Πάρκ(αρε) στα... ημιτελικά! (vd)

Πάρκ(αρε) στα... ημιτελικά! (vd)

Ο Παρκ σκόραρε στην αμέσως επόμενη φάση της ισοφάρισης του Ντρογμπά, σκοτώνοντας τις ελπίδες της Τσέλσι για πρόκριση και διατηρώντας παράλληλα την παράδοση που θέλει τη Μάντσεστερ να μην έχει αποκλειστεί ποτέ στο «Όλντ Τράφορντ» έχοντας υπέρ της σκορ από τον πρώτο αγώνα (0-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ»).

Όσοι περίμεναν πως ο αγώνας θα θύμιζε αγγλικό ντέρμπι, διαψεύστηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Οι δυο ομάδες φόρεσαν το… ευρωπαϊκό τους κουστούμι και με την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να διακυβεύεται,  το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο αναλώθηκε σε αναγνωριστικές πάσες και… ζέσταμα!

Κάπου εκεί όμως η Τσέλσι θυμήθηκε πως έπρεπε να σκοράρει προκειμένου να μην αποχωρήσει με σκυμμένο κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο και βγήκε μπροστά. Όσο μάλιστα η Μάντσεστερ προσπαθούσε να διαφυλάξει τα νώτα της «ξεδιάντροπα», τα σουτ του Ανελκά (13’, 23’) λίγο ήθελαν να την κάνει να το μετανιώσει. Στο ενδιάμεσο (15’) ο Λάμπαρντ πλάσαρε ως… Άγγλος ευγενής σε πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Φαν Ντερ Σάαρ να μπλοκάρει. Ο τελευταίος μάλιστα στο 30’ θα βγει σε ρόλο λίμπερο έξω από την περιοχή και με τάκλιν θα... χαλάσει τα σχέδια του Ανελκά που έφευγε μόνος του από τα δεξιά.

Μια, δυο, τρεις… ε στο τέλος τελικά το’ φαγε! Και αν την πρώτη φορά (26’) ο Μιράντα σε επίδειξη εξαιρετικής όρασης (που θα ζήλευε και ο Σούπερμαν!) είδε το τσουλούφι από το ξυρισμένο κεφάλι του Ερνάντεζ να είναι πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των «μπλε», μην καταλογίζοντας ορθά το γκολ του νεαρού άσου (μετά από εξαιρετική σέντρα- ξυραφιά του Ρούνει ), στο 43’ ο  Μεξικανός δεν θα φανεί αγενής στο μισό γκολ που του πρόσφερε ο Γκιγκς, ανοίγοντας το σκορ για τους «κόκκινους διάβολους». Με μια κίνηση που θα ζήλευαν ποδοσφαιριστές με τα μισά του χρόνια, ο Ουαλός θα μπει στην περιοχή της Τσέλσι και με παράλληλη σέντρα θα αναζητήσει μόνο ένα φύσημα προκειμένου η μπάλα να... κουρνιάσει στα δίχτυα του Τσέχου.

Τι και αν ο Κάρλο Αντσελότι σε μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του και τη ροή του αγώνα στο δεύτερο μέρος, αντικατέστησε τα δύο τρίτα της επιθετικής του γραμμής (ο Αμπράμοβιτς εν τω μεταξύ στην εξέδρα «έκλαιγε» για μία ακόμα φορά τα εκατομμύρια που ξόδεψε για τον Τόρες), η Τσέλσι φαινόταν ανήμπορη να αντιδράσει, αφού τα σουτ των φιλοξενούμενων προς την εστία του Φαν Ντερ Σάαρ δεν φάνταζαν ικανά να τον ανησυχήσουν παρά μόνο να επιβεβαιώσουν τη σταθερότητά του.

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Ραμίρεζ τους… άδειασε τη γωνιά (δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Νάνι στο 70’), οι παίκτες της Μάντσεστερ μόνο με θαύμα θα έχαναν την πρόκριση. Κάπου εκεί όμως (77’) ο Ντρογμπά (είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Τόρες) αρνήθηκε να συμβιβαστεί και απαντώντας στον αδικαιολόγητο παραγκωνισμό του από την βασική ενδεκάδα -μετά από εξαιρετική μπαλιά του Εσιέν- έδωσε εκ νέου πνοή στο όνειρο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Ούτε ένα λεπτό όμως δεν κράτησε η χαρά των φιλοξενούμενων, αφού ο Παρκ (από ασίστ και πάλι του Γκιγκς που ήταν ίσως ο κορυφαίος της αναμέτρησης) στην αμέσως επόμενη φάση, πήρε πίσω τις ελπίδες που έδωσε ο Ιβοριανός στην Τσέλσι, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της, πού αλλού; Στο «Θέατρο των ονείρων»…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό πατώντας ΕΔΩ

Πάρκ(αρε) στα... ημιτελικά! (vd)



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved