Τεν Κάτε: «Το Μπαρτσελόνα-Μπάγερν έπρεπε να είναι τελικός»

Τεν Κάτε: «Το Μπαρτσελόνα-Μπάγερν έπρεπε να είναι τελικός»

Ο Χενκ Τεν Κάτε ανέλυσε την κλήρωση του Champions League σε ολλανδικό κανάλι και υποστήριξε πως Καταλανοί και Βαυαροί θα έπρεπε να συναντηθούν στον τελικό της διοργάνωσης!

Έχοντας θητεύσει ως βοηθός προπονητή στη Μπαρτσελόνα, ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού κλήθηκε από τους συμπατριώτες του να αναλύσει την κλήρωση των ημιτελικών του Champions League. Ο Χενκ Τεν Κάτε ξεκαθάρισε πως… απογοητεύτηκε από το αντάμωμα της Μπαρτσελόνα με τη Μπάγερν, αφού περίμενε αυτό το ζευγάρι να συναντηθεί στον τελικό. Παράλληλα, έδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Γιουβέντους, ενώ ανέλυσε και τη «μάχη» του τίτλου στην Primera Division.

Η ανάλυση του Τεν Κάτε:

«Την περασμένη Παρασκευή παρακολούθησα με ενδιαφέρον την κλήρωση για τα ημιτελικά του Champions League, αλλά πρέπει να πω πως είμαι λίγο απογοητευμένος όταν είδα πως η Μπάγερν θα παίξει με τη Μπαρτσελόνα. Αυτό θα έπρεπε να είναι ο τελικός.

Για εμένα, αυτό το ζευγάρι θα ήταν ο ιδανικός τελικός και είναι κρίμα να συναντηθούν τώρα αυτές οι ομάδες. Πραγματικά περιμένω ανυπόμονα να δω τα παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, θα κερδίσει το ποδόσφαιρο σε αυτό το ζευγάρι. Θα είναι ξανά… Γκουαρντιόλα εναντίον Γκουαρντιόλα. Η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα παίζουν με το ίδιο στιλ, αλλά ταυτόχρονα και τόσο διαφορετικά. Η διαφορά για εμένα έχει να κάνει κυρίως με τη φυσική κατάσταση της Μπάγερν.

Οι Γερμανοί έχουν πολύ δυνατότερους ποδοσφαιριστές. Είναι πιο φιτ ομάδα. Ειδικότερα η δύναμη και η αποφασιστικότητα που παίζουν, σε διάρκεια. Στο γερμανικό ποδόσφαιρο πλέον ζητούν περισσότερα διαρκώς, οι ομάδες τους δείχνουν να τρέχουν στο τελευταίο λεπτό πιο γρήγορα από ότι στο πρώτο!

Αυτό δεν φαίνεται στη στατιστική, αλλά είναι αλήθεια. Για να είμαι ειλικρινής, η Μπαρτσελόνα είναι πίσω σε αυτό το κομμάτι και η Μπάγερν είναι πολύ δυνατή στη μεταφορά από την κατοχή της μπάλας στην άμυνα και αντίθετα, είναι και πιο πειθαρχημένη. Η αμυντική γραμμή της Μπάγερν είναι το κλειδί.

Σίγουρα όμως μιλάμε για ποδόσφαιρο και η τριπλέτα Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες είναι σε εξαιρετική κατάσταση, οπότε μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν έχει καμία σημασία που το πρώτο ματς θα γίνει στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Το είδατε και με την Πόρτο στον προηγούμενο γύρο. Είδαμε πως γύρισε το 3-1 του πρώτου γύρου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης για εμένα είναι το φαβορί απέναντι στη Γιουβέντους. Πιστεύω πως θα είναι στον τελικό, λόγω ποιότητας. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις τη Γιουβέντους και το ιταλικό ποδόσφαιρο. Είναι ικανή για όλα η Γιουβέντους. Κράτησε το «μηδέν» με τη Μονακό, αλλά η Μονακό δεν είναι Ρεάλ. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και για τη Μπαρτσελόνα, είναι πολύ σημαντικό και το πρωτάθλημα εκτός από το Champions League. Πιστεύω πως θα κριθεί σύντομα η μάχη για τον τίτλο και θα δούμε ποιος θα είναι ο νικητής. Η Ρεάλ θα έχει προβλήματα στη Σεβίλλη, που την δυσκολεύει παραδοσιακά.

Ότι και να γίνει, πάντως, θα βρούμε μπροστά μας συναρπαστικά παιχνίδια και υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο. Ανυπομονώ!»



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved