-2: «Ήταν τέσσερις στην άμυνα, τρεις στα χαφ, ένας μπροστά τους και στη συνέχεια ένας στην επίθεση κι ένας εξτρέμ».

Την άμυνα: «Ένα πράγμα είμαστε καλοί οι Έλληνες, όταν αμυνόμαστε και όταν ζοριζόμαστε. Η έλλειψη επικοινωνίας καλύφθηκε από το πάθος και την ψυχή. Θέλουμε χρόνο αλλά στα δύσκολα κάναμε αυτό που έπρεπε».

Το αν ήταν η πιο αντρίκεια νίκη με τον ίδιο στον πάγκο: «Σε αυτό το επίπεδο ναι»!



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved