Πόρτο - Μπάγερν Μονάχου 3-1 (photos)

Πόρτο - Μπάγερν Μονάχου 3-1 (photos)

Σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League έκανε η Πόρτο, η οποία επικράτησε 3-1 της Μπάγερν Μονάχου στο «Ντραγκάο» και έχει τον πρώτο… λόγο.

Το «συγκρότημα» της Πορτογαλίας πιστοποίησε απέναντι στους Βαυαρούς την εξαιρετική του πορεία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μια και με… δράστες τους Κουαρέσμα (3’ πέν, 10’) και Τζάκσον Μαρτίνες, υποχρέωσε σε ήττα την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και συνέχισε το αήττητο σερί της στο Champions League. Οι «Δράκοι» εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα τραγικά λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων και πλέον έχουν σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση.

Από την άλλη, οι Γερμανοί, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όπου μείωσαν προσωρινά 2-1 με τον Αλκάνταρα στο 28’ δεν ήταν αντάξιοι των προσδοκιών και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, θα… παίξουν τα «ρέστα» τους στην ρεβάνς της 21ης Απριλίου για να παραμείνουν στη διοργάνωση και να συνεχίσουν τον… δρόμο για το τρεμπλ.

Διαβολική… εκκίνηση

PortoBayernMesaNoyer

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την Πόρτο, καθώς μόλις στο 3’ άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Κουαρέσμα, στο οποίο είχε υποπέσει ο Νόιερ στον Τζάκσον Μαρτίνες. Ο φορ των γηπεδούχων έκλεψε την μπάλα από τον Τσάμπι Αλόνσο, με καθαρό φάουλ, που δεν υποδείχθηκε, βρέθηκε απέναντι στον Γερμανό, θέλησε να τον περάσει, αλλά ο Πρωταθλητής Κόσμου τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον Νόιερ. Από τα 11… βήματα ο Κουαρέσμα δεν… λάθεψε και έκανε το 1-0 για τους «Δράκους». Μάλιστα, ο Πορτογάλος στο 10’ έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στους Ίβηρες, καθώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το τραγικό λάθος του Ντάντε και απέναντι στον πορτιέρο της Μπάγερν, με όμορφο εξωτερικό πλασέ, διαμόρφωσε το 2-0.

Στην συνέχεια, η Πόρτο έδωσε χώρο στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία θέλησε να πιέσει, προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα και να μπει άμεσα στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Οι Γερμανοί τα… κατάφεραν λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν στο 28’ ο Αλκάνταρα με προβολή μείωσε σε 2-1, έπειτα από γύρισμα του Μπόατενγκ και έδωσε άλλο… χρώμα στην αναμέτρηση. Οι Βαυαροί ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, οι… διάδρομοι για την εστία του Φαμπιάνο ήταν… ερμητικά κλειστοί, κάτι που επέτρεψε στην Πόρτο να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ίδιο… μοτίβο στην «επανάληψη»

PortoBayernMesaMartinez

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους γηπεδούχους να… μετρούν την πρώτη καλή στιγμή. Ήταν το 57ο λεπτό, όταν ο Ντανίλο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Ερέρα δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Μπόατενγκ στην προσπάθειά του να ακολουθήσει τον αντίπαλό του, έστειλε την μπάλα προς την εστία του Νόιερ, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μάλιστα, οι «Δράκοι» ήταν αυτοί που απείλησαν και πάλι στο 63’ με τον Κουαρέσμα, ο οποίος εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Τζάκσον Μαρτίνες έδωσε σημαντική… ανάσα στους γηπεδούχους. Ο Κολομβιανός φορ κατέβασε εκπληκτικά τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ, τον πέρασε και από πλάγια θέση, με όμορφο πλασέ, έγραψε το 3-1. Στη συνέχεια, η Μπάγερν Μονάχου προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει ένα τέρμα που θα μεγάλωνε τις ελπίδες για την ρεβάνς, αλλά έπεσε και πάλι στην… παγίδα των γηπεδούχων. Η Πόρτο έδειξε μεγάλη προσήλωση στην άμυνα και κατάφερε να αποκρούσει όλες τις προσπάθειες των Βαυαρών, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη.

Ο κορυφαίος του αγώνα

PortoBayernMesaQuaresma

Αναμφίβολα ο τίτλος του MVP του αγώνα πηγαίνει στον Ρικάρντο Κουαρέσμα. Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που άνοιξε τον… δρόμο για την Πόρτο και στο 10’ έβαλε τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη, ωστόσο, μεγάλο… μερίδιο φέρει και ο Τζάκσον Μαρτίνες.

Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαϊκόν, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραϊμί (79’ Ερνάνι), Ερέρα, Όλιβερ Τόρες (75’ Νέβες), Κουαρέσμα (85’ Εβάντρο), Μαρτίνες.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο (74’ Μπαντστούμπερ), Αλκάνταρα, Γκέτσε (56’ Ροντέ), Λεβαντόφσκι, Μίλερ.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Πόρτο - Μπάγερν Μονάχου 3-1 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/552ead8ba9071a993bf6c340?theme=onsports|600|700{/iframe}


ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved