Το σήκωσε η κορυφαία...

Το σήκωσε η κορυφαία...

Η καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή τη στιγμή, Μπαρτσελόνα, επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους στον τελικό του Champions League κάνοντας ακόμα ένα τρεμπλ στην ιστορία της – Σκόρερ οι Ράκιτιτς, Σουάρεζ και Νεϊμάρ με τον Μοράτα να ισοφαρίζει προσωρινά

Ένας από τους μεγάλους φόβους των ποδοσφαιρόφιλων ήταν πως η Γιουβέντους θα έπαιζε αμυντικά και θα… χαλούσε το θέαμα. Ωστόσο, στο Βερολίνο διεξήχθη ένας εντυπωσιακός τελικός με τις Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους να προσφέρουν θέαμα και στο τέλος τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν 3-1 για να κατακτήσουν το πέμπτο Champions League στην ιστορία τους.

Δίκαια και καθαρά. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, όπως και να το κάνουμε, ήταν ακαταμάχητη φέτος. Αν υπήρχε μία ομάδα που θα μπορούσε να την κοντράρει, αυτή ήταν η Γιουβέντους με το ιδιόμορφο παιχνίδι της.

Ωστόσο, οι Καταλανοί βρέθηκαν σε καλή ημέρα και μπαίνοντας δυνατά, έφτασαν στη νίκη με 3-1 για να κάνουν ακόμα ένα τρεμπλ και να αφήσουν τη Γιουβέντους με τη συμμετοχή στον τελικό.

Κάτι που μοιάζει άδικο για την εντυπωσιακή πορεία της «γηραιάς κυρίας» η οποία αν είχε οποιαδήποτε άλλη ομάδα απέναντί της, θα είχε φτάσει στον τίτλο καθώς έδειχνε επίσης ακαματάχητη.

Καλημέρα με… γκολ

Η ομάδα της Ισπανίας θέλησε από το πρώτο μόλις λεπτό να δείξει τη δυναμική της. Της πήρε μόλις τέσσερα λεπτά για να μπει μπροστά στο παιχνίδι. Οι παίκτες της άλλαξαν εντυπωσιακά την μπάλα με τον Ράκιτιτς να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε τον έλεγχο και έδειχνε να βρίσκεται κοντά στο 2-0 παρά το 1-1. Ωστόσο η «γηραιά κυρία» με τρομερό Τζιανλουίτζι Μπουφόν κράτησε το 1-0 και έμεινε μέσα στο κόλπο.

Ισοφάριση και… καθήλωση!

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε την Μπαρτσελόνα να έχει τον έλεγχο και τη Γιουβέντους να χτυπάει σε αντεπίθεση και να ισοφαρίζει στο 55’ με γκολ του Μοράτα.

Από εκεί και πέρα όμως, η ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα ήταν αρκετή για να φέρει το θρίαμβο. Ο Μέσι έκανε το δυνατό σουτ στο 68’ αναγκάζοντας τον Μπουφόν να αποκρούσει και να έρθει ο Σουάρεζ σε κενή εστία να κάνε το 2-1.

Στη συνέχεια, όλη η Γιουβέντους βρέθηκε μπροστά με στόχο την ισοφάριση και έτσι στο 97’ σε αντεπίθεση ο Νεϊμάρ σκόραρε για ακόμα μία φορά στη φετινή διοργάνωση για να κάνει το τελικό 3-1.

 

Διαβάστε ακόμα:

Η ενδεκάδα της Γιουβέντους

Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα (video)

Ξεκίνησε για το γήπεδο η Μπαρτσελόνα (video)

Το μήνυμα του Μέσι πριν τον τελικό!

«Παλτά» που πήραν το Champions League (photos)

Το σήκωσε η κορυφαία...

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/55730b552ffda4d87da49db4?theme=onsports|600|700{/iframe}


Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved